Juglen Zwaan

Wist je dat gezonde darmen de basis vormen voor je gezondheid? Als je darmen niet gezond zijn, dan is je lichaam uit balans en kun je klachten krijgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je darmen weer gezond worden?

De wijze mensen die op deze aarde hebben rondgelopen hadden allemaal, onafhankelijk van elkaar, één basisboodschap: leef in het NU. Als je gezondheid je lief is, kun je maar beter zorgen dat je je ontspannen voelt door de mentale bouwwerken die ons beperken los te laten.

Het klinkt misschien zweverig, maar aarden zou best wel eens de ontbrekende schakel kunnen zijn van een goede gezondheid. Het fenomeen aarden blijkt wetenschappelijk ook onderzocht en is misschien toch wel minder zweverig dan je denkt.

De huidige westerse wetenschap is pas sinds enkele jaren op de hoogte van het verschijnsel bioritme, maar de Chinezen weten al vele duizenden jaren dat ons lichaam volgens een energetische klok functioneert...

Ik had het niet door, maar in mijn hoofd zat een stem die alles afkeurde wat ik deed. Daardoor bleef ik klein en durfde ik niks. Zou jij de dingen die jouw interne criticus je zegt tegen een vriend zeggen? Toen ik mijzelf op een dag afvroeg wat ik zou doen als ik over een half jaar zou overlijden, verdween de angst en voelde ik wat ik echt wilde, wat echt belangrijk voor mij is.

Deze verpleegkundige heeft vele jaren in de palliatieve zorg gewerkt. Haar patiënten waren mensen die thuis op sterven lagen. Ieder van hen maakte, zoals verwacht, een verscheidenheid aan emoties door, zoals ontkenning, angst, boosheid, wroeging, meer ontkenning en uiteindelijk aanvaarding. Als ze vroeg naar waar ze spijt van hadden, of wat ze anders gedaan zouden hebben, doken dezelfde thema´s steeds weer op. Hier volgen de vijf meest genoemde:

In Nederland gebruiken ongeveer 1,5 miljoen mensen dagelijks cholesterolverlagers, de zogenaamde statines. Artsen grijpen in een 6 minuten consult vaak meteen direct naar de medicatie, zonder de natuurlijke interventies mee te nemen. Natuurlijke interventies kunnen meer effect hebben dan medicijnen, maar helaas blijft dat meestal buiten beschouwing. In dit artikel belichten we de bewezen natuurlijke methoden die helpen om je cholesterol weer in balans te krijgen.

Als ouder heb ik de verantwoordelijkheid om mijn opleiding te gebruiken bij het nemen van beslissingen voor mijn gezin, zeker wanneer het gaat om potentieel gevaarlijke vaccinaties. Vanuit mijn eigen onderzoek heb ik kennis van verborgen feiten waarvan iedere ouder op de hoogte zou moeten zijn. Hier zijn de drie voornaamste redenen waarom ik mijn eigen kinderen niet wil laten vaccineren:

De gangbare gedachte de laatste jaren is dat zout een stille sloper zou zijn. Klopt dit wel of zit er ook een andere kant aan het verhaal?

Als je een hoog sensitief persoon (HSP) bent, dan kunnen de prikkels niet alleen heftiger binnenkomen, ook kun je je van meer prikkels gewaar zijn. Hoogsensitiviteit is een kracht! Daarom geven we je hier 10 tips om je staande te houden in deze drukke maatschappij.

Meer weergeven