Leonoor Netten

Hier zie je een lijst met verschijnselen en veranderingen die mensen kunnen hebben in hun bewustwordingsproces. Kijk eens wat op jou van toepassing is en het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je alle verschijnselen hebt. het kan natuurlijk ook zijn dat jij dingen waarneemt die niet in deze lijst staan, het is dan ook heel persoonlijk en voor iedereen weer wat anders.

Mensen die jarenlang horen dat ze niks betekenen, een stuk vuil zijn en nog minder dan niks verliezen hun zelfrespect. Soms vragen mensen waarom ik niet meteen, na de eerste klap ben weggegaan. Ik heb me dat ook vaak afgevraagd. Hoe komt het dat vrouwen zich laten mishandelen ? Zelf denk ik dat het alles met angst te maken heeft en met weinig zelfvertrouwen. Het kan namelijk letterlijk levensgevaarlijk zijn om te vluchten en zeker wanneer er kinderen zijn.

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen, vooral vrouwen, zeggen dat ze zo ont-zet-tend HSP zijn en meestal komt daar een diepe zucht achteraan. Een paar dagen geleden had ik een gesprek met een vrouw die over HSP sprak alsof het een soort van enge ziekte was waar ze heel erg veel last van had. Etiketje “ik ben HSP, dus ik ben heel bijzonder” en etiketje “jij bent dat niet, dus ben jij nog niet zo ver als ik”

Ik heb ernstig moeite met “gezag”, in welke vorm dan ook en ik ben een soort van Pippi Langkous, een vrije geest en kan er slecht tegen als iemand mijn vrijheid af probeert te nemen en mij een richting in wil duwen, die ik niet in wil. Over de hele wereld zijn er mensen die ontzettend hun best doen om anderen te veranderen, desnoods met grof geweld. Daar spreken we terecht schande van, maar blijkbaar kan het in kleine kring dus wel…….betuttelen, bemoeien, veranderen...

In deze ascensieperiode worden we weer bewust van onze ziel en onze verbondenheid met het grote geheel, het collectief en worden we uitgenodigd om vanuit de wijsheid van onze ziel te gaan leven om zo uit de chaos van 3D te stappen en verder te evolueren. Leven vanuit de oneindige wijsheid en kennis van de ziel betekent dat we de beste versie van onszelf op Aarde neerzetten.

Vanuit de oude energie bezien de meeste mensen geld als negatief, want er is bijna altijd een tekort en het is een onderwerp waar velen zich zorgen over maken. Kortom….we leven in beperkingen. De eerste stap die je zou kunnen zetten in het creëren vanuit jouw Ziel, is jezelf gaan toestaan dat jij Ziel BENT en onderdeel bent van “het grote geheel” en dat dat geld er al lang voor jou is.

Wat veel mensen doen, op het moment dat een probleem zich aandient, is er van weglopen vanuit de illusie dat het dan vanzelf weg zal gaan. Je kunt gaan emigreren, van partner wisselen, een andere baan nemen……..en na verloop van tijd is het probleem zomaar vanzelf weer terug gekomen.

Als uiterst gevoelige ziel vind ik het heel erg lastig om mijn eigen lichtje brandend te houden en dat te doen waarvoor ik hier gekomen ben. Het is opvallend dat heel veel lichtwerkers een moeizame jeugd hebben gehad, sowieso een moeizaam een eenzaam leven hebben. Veel lichtwerkers zijn opgegroeid in ontwrichte gezinnen waar misbruik en mishandeling in allerlei vormen de boventoon voeren. Veel onveiligheid, drugs en alcoholisme, verbaal geweld, fysiek geweld.

Op het moment dat jij jezelf niet langer ziet als alleen maar een product van jouw opvoeding, van alle (geloofs) overtuigingen en de beperkingen die daarbij horen, maar dat je weet dat jouw Ziel die ervaringen wilde opdoen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Het is er ook voor jou, niet alleen maar voor mensen waarvan jij denkt dat die al veel verder zijn dan jij, of succesvoller, of rijker….. Je hoeft niet langer offers te brengen om het te verdienen, het was altijd al voor jou..

Veel mensen zien Karma als een straf, een noodlot dat hen overkomt omdat ze denken dat ze in een vorig leven een slecht mens zijn geweest en ze daar nu voor gestraft worden. Karma is niet eigen schuld, dikke bult. Stel je voor dat je in jouw vorige leven werkelijk iemand bent geweest die anderen pijn heeft gedaan, op welke manier dan ook. Dan kan het zijn dat jij, als Ziel in een volgend leven op Aarde die pijn zelf wil ervaren om daar van te leren, om te weten hoe dat is, hoe dat voelt.

Meer weergeven