Lea van der Eem

“Jullie worden in deze weken extra ‘door elkaar geschud’. Dit heeft de onderliggende reden om weer diepere lagen opgeslagen oud bewustzijn omhoog te halen. Zodat ook dit losgelaten kan worden. De eclipsen en retrogrades zorgen voor een extra intens en diep opschoonproces. De afgelopen weken, maanden en jaren zijn een voorbereiding geweest voor dit punt in de lineaire tijd. Jij denkt misschien: “De leeuwenpoort, dan ga ik door een poort heen, naar een andere dimensie.” En dat is ook zo. Maar...

Het is intens deze weken tussen en rondom de eclipsen en door de invloed van retrogrades van veel planeten. De transformatie-energie duwt ons elke keer maar weer vooruit. Je bent zo gewend geraakt aan die continue stroom voorwaarts, dat het soms moeilijk is om jezelf hierin te stoppen. Moeten en hard werken is een energie die diep in ons is geworteld. Er wordt van je gevraagd om het moeten en steeds maar vooruit willen, los te laten. Moeten, hard werken, resultaatgericht bezig zijn horen bij de

Tijdens het proces van brengen van meer licht, loop je tegen allerlei obstakels aan. Hindernissen die je makkelijk doen laten vergeten wie je werkelijk bent. In dit artikel kan je lezen over de mogelijke ‘obstakels’ die jij tegenkomt op jouw pad. Ik hoop dat dit lezen je steun, begrip en vertrouwen geeft.

De lichtwerkers die de afgelopen jaren hun tijd hebben gewijd aan het ontwikkelen van bewustzijn, hebben een aantal fasen doorlopen. Na al die intense processen van de afgelopen jaren begint zich iets nieuws aan te dienen: het innemen van jouw plek, jezelf laten zien en je verbinden met andere lichtwerkers.

Zonder stevige basis word je topzwaar en wankel. Als het groeien snel gaat en je hard vooruit wil, kan je soms de verbinding met jezelf even verliezen. Je merkt dan dat je uit de natuurlijke stroom raakt, het minder makkelijk gaat en je harder moet werken om dingen voor elkaar te krijgen. Deze zomermaanden, juli en augustus, mag je gebruiken om stil te staan en je verder in jezelf te verdiepen. De diep transformerende energieën nodigen je daartoe uit.

De weg die je in deze transformatietijd bewandelt, is de weg naar binnen, richting een diepere verbinding met wie jij in wezen bent. De ingang naar deze verbinding ligt in je voelen, je lichaam en je buik. We hebben inmiddels al een lange reis afgelegd. We hebben sluiers afgeworpen en ons bewustzijn is gegroeid. We herinneren ons meer van wie we zijn en hebben ons al meer van onze krachten toegeëigend. De tijd is daar om ook licht in je buikgebied te schijnen.

De reis die wij aan het maken zijn, kent maar één richting: de weg naar binnen, naar je hart en buik. Tijdens deze reis staat één vraag telkens weer centraal: Wat brengt mij dichter bij / dieper in mijzelf? Want daar, in jouw lichaam en jouw energie, zijn de antwoorden op al je andere vragen te vinden. En daar, in jezelf, vind je liefde.

Wat is er nodig om op een goede manier om te gaan met jouw innerlijke weerstanden, als de ‘oplossing’ niet ligt in passiviteit door je overweldigd voelen (oude, verzwakte vrouwelijke energie) en ook niet hard werken en ‘doen’ zonder verbinding met jezelf (oude, verzwakte mannelijke energie). De mannelijke en vrouwelijke energie kunnen niet zonder elkaar en vullen elkaar aan. Ieder mens heeft beide energieën in zich.

De energie van deze volle maan voert de druk weer flink op. Toch is het niet de bedoeling ‘onder te duiken’ tijdens de dagen rond de volle maan en te wachten tot alle intensiteit weer over is. Net zo min is het de bedoeling om te blijven hangen in ‘klagen’ over alle bijwerkingen van de energie die jij ontvangt. De tijd is gekomen om te ontdekken dat jij helemaal niet onmachtig bent. Ook vandaag kan jij weer stap zetten in het proces van het leren kennen van jouw kracht en creatievermogen.

We gaan dieper in onze energie, doorvoelen emotionele lagen en dalen af in de gevoelens in onze buik. Want daar, in je buik, vind je de verbinding met jezelf: de sleutel waar jij naar zoekt in dit leven op aarde.In het buikgebied liggen echter veel oude wonden opgeslagen, met grote thema's als slachtoffer - daderschap, vervolging in eerdere lichtwerker-levens, macht - onmacht, afgescheidenheid, ontkrachting en seksueel misbruik. Het is pittig om deze thema's te doorvoelen en het vraagt moed...

Meer weergeven