Marjon Hornung

Zo denkt wel de reguliere zorg: wat ontbreekt vervangen we, te veel remmen we. Zonder volledige kennis over hoe ons lichaam in elkaar steekt en welke samenwerkingen er allemaal zijn. En ook zonder inzicht wat voor precieze effecten dit ingrijpen heeft op de rest van ons lichaam. Maar vooral zonder te weten wat de oorzaak is. Door de oneindig gecompliceerde wisselwerking in ons lichaam heeft elk synthetisch medicijn ook veel meer interacties met andere systemen dan alleen de plek waar het voor...

Het is belangrijk om te leren omgaan met je hooggevoeligheid, je talent. Je kunt er zoveel mooie dingen mee bereiken, maar net als met alle andere talenten moet je er wel mee leren werken.

Maar magnesium doet nog veel meer. Het is namelijk betrokken bij wel meer dan 300 enzymatische reacties door ons hele lichaam. Door het industrialisatie proces wat veel kant en klaar producten ondergaan, kan het magnesium wat van nature aanwezig is onbruikbaar worden voor ons lichaam. Hoe merk je nu eigenlijk dat je een eventueel magnesium tekort hebt? Klachten zijn ontzettend divers, vanwege de vele processen waar magnesium bij betrokken is.

Om ziek worden te voorkomen in de koude wintermaanden, kunnen we gelukkig zelf een hoop doen. Naast het slikken van Vitamine D is het ook heel gezond om iedere dag gember, kurkuma en kaneel te gebruiken. Waarom?

Ons lichaam steekt zo ontzettend mooi en gecompliceerd in elkaar. Dit wonder verdient aandacht. Naast het binnen krijgen van ruim voldoende vitaminen en mineralen, is het dus ook ontzettend belangrijk om goede vetten en vetzuren binnen te krijgen. De verhouding met omega-3 vetzuren is totaal uit balans, met gevolg dus dat de celmembranen verminderd doorlaatbaar worden. Wat kun je zelf doen om te zorgen dat je cellen weer optimaal doorlaatbaar worden?

Maak kennis met homeopaat Marjon. Gezondheid Noordwijk: veel mensen hebben te maken met iets wat TE aanwezig is in hun leven, ze zijn te lief, te druk, te hard, te gevoelig of een te hard of langzaam werkend immuunsysteem, etc. Merk jij dat jou leven beperkt wordt door iets wat TE is?

Ontstoren (van vaccinaties, van andere reguliere medicatie, of andere stoffen waar je klachten van hebt gehouden na gebruik), wat houdt dat in?

Als zwangere vrouw, een vrouw met een kinderwens, en een net bevallen moeder kun je een weerstand voelen tegen het slikken van medicatie. Je kunt je afvragen of het bijvoorbeeld de ontwikkeling en gezondheid van je kindje kan beïnvloeden door wat je als moeder inneemt. Om je daar meer over te kunnen vertellen zijn er in april, 2 ochtenden waarop je zonder afspraak en zonder kosten binnen kunt lopen om je vragen beantwoord te krijgen.

Ons lichaam is gemaakt om gezond te blijven. Gebeurd er wat waardoor er ziekte dreigt, probeert ons hele systeem er alles aan te doen om weer gezond te worden. Het zelf genezend vermogen doet dit voor ons. Maar soms gebeuren er dingen waardoor gezond worden niet meer lukt. Er is bijvoorbeeld een opstapeling van gebeurtenissen waardoor het zelf genezend vermogen niet meer goed kan functioneren, of een gebeurtenis is zo heftig, dat er een diep trauma ontstaat...

Angsten, iedereen heeft ze. Gelukkig ook maar, want zonder zouden we onszelf regelmatig in grote problemen kunnen brengen, of onszelf niet kunnen redden uit gevaarlijke situaties. Maar steeds meer neemt angst een te grote rol in in ons leven. In plaats van gezond zorgt angst ervoor dat we juist ongezond worden. Een veel minder bekende manier om te leren omgaan met je angst, of het niveau weer terug te krijgen naar “normaal” is om een klassiek homeopaat te bezoeken.