Love D

We zitten in een tijd waarin alles in een rap tempo manifesteert en creëert. Merendeel van de mensheid slaapt nog en volgt nog wat hun voorgeschoteld wordt, door media, omgeving, opvoeding en alles wat je leest en waar jij je mee verbindt. Het is belangrijk om nu heel bewust te worden van de wegen die jij wilt volgen en waar jij je mee wilt verbinden. Een heleboel mensen beseffen niet dat waar jij je mee verbindt, jouw werkelijkheid wordt.

Dit proces waar wij allemaal in zitten, zal ons allemaal dichter bij onszelf brengen. Dichter naar onze ware essentie en terug naar ons gevoel. Die tijd is nu voorbij en je mag je bewust worden van alle processen die er rondgaan en waar je in zit. Je hoeft niks meer weg te duwen, want alles mag er gewoon zijn. Zonder labels, zonder oordeel en zonder weerstand. Je zal heen en weer gaan met je gevoelens en je zal soms niet weten waar je het moet zoeken, maar besef dat dit er allemaal bij hoort.

Vaak verliezen we nog weleens uit het oog dat het universum ons in alles ondersteunt. Vaak zoeken we antwoorden, maar willen we niet luisteren. Of het is dat we de antwoorden niet horen, omdat we er niet in geloven. Maar het universum helpt jou altijd. Het is er altijd, want jij bent het universum. Jij staat altijd in contact, en jij bent jouw hogere zelf. Alleen zijn we vaak nog zo in ons hoofd bezig, dat we niet inzien dat de connectie er al die tijd al is. Het gaat om overgave, en kijken wat...

Soms leef je het leven, zonder je er bewust van te zijn dat je in een overlevingsstand terecht bent gekomen. Deze overlevingsstand wordt over het algemeen door het ego geleid en zorgt ervoor dat je de connectie met jezelf op bepaalde momenten helemaal kwijt kan raken. Je leven gaat aan je voorbij en je probeert wel ‘de regels’ te volgen, gezien je onderliggend weet dat je wilt veranderen.

Het kan weleens moeilijk zijn om altijd maar trouw aan jezelf te zijn, zeker als je altijd gewend was je eigen aan te passen aan alles en iedereen. En jij jouw weg nog probeert te vinden in het leven. Als jij bezig bent jouw weg te vinden in het leven en je probeert los te maken van de conditioneringen die jou zijn opgelegd, kan het nogal een uitdaging zijn.

Jouw oordelen over jouw patronen, processen, verleden, ervaringen hebben jou ergens vastgezet. En alleen jij kan jezelf er weer uithalen, door er gewoon naar te kijken als een ervaring of les, zonder oordeel. Jij kan ernaar kijken met een ander perspectief, want jouw bewustzijn is gegroeid. Deze lessen die jou weer terug helpen naar de kern en weer helpen terug te komen bij jezelf. Iets wat we door al die programmeringen van de maatschappij verleerd zijn….onszelf te zijn!

Soms kom je in situaties terecht die jou weer terugbrengen naar het verleden. Iets wat je misschien wel met alle pijn en moeite los heb proberen te laten, maar jou achteraf toch nog even in komt halen. Dit gebeurde bij mij, nadat ik een relatie beëindigd had en met heel veel schuld kwam te zitten, mijn ex was met de noorderzon vertrokken en liet mij achter met alle ellende en deurwaarders en wat daar nog meer bij kwam kijken.

Vaak voelen mensen zich aangevallen en verwachten van jou dat je op een bepaalde manier naar hun reageert, maar als dat even niet lukt, dan is dat maar even zo. Jij hoeft jouw gevoel niet aan te passen, want het is wie je werkelijk op ‘dit’ moment bent en voelt. Je hebt je hele leven je eigen al aan lopen passen aan alles en iedereen om je heen, en het is weleens goed om daarvan los te breken. Je kan niet altijd dezelfde rol blijven ‘spelen’, zodat het een ander goed laat voelen.

Iets wat veel mensen moeilijk vinden, gezien we uit een maatschappij komen waarin er moeilijk over gevoelens gepraat wordt. Want waarom zou jij niet mogen shinen en jezelf laten zien zoals jij jezelf wilt uitdrukken? Waarom zou jij niet jouw eigenwaarde mogen uitstralen? Waarom zou jij niet in jouw kracht mogen staan en jezelf een podium geven, uit liefde voor jezelf? Waarom zou jij niet aanstekelijk mogen zijn en andere mensen ook het geluk van liefde mogen laten proeven?

Dan kom je op een moment in je leven waarbij je dacht dat je het allemaal al onder controle had, en dan blijkt er toch weer een deel naar boven te komen wat geheeld mag worden. We willen dit niet zien of voelen, maar we zullen het toch onder ogen moeten zien om het te kunnen helen. En volgens velen is het iets wat weg mag blijven, of juist wel prima zit in een donker gedeelte van jouw bewustzijn..

Meer weergeven