Leonoor Netten

Wat veel mensen doen, op het moment dat een probleem zich aandient, is er van weglopen vanuit de illusie dat het dan vanzelf weg zal gaan. Je kunt gaan emigreren, van partner wisselen, een andere baan nemen……..en na verloop van tijd is het probleem zomaar vanzelf weer terug gekomen.

Als kind werd ik geboren in een onveilig nest, waar heel veel aan de hand was. Ik was letterlijk ongewenst, omdat mijn moeder zwanger werd van een man die geen kind wilde en vertrok. Ik was een kind dat de eerste jaren van mijn leven heel duidelijk wist waarom ik hier op aarde gekomen was. Ook ben ik hier om mijn eigen vrijheid op te eisen en het familiekarma te doorbreken. Maar toen ik wat ouder werd kon ik me dat allemaal niet meer bewust herinneren en begon ik me slachtoffer te voelen.

Hoe meer bewust ik word en hoe meer ik me verbonden voel met de Bron waaruit ik kom, hoe meer ik de keuze maak om hier op Aarde écht te zijn. Al sinds mijn kindertijd vond ik het hier niet fijn en had ik het verlangen om “terug naar huis” te gaan, het gevoel van heimwee was groot en dat gevoel heb ik vele jaren meegedragen in alles wat ik hier deed. Maar zoals dat gaat met bewustwording en de inzichten die ik daarmee opdeed, met heel veel vallen en opstaan weliswaar, begon ik mijn leven...

Je hoeft niet langer offers te brengen om het te verdienen, het was er altijd al voor jou. Net zoals het leven dat je hebt gekregen ook voor jou is, ván jou en je mag er mee doen wat je wilt. Je hoeft niet langer als figurant te fungeren in jouw eigen leven, maar je kunt gewoon kiezen voor de hoofdrol.

Iemand stelde me de vraag waarom de ene persoon wél in staat is zichzelf te genezen, te transformeren, geldstroom te creëren, gelukkig te zijn en iemand anders niet ? Ik vind het niet eerlijk, zei ze, ik mediteer me suf, ben echt heel positief en gun mezelf het allerbeste. Daar moest ik wat over nadenken, want ik wist er niet zo snel een antwoord op te geven.

Op 26 maart is mijn vader overgegaan naar een andere dimensie en een paar dagen later maakte hij al contact om wat tegen ons, zijn kinderen te zeggen. Mijn vader had ernstige Dementie en hij zegt me dat dát hem hielp om meer en meer in een andere dimensie te zijn, omdat hij het leven op Aarde vaak erg moeilijk vond. Hij was dus liever dáár en Dementie was zijn escape. Als je er van uitgaat dat het allang in het grote plan lag en dat alles zó geregisseerd is dat het ook daadwerkelijk kan...

Bewustwording betekent niet wegkijken, ontkennen en nét doen of het er dan niet is als je het geen aandacht geeft. Al die oorlogen die er zijn, al die mensen die doodgaan door honger of ziektes, al die mensen die diep ongelukkig zijn, die zijn er nog steeds wanneer je er geen aandacht aan schenkt. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om niet meer weg te kijken, maar om welk leed dan ook wél aandacht te geven. En daarmee wil ik niet zeggen dan we in andermans drama mee moeten gaan

Hier zie je een lijst met verschijnselen en veranderingen die mensen kunnen hebben in hun bewustwordingsproces. Kijk eens wat op jou van toepassing is en het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je alle verschijnselen hebt. het kan natuurlijk ook zijn dat jij dingen waarneemt die niet in deze lijst staan, het is dan ook heel persoonlijk en voor iedereen weer wat anders.

Mensen die jarenlang horen dat ze niks betekenen, een stuk vuil zijn en nog minder dan niks verliezen hun zelfrespect. Soms vragen mensen waarom ik niet meteen, na de eerste klap ben weggegaan. Ik heb me dat ook vaak afgevraagd. Hoe komt het dat vrouwen zich laten mishandelen ? Zelf denk ik dat het alles met angst te maken heeft en met weinig zelfvertrouwen. Het kan namelijk letterlijk levensgevaarlijk zijn om te vluchten en zeker wanneer er kinderen zijn.

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen, vooral vrouwen, zeggen dat ze zo ont-zet-tend HSP zijn en meestal komt daar een diepe zucht achteraan. Een paar dagen geleden had ik een gesprek met een vrouw die over HSP sprak alsof het een soort van enge ziekte was waar ze heel erg veel last van had. Etiketje “ik ben HSP, dus ik ben heel bijzonder” en etiketje “jij bent dat niet, dus ben jij nog niet zo ver als ik”

Meer weergeven