Love D

We willen zo graag niet die pijnstukken voelen, dat we in verzet gaan. En hier gaat het vaak fout, fout is een groot woord. Maar het zorgt er wel voor dat we allemaal lijden, iets wat we juist niet willen. Alleen zo kan je die pijnstukken aanpakken en alleen zo kan je helen en verwerken.

Mensen gaan anders tegen dingen en het leven aan kijken en worden bewuster van de wereld om zich heen en dat er meer is dan ons altijd aangeleerd en/of verteld is. We krijgen allemaal een bredere blik op wat er zich allemaal afspeelt en proberen bepaalde dingen nog te veel te begrijpen vanuit ons hoofd. Onze programmering zit zo vast geankerd, dat het soms moeilijk is om van bepaalde ‘oude’ overtuigingen af te stappen. Maar door het hele ascensieproces worden we allemaal wel wakkerder geschud.

Soms zit ik naar een leeg blad te staren en komt er gewoon niks door, en in mijn hoofd forceer ik alles. Ik wil dan heel graag schrijven, maar onderliggend ben ik ook bezig met bepaalde blokkades opbouwen. Althans denk ik dat.. Soms is het moeilijk als je veel te zeggen hebt, maar je weet niet zo goed wat je moet zeggen. Je gaat meer in je hoofd zitten en komt dan niet terecht in je hart. Waar je zou willen zijn, want daar komt de creatie tot stand. Er komt dan ook gelijk een oordeel op te...

Het proces naar hoger bewustzijn, de weg naar verlichting is een proces wat met vallen en opstaan gaat. In de periodes dat we vallen willen wij nogal graag terugvallen in ‘oude’ gewoontes, maar dan is het wel nodig om bewust te blijven van het pad waar je op zit. Je zal door oude lagen heen moeten en bepaalde pijnstukken weer moeten voelen, want alleen zo kan er weer licht binnen komen bij jou. En doordat alles weer aan het licht komt, kan het geheeld worden.

Iets wat jij al die jaren uit overtuiging, bescherming, automatisme, gewoonte hebt weg lopen duwen, zal je nu toch echt mogen gaan voelen en ervaren. Het gaat jou helpen om te groeien in ontwikkeling, bewustzijn, helen en loslaten. Je gaat leren het gevecht op te geven en weer in de flow te leven, waarin alles naar jou toe kan komen. Jouw hart wil het zo graag uitschreeuwen en wil zo graag gehoord worden, en niet meer genegeerd.

Je gaat jezelf ontdekken, en loslaten wie je was. Je gaat groeien in bewustzijn, want je laat het ‘oude’ los, je laat je ‘oude ik’ los. Jij wilt je eigen weg plaveien, eentje waarin jij te allen tijde doet wat jij wilt. Eentje waarin jij altijd goed in jou energie zit en zal stralen en mooie en nieuwe ontwikkelingen doorgaat, omdat jij gezien hebt dat het anders kan.

Kijk bepaalde mensen zullen nooit toegeven dat ze jaloers zijn, maar als hoogsensitief persoon voel je alles en ‘helaas’ ook dit. En dat ze jouw licht proberen te dimmen, door jou te vertellen dat er ook beren op de weg zijn of dat bepaalde dingen misschien wel niet zo gaan lopen zoals jij dat wenst. Ze willen jou niet beschermen, maar ergens willen ze zichzelf beschermen.

Waarom voelen we onszelf vaak zo verplicht om altijd maar ja te zeggen? Waarom is het altijd voor wat, hoort wat? Of geven en nemen? In een wereld van dualiteit, is het nog steeds normaal dat als er wat voor jou gedaan wordt, er ook van jou verwacht wordt dat je naar maatstaven handelt. Dat je handelt zoals men van jou verwacht. Dat jij je gedraagt zoals het MOET! Maar volgens wie moet dat dan? Waarom kan er niet gewoon iets gedaan worden zonder er iets voor terug te verwachten?

Als je bezig bent met het losbreken van oude patronen, is het behoorlijk moeilijk om mensen om je heen te hebben die nog erg vast zitten in hun eigen rol. Ze willen vaak ook niet eens veranderen en zullen er alles aan doen, zodat jij ook niet veranderd. Want daardoor kunnen ze niet in hun rol blijven en zal jij niet hun negativiteit voeden, waar ze het nodig hebben. Ze creëren altijd maar drama om zich heen, om maar die aandacht te krijgen..

Ergens is er iets in jou zelf wat je afwijst, omdat je niet naar dat gevoel durft te kijken. Omdat jij jezelf niet toe durft te laten met alles wat je voelt en alles gewoon toelaat er te zijn. En zolang jij dit niet toe durft te laten, zal jouw buitenwereld er altijd zijn om datgene terug te spiegelen naar jou wat jij niet wilt zien. De buitenwereld zal jou continu blijven afwijzen, als jij jezelf afwijst. Want waarom zou de buitenwereld jou wel accepteren als jij dat zelf niet eens doet.

Meer weergeven