Luc van Ewijk

Stap niet in de valkuil. Van dat je ze kunt helpen. Want dat kan niet. Je kunt alleen mensen helpen die hun waarheid willen zien. Anders is het alleen maar energie verspilling. Ze lopen tegen de richting in. Maar het universum werkt ze tegen. Want er is geen verstoppen meer bij in deze tijd. De waarheid zal hoe dan ook aan het licht komen. Bij iedereen.

We ontvangen boodschappen. Boodschappen van boven. Noem ze voor het gemak maar inzichten. Dat klinkt wat begrijpelijker. Het gaat erom dat je in verbinding staat. In verbinding met jezelf. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons eigen leven. Dat klinkt eng. Maar je mag dat doen op jouw tempo. En omdat je zo eigen baas bent.

Maak je niet druk over waar je nu bent. En wat je bent. Want er gaat er niet meer om wat je bent. Ook wel je status. Het gaat erom wat je doet en wat je kan. Want dat gaat tellen in de nieuwe wereld. We worden niet uitbetaald op status of bekendheid. Maar op je talent. Je wordt uitbetaald door het universum. Het gaat er ook niet om wie het politieke spel speelt. Want dat is slechts zetten doen op een schaakbord. Er zijn geen vijanden. We zijn alleen bondgenoten.Alleen mogen we dat nog beseffen

We horen tijd nodig te hebben om te niksen. Want met dat niksen komen we bij onszelf. Dan weten we tenminste wie we zijn. En waar we heen willen.De nieuwe wind gaat niet waaien vanuit de politiek en ook niet vanuit de grotere bedrijven. Die oproep komt van de mensen zelf. De roep om vrijheid en meer authentiek worden. Dat is het kenmerk van deze tijd. De mensheid die volwassen is. Hoeft ook niet meer aan het lijntje gehouden te worden. Want we bepalen zelf wel wat goed is.

We zijn onze eigen goddelijkheid. We zijn hier gekomen om de creƫren en te scheppen. We zijn meester van onze eigen realiteit. Makkers van het geluk. We zijn hard op weg. Om daar weer bij terug te komen. Je zult zien. Dat we geen leiders meer nodig hebben op lange termijn. Omdat iedereen ontdekt hoeveel die kan. En dat een comfortzone slechts een stap is. Die je nog mag zetten. Zodat je weet wat er achter zit.

Het is als een sluier die opgaat in de wereld. We stappen uit ons schaduw. En laten onze echte zelf zien. Vrij zijn. Zonder dat we nog beperkingen hebben. En we kunnen gaan en staan waar we willen. Het is een proces. Want je hebt in de loop van je levens best wel veel bagage meegenomen. De onbalans tussen mannen en vrouwen wordt bijvoorbeeld recht getrokken.

Mensen die anders zijn. Laten ons ook zien dat het kan. Dat er duizenden wegen zijn naar je eigen succes. Want je eigen geluk is maakbaar. Misschien niet zo makkelijk. Maar saai is het in ieder geval niet. Juist verre van dat. We hebben geen hulpboeken nodig om dat uit te vinden. Want iedereen heeft zijn eigen tactiek. En bepaald zijn snelheid er naar toe. We reizen met een persoon. Namelijk met onszelf.

Met een groep ben je zo sterk. En we zijn overal in de wereld verspreid. We hebben niet zoveel aan vele eilandjes. Beter verbinden we die eilandjes, zodat je niet een schreeuwende bent op de markt maar tot een groot geluid kunt komen. Zo komen we tot een echte omslag.

Waar komt dat rebelse gevoel vandaan? Dat je overal tegen aan wilt schoppen? Al het oude wil verbranden. Niet later maar nu meteen. Je kunt er ook tegen op zien. Meer vast willen grijpen aan het oude. Omdat de oude jij verwoest wordt. Verbrand tot as. Zodat het nieuwe uit zijn as kan herrijzen als een feniks.

We leven in ons hoofd. En daardoor komen we nooit in balans. Want we zijn nooit bedoelt geweest om vanuit ons hoofd te leven. Zodra je verbonden raakt met jezelf zal het leven zich volledig aan je geven. Omdat jezelf niet meer laat afleiden. En makkelijker vooruit komt dan eerst.In deze tijden is het ook geen toeval dat we verandering nodig hebben. Want al de chaos in de wereld is slechts onze motivatie.

Meer weergeven