Lea van der Eem

In een mens liggen oude angsten en pijnen opgeslagen. Als je je gaat ontwikkelen in bewustzijn, ga je steeds een laagje dieper. Steeds dieper opgeslagen angsten en pijnen komen aan de oppervlakte. Je hoeft alleen maar ruimte te maken in jouw systeem, zodat de energie door je heen kan stromen. Er hoeft niet meer hard gewerkt te worden. Je hoeft er niet meer onzeker van te worden of te denken dat je nog niet genoeg hebt gedaan of nog niet hard genoeg eraan hebt gewerkt.

Het vraagt veel bewustzijn om je niet te identificeren met de energieën van zwaarte, onzekerheid en chaos. Jij bent dit niet, het is niet van jou en hoort ook niet bij jou. Desondanks voel je het wel allemaal. Laat de zwaarte je niet beletten om aanwezig te zijn, met jouw energie in jouw lichaam. Herinner je: je bent niet alleen en je doet het niet alleen. Jij bent niet de enige die deze zwaarte, chaos en onzekerheid voelt. We dragen allemaal bij aan dit grootse transformatieproces.

Veel voorkomende pijnthema's van lichtwerkers zijn: je niet welkom voelen, eenzaamheid, je niet gehoord, gezien en begrepen voelen en je afgewezen voelen om wie je bent als gevoelig en intuïtief mens. Vanuit het grotere geheel gezien heb je die pijnlijke ervaringen niet voor niets opgedaan. Ze zijn onderdeel van het grotere plan van jouw ziel en welke thema's jij gedurende jouw "levens" op aarde uit wilde werken. Toch is de eerste reactie van een mens op pijn over het algemeen: wegwezen!

Er speelt, zoals gewoonlijk, weer veel op energiegebied. Ik merk het o.a. in veel en intens dromen, veel snot wat eruit komt en werking in vijfde chakra. Het helpt enorm om wat er in mij, mijn energie en mijn lichaam gebeurt, te bekijken vanuit een groter geheel, het te zien als proces en het te vergelijken met zichtbaar en tastbaar schoonmaakwerk. Ik voel mij dan meteen groter, ruimer en krachtiger. Ik herinner me mijn taak en ik weet dat ik het kan.

Vandaag vraagt het derde chakra, de plek bovenin je buik en net onder je ribben, aandacht. In het derde chakra liggen veel spanningen opgeslagen. Spanningen die samenhangen met moeten, je best doen, hard werken, actie ondernemen vanuit denken, angst en wilskracht. Je mag de tijd nemen om dit contact met jezelf te maken. Het kan zijn dat er spanning vrijkomt in de vorm van gapen, huilen, boeren, borrelen in je buik. Het hoort er allemaal bij...

De energie kan wat vreemd aanvoelen deze dagen. Er is onderhuids van alles aan het gebeuren, maar je kan er de vinger nog niet helemaal opleggen. Het voelt nog als ver weg, wat wazig en onduidelijk.

Toen jij als baby hier op aarde kwam, droeg je veel van jouw licht of wezensenergie bij je. Gevoelig en open als je was, ben je steeds meer van de grovere, hardere, zwaardere en minder bewuste energieën uit jouw omgeving, in jouw energiesysteem mee gaan dragen. Gedurende een lange periode in dit leven heb je je geïdentificeerd met deze zwaardere energieën en gedacht dat jij dat was. . De verbinding met jouw licht was vertroebeld geraakt. Dit is precies zo gegaan zoals het bedoeld was.

Het is juist tijd om het even te laten rusten en de tijd te geven. Zodat alles wat nog rond dwarrelt in jouw systeem, langzamerhand kan bezinken. Je mag, zoveel als je kan, dat wat in jou is geroerd even loslaten. Het is ok. Neem maar wat tijd, rust en ruimte voor jezelf. Laat de zon op je gezicht schijnen. Ga naar buiten, de natuur in en voel de frisse lentelucht als je inademt.

Eerder in je leven ben je die energieën van strijd, veroordeling, tekort, onzekerheid, slachtofferschap, enzovoorts gaan overnemen van mensen uit je omgeving die deze energie bij zich droegen. Ook jij bent die energie met je mee gaan dragen alsof het jouw energie was. Je bent je ermee gaan identificeren. Door de groei van bewustzijn, ben je je los aan het maken van deze identificatie. Steeds beter voel je wat wel echt bij jou hoort en wat niet...

Ben jij de afgelopen weken ook geconfronteerd met thema's waarvan je dacht er "klaar" mee te zijn? Weet dan dat je niets verkeerd doet en dat het bij de energie hoorde. Je gaat gewoon weer een laagje dieper in jezelf. Je bent nog meer bewustzijn aan het creëren. Daardoor kan je meer loslaten, meer helen en steeds meer echt jezelf zijn.

Meer weergeven