Trudy Hekkert

Soms zijn de boodschappen die we doorkrijgen moeilijk te onderscheiden. Is het vanuit een lagere sfeer of komt het vanuit de hogere sfeer (vanuit het licht)?

Voor jaren terug werd mij al verschillende keren gezegd dat ik een schrijvers teken in mijn hand heb. Zo werd er gezegd: je kunt wel een boek schrijven. Toendertijd had ik zo iets van “je kletst uit je nek”. Ik en schrijven, dat was zo niet mijn ding . Ja hoor, ik had altijd al veel uit te dragen. Mijn babbel was wel goed, maar schrijven was niet mijn ding. Nu wat jaren verder komt dat boek toch steeds dichterbij. Ik zou graag een boek willen schrijven. Omdat ik weet dat ik veel uit te...

Laat de controle los en doe waarvoor je hier gekomen bent. Voor we incarneren in ons mooie jasje wordt er onderling al afgesproken welke ziel wat wil leren. In welk gezin we geboren gaan worden, welke vrienden we ontmoeten, welke geliefden we tegen gaan komen. Om ons de lessen te geven wat onze ziel ervaren wil. Ja dat zijn ook vaak hele pittige opdrachten.

Het licht op aarde wordt alleen maar krachtiger, het donker wil jullie beïnvloeden door niet meer naar jullie eigen licht te gaan. Het wil je angst inboezemen, het wil je monddood maken. Laat je niet beïnvloeden, zo wordt het licht krachtiger hier op aarde. Wees opener over je gevoelens, praat met de mensen om je heen. Verstop je niet langer, leef niet in angst. Laat zien wie je bent, laat jouw licht de ander verlichten.

Geregeld begeleid ik mensen die een kind of een dierbare te vroeg verloren zijn. Hier zijn geen woorden voor. Kijk ik vanuit mijn ego, dan ben ik heel boos. Kijk ik vanuit mijn gevoel en naar de ziel, dan weet ik dat dit niet zomaar gebeurd. Maar waarom sterft iemand zo vroeg? De ziel komt op aarde om bepaalde ervaringen op te doen. Iets wat misschien in een vorig leven nog niet af is gerond komt in een volgende leven weer terug.

Spiritueel zijn? Dit is leven vanuit je innerlijke, vanuit liefde. Maar vaak wordt er gedacht dat je niet meer kwaad mag worden, niet teleurgesteld mag zijn of wat dan ook. Dit zijn wel normale menselijke reacties, dus ook dat mag er zijn. Dit mag je accepteren van jezelf, ook dit is liefde. Of ik hoor zeggen: “Ja ik moet de ander gelijk vergeven, omdat ik het heb laten gebeuren”. Niks is minder waar! Dit kan niet, dan ben je niet op de aarde, maar aan het zweven.

Daardoor kwam ik er achter dat ik eigenlijk helemaal niet eerlijk naar mezelf was. Ik wilde het de ander te vaak naar de zin maken en cijferde mezelf weg. Ik wilde aardig gevonden worden en liet niet altijd mijn echte zelf zien uit angst dat de ander mij dan af ging wijzen. Ja, ik kon even pittig zijn, maar ging ook altijd weer verzachten en ging me weer aanpassen. Ik ging mezelf steeds meer ontwikkelen en kwam er achter dat ik eigenlijk heel kwaad op mezelf was...

We zijn energie en alles is één, we zijn allemaal met elkaar verbonden. Je hoeft maar aan de ander te denken of de ander aan jou, dan pak je de energie al op. Hierin wil ik toch een voorbeeld van mezelf geven hoe sterk de energie van de ander kan zijn.

''Waarom moet ik zoveel mee maken en waar zijn ze dan om mij te helpen? Of ''mijn vrienden, mijn partner behandelen mij slecht, waarom zijn ze er niet voor mij?'' De engelen en gidsen kunnen je niet dwingen, ze zullen zich nooit opdringen. Maar hoe vaak krijg jij een ingeving om bepaalde keuzes te maken en duw je het zelf weer weg? Dat zijn wel de steun en inzichten vanuit het licht, maar omdat je zo in je ego zit doe je er niks mee.

Verlicht zijn? Kan dat hier op aarde?Zeker weten mogen wij dit van tijd tot tijd ervaren, door in meditatie te gaan en één te worden met al wat is. Maar is het zo makkelijk zoals ik het beschrijf? Nee eigenlijk niet.

Meer weergeven