Trudy Hekkert

Geregeld begeleid ik mensen die een kind of een dierbare te vroeg verloren zijn. Hier zijn geen woorden voor. Kijk ik vanuit mijn ego, dan ben ik heel boos. Kijk ik vanuit mijn gevoel en naar de ziel, dan weet ik dat dit niet zomaar gebeurd. Maar waarom sterft iemand zo vroeg? De ziel komt op aarde om bepaalde ervaringen op te doen. Iets wat misschien in een vorig leven nog niet af is gerond komt in een volgende leven weer terug.

Spiritueel zijn? Dit is leven vanuit je innerlijke, vanuit liefde. Maar vaak wordt er gedacht dat je niet meer kwaad mag worden, niet teleurgesteld mag zijn of wat dan ook. Dit zijn wel normale menselijke reacties, dus ook dat mag er zijn. Dit mag je accepteren van jezelf, ook dit is liefde. Of ik hoor zeggen: “Ja ik moet de ander gelijk vergeven, omdat ik het heb laten gebeuren”. Niks is minder waar! Dit kan niet, dan ben je niet op de aarde, maar aan het zweven.

Daardoor kwam ik er achter dat ik eigenlijk helemaal niet eerlijk naar mezelf was. Ik wilde het de ander te vaak naar de zin maken en cijferde mezelf weg. Ik wilde aardig gevonden worden en liet niet altijd mijn echte zelf zien uit angst dat de ander mij dan af ging wijzen. Ja, ik kon even pittig zijn, maar ging ook altijd weer verzachten en ging me weer aanpassen. Ik ging mezelf steeds meer ontwikkelen en kwam er achter dat ik eigenlijk heel kwaad op mezelf was...

We zijn energie en alles is één, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Je hoeft maar aan de ander te denken of de ander aan jou, dan pak je de energie al op. Hierin wil ik toch een voorbeeld van mezelf geven hoe sterk de energie van de ander kan zijn.

''Waarom moet ik zoveel mee maken en waar zijn ze dan om mij te helpen? Of ''mijn vrienden, mijn partner behandelen mij slecht, waarom zijn ze er niet voor mij?'' De engelen en gidsen kunnen je niet dwingen, ze zullen zich nooit opdringen. Maar hoe vaak krijg jij een ingeving om bepaalde keuzes te maken en duw je het zelf weer weg? Dat zijn wel de steun en inzichten vanuit het licht, maar omdat je zo in je ego zit doe je er niks mee.

Verlicht zijn? Kan dat hier op aarde?Zeker weten mogen wij dit van tijd tot tijd ervaren, door in meditatie te gaan en één te worden met al wat is. Maar is het zo makkelijk zoals ik het beschrijf? Nee eigenlijk niet.

Het is vaak de angst waarom mensen de toekomst willen weten. Vraag je eens af, waarom is die angst bij jou aanwezig? Dat kunnen onverwerkte ervaringen zijn, vanuit het verleden, waarin je een angst hebt opgebouwd. Het is vaak het innerlijk kind, dat roept, ik ben bang, voor wat er kan gaan gebeuren in de toekomst. Verwerk je verleden, accepteer waar je in zit, vecht niet tegen je emoties, maar laat het er zijn.

Wordt weer bewust van alles om je heen en sta met beide voeten op de grond. Begeleiding vanuit het licht zal er altijd zijn en blijven. We zijn niet voor niks op aarde geboren. Onze ziel wilde nog bepaalde ervaringen op doen en als we alleen maar aan het vluchten zijn, dan mogen we nog vele levens terug komen, totdat wij de ervaringen geaccepteerd hebben.

We hebben allemaal onze eigen vaste beschermengel vanaf onze geboorte mee gekregen, maar er zijn nog zo veel meer engelen die ons ook begeleiden. Ze zijn dagelijks om ons heen. Alleen wij creëren die afstand. Door alleen maar in ons denken te gaan zitten. We nemen de andere wereld waar vanuit ons gevoel. Daarom is het ook zo belangrijk om je verleden te verwerken en om het een plekje te gaan geven.

Vaak worden we beoordeeld op de buitenkant. Je kunt aan de buitenkant niet zien, wie iemand echt is. Je bent een ziel met een jasje aan. In de ogen zie je het gevoel, het verdriet, de blijdschap, de oprechtheid.. Het staat allemaal in onze ogen geschreven..

Meer weergeven