Trudy Hekkert

Steeds meer mensen trekken zich terug in eenzaamheid. Ze leven in hun eigen wereld of zitten met het hoofd in de mobiele telefoon en vergeten de echte wereld. Hoe meer wij ons laten leiden door angst, des te meer energieën we naar ons toe trekken. De ander raakt ons aan, daar mogen we naar kijken. Waarom voelen wij de ene energie sterker dan de andere energie? Ieder mens is een spiegel. Als we dan eerlijk naar onszelf durven te kijken kunnen we zoveel leren van de ander.

Mijn lieve kind, door vallen en altijd weer opstaan ben je een prachtig volwassen mens geworden. Mijn God, wat ben ik trots op jou! Vaak hoor ik ouders zeggen: “ik wil mijn kind behoeden voor eventuele nare ervaringen die hij of zij mee moeten maken”. Natuurlijk begrijp ik dat, ben immers zelf ook een ouder van twee prachtige kinderen. Maar ook de ziel van onze kinderen willen bepaalde ervaringen op doen. We doen ons best als ouder, proberen de goede ondergrond mee te geven en meer kunnen...

Vaak hoor ik zeggen: Ik wil hier helemaal niet zijn in deze harde wereld. Dan wordt er letterlijk voor het gevoel weg gerend. Men vlucht de kosmos in. Blijf je weg lopen voor je gevoel dan ga je je uiteindelijk alleen maar ellendiger voelen. Je kunt er niet voor weg blijven lopen.

De meesten onder ons hebben een opvoeding genoten waarbij gezegd werd: ”zo hoort het te zijn”. Ook onze ouders zijn op die manier op gevoed. Zoveel mensen passen zich aan, aan de ander. Je bent niet de ander, je bent hier om te ontdekken welke ervaringen jouw ziel op wil doen.

Soms zijn de boodschappen die we doorkrijgen moeilijk te onderscheiden. Is het vanuit een lagere sfeer of komt het vanuit de hogere sfeer (vanuit het licht)?

Voor jaren terug werd mij al verschillende keren gezegd dat ik een schrijvers teken in mijn hand heb. Zo werd er gezegd: je kunt wel een boek schrijven. Toendertijd had ik zo iets van “je kletst uit je nek”. Ik en schrijven, dat was zo niet mijn ding . Ja hoor, ik had altijd al veel uit te dragen. Mijn babbel was wel goed, maar schrijven was niet mijn ding. Nu wat jaren verder komt dat boek toch steeds dichterbij. Ik zou graag een boek willen schrijven. Omdat ik weet dat ik veel uit te...

Laat de controle los en doe waarvoor je hier gekomen bent. Voor we incarneren in ons mooie jasje wordt er onderling al afgesproken welke ziel wat wil leren. In welk gezin we geboren gaan worden, welke vrienden we ontmoeten, welke geliefden we tegen gaan komen. Om ons de lessen te geven wat onze ziel ervaren wil. Ja dat zijn ook vaak hele pittige opdrachten.

Het licht op aarde wordt alleen maar krachtiger, het donker wil jullie beïnvloeden door niet meer naar jullie eigen licht te gaan. Het wil je angst inboezemen, het wil je monddood maken. Laat je niet beïnvloeden, zo wordt het licht krachtiger hier op aarde. Wees opener over je gevoelens, praat met de mensen om je heen. Verstop je niet langer, leef niet in angst. Laat zien wie je bent, laat jouw licht de ander verlichten.

Geregeld begeleid ik mensen die een kind of een dierbare te vroeg verloren zijn. Hier zijn geen woorden voor. Kijk ik vanuit mijn ego, dan ben ik heel boos. Kijk ik vanuit mijn gevoel en naar de ziel, dan weet ik dat dit niet zomaar gebeurd. Maar waarom sterft iemand zo vroeg? De ziel komt op aarde om bepaalde ervaringen op te doen. Iets wat misschien in een vorig leven nog niet af is gerond komt in een volgende leven weer terug.

Spiritueel zijn? Dit is leven vanuit je innerlijke, vanuit liefde. Maar vaak wordt er gedacht dat je niet meer kwaad mag worden, niet teleurgesteld mag zijn of wat dan ook. Dit zijn wel normale menselijke reacties, dus ook dat mag er zijn. Dit mag je accepteren van jezelf, ook dit is liefde. Of ik hoor zeggen: “Ja ik moet de ander gelijk vergeven, omdat ik het heb laten gebeuren”. Niks is minder waar! Dit kan niet, dan ben je niet op de aarde, maar aan het zweven.

Meer weergeven