Lea van der Eem

Je hebt de laatste tijd veel losgelaten. Het oude, of de oude energie. Daardoor kan het ook zijn dat je je steeds meer hebt losgemaakt van bepaalde situaties of mensen die niet passen bij het nieuwe pad dat jij bewandelt. Soms laat je mensen los met wie je lange tijd samen bent geweest, die belangrijk voor je waren en met wie je veel hebt gedeeld. Mensen waarvan je een tijd terug misschien niet had gedacht dat jullie wegen zich ooit eens zouden scheiden.

De pijn die geraakt wordt gaat over onzekerheid, niet mogen zijn wie je bent met jouw licht, afgestraft of veroordeeld worden voor het bewandelen van jouw weg, bang zijn alleen achter te blijven als je kiest voor wat voor jou goed is (de angst voor eenzaamheid is groot bij veel lichtwerkers), niet begrepen worden in de liefde die je bent. Je wordt uitgedaagd om niet meer mee te gaan met de energie die van buitenaf op jou afkomt. Om je niet meer af te laten leiden van jezelf, van jouw missie.

Ik heb ervaren dat mijn aura vervuild raakt als ik teveel bezig ben met ‘doen’, te druk ben, in mijn hoofd zit, als ik me teveel richt op andere mensen of als ik niet genoeg tijd neem om alle binnenkomende energie en ervaringen te verwerken. Kortom: mijn energieveld raakt ‘vol’ of vervuild als ik weg ben gegaan bij mezelf; als ik met mijn energie weinig of niet in mijn lichaam ben.

Deze week vertelde een cliënt me dat ze ziet dat ze werelden is veranderd en gegroeid als ze terugkijkt naar wie ze 2/3 jaar geleden was. Haar wereld is daarmee ook veranderd: deze is veel lichter geworden. Ze heeft minder oordelen en negativiteit. Er is veel meer begrip, compassie en bewustzijn.

In stappen komt er steeds meer nieuwe energie naar de aarde. Op sommige dagen komt er veel nieuwe energie jouw systeem binnen, op andere dagen is het rustiger. Soms komt er zoveel energie, dat het moeilijk te verwerken is voor jouw lichaam en energiesysteem.

"In deze bijzondere transformerende tijd kan steeds meer van jouw licht hier op aarde komen. Je ruimt oude energie en patronen op, zodat je steeds meer van jouw wezensenergie kan ontvangen. Jouw systeem went langzamerhand aan de hogere energiefrequenties en je kan deze lichtere energie steeds meer aarden, oftewel belichamen. Dat is waar het aardingsproces in deze tijd over gaat."

Er zijn weer intense energiedownloads. Deze dagen is vooral voelbaar. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid nieuwe energie die je lichaam moet verwerken. Alles wat jou van jezelf afleidt, en dus van je aarding afhaalt, belemmert het verwerken en doorstromen van de nieuwe energie.

In een mens liggen oude angsten en pijnen opgeslagen. Als je je gaat ontwikkelen in bewustzijn, ga je steeds een laagje dieper. Steeds dieper opgeslagen angsten en pijnen komen aan de oppervlakte. Je hoeft alleen maar ruimte te maken in jouw systeem, zodat de energie door je heen kan stromen. Er hoeft niet meer hard gewerkt te worden. Je hoeft er niet meer onzeker van te worden of te denken dat je nog niet genoeg hebt gedaan of nog niet hard genoeg eraan hebt gewerkt.

Het vraagt veel bewustzijn om je niet te identificeren met de energieën van zwaarte, onzekerheid en chaos. Jij bent dit niet, het is niet van jou en hoort ook niet bij jou. Desondanks voel je het wel allemaal. Laat de zwaarte je niet beletten om aanwezig te zijn, met jouw energie in jouw lichaam. Herinner je: je bent niet alleen en je doet het niet alleen. Jij bent niet de enige die deze zwaarte, chaos en onzekerheid voelt. We dragen allemaal bij aan dit grootse transformatieproces.

Veel voorkomende pijnthema's van lichtwerkers zijn: je niet welkom voelen, eenzaamheid, je niet gehoord, gezien en begrepen voelen en je afgewezen voelen om wie je bent als gevoelig en intuïtief mens. Vanuit het grotere geheel gezien heb je die pijnlijke ervaringen niet voor niets opgedaan. Ze zijn onderdeel van het grotere plan van jouw ziel en welke thema's jij gedurende jouw "levens" op aarde uit wilde werken. Toch is de eerste reactie van een mens op pijn over het algemeen: wegwezen!

Meer weergeven