Lea van der Eem

Pfoeh mensen, ook nu weer zijn het pittige energiedagen en -nachten. Ons lijf is niet aan deze energie met een hogere frequentie gewend en het is een flinke klus en vraagt tijd en ruimte om te kunnen integreren. Het energiewerk gaat ’s nachts gewoon door. Het kan zijn dat je vaker wakker bent of onrustiger slaapt. ’s Ochtend kan je het gevoel hebben niet uitgerust te zijn, ontzettend zwaar wakker te worden en moeite hebben met opstarten.

De energie op aarde is aan het verschuiven naar een hogere trillingsfrequentie: het algemene niveau van bewustzijn gaat omhoog. Er zijn allerlei factoren van invloed op deze energieverschuiving. Zo hebben bijvoorbeeld de stand van planeten en sterren en de cyclus van de maan invloed op de energie op aarde. Ook als er verhoogde activiteit is op de zon heeft dat invloed. Of en hoeveel jij hier van merkt, heeft te maken met hoe gevoelig en bewust je bent en met welke energieën jij resoneert.

Ik deel mijn verhaal met jou om je eraan te helpen herinneren dat ook in jou heel veel zaadjes aanwezig zijn. Om een zaadje tot groei en bloei te laten komen is in dit leven veel voeding en tijd nodig. Er kunnen jaren van ervaringen opdoen en je verder verdiepen in jezelf nodig zijn, voordat ze kunnen ontkiemen en uitgroeien. Ervaringen die je opdoet gewoon door te leven, zijn de voeding om de zaadjes die in jou geplant zijn te laten groeien.

Door de buitenwereld worden allerlei ‘waarheden’ aan jou gepresenteerd. Over hoe het leven en de wereld in elkaar zitten, over hoe je hoort te zijn, wie je bent en hoe je met elkaar om hoort te gaan. Op school kreeg je de leerstof als waarheid voorgeschoteld en ook nog hoe je die stof tot je moest nemen. Via Tv en internet wordt aan jou verteld wat ‘de waarheid’ is. Je hebt veel meer waarheden vanuit een beperkt bewustzijn overgenomen dan jij je op dit moment bewust bent.

In deze periode is het handig om er rekening mee te houden dat dingen anders gaan dan je had gepland, er vaker dingen kapotgaan, elektrische apparaten vaker storingen hebben en dat je computer wat langzamer kan zijn juist op het moment dat jij haast hebt. Ook is handig om extra aandacht aan communicatie te besteden omdat er eerder misverstanden ontstaan. Beter dus om even te bellen bijvoorbeeld en extra te checken of jullie elkaar echt goed begrijpen, dan te whatsappen.

De afgelopen weken zijn de thema’s eigenwaarde en grenzen weer flink getriggerd. Als je merkt dat je feller of bozer reageert dan je zou willen of past in de situatie, dan schuilt daar pijn onder. De felheid of boosheid is een oud beschermingsmechanisme om de pijn niet te laten zien of voelen. Als je dieper hebt kunnen voelen, kwam je in contact met oude pijn en verdriet, je niet gezien, begrepen en gewaardeerd voelen. Grenzen en eigenwaarde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Er gebeurt zoveel in deze tijd. Je bewustzijn groeit, je wordt gevoeliger, je laat oude zekerheden los. Regelmatig ben je de vaste grond onder je voeten kwijt. Er gebeurt veel in jou en om je heen veel wat je nog niet kent en begrijpt. Je voelt dingen die niet meer in je oude denkkaders passen. Het oude voldoet niet meer. Je hebt nieuwe manieren nodig van omgaan met alles wat je in jezelf tegenkomt.

n feite gaat het laten groeien van eigenwaarde niet over groeien, maar over loslaten. Bij het aangaan van dit leven op aarde, heb je ermee ingestemd om onder de sluiers te gaan en te vergeten wie je bent. Een laag gevoel van eigenwaarde komt voort uit het je identificeren met de sluiers om je heen. Vanzelf voel je je dan klein en onzeker. Logisch, want je maakt jezelf kleiner dan je bent.

Door de antwoorden op je vragen buiten jezelf te zoeken en te denken dat andere mensen het vast beter weten dan jij, geef jij jouw macht en kracht weg. Je gaat met je energie weg bij jezelf. Het maakt je wankel, onzeker en klein en dat is niet wie jij werkelijk bent. De houvast en de waarheid die je gewend bent om buiten jezelf te zoeken, is enkel en alleen in jezelf te vinden.

De energie van de volle maan is alweer een paar dagen flink voelbaar. Goed dus om extra te zorgen voor je innerlijk, doorstroming van energie, rust en aarding. Dat betekent bijvoorbeeld bij deze volle maan dat je, in plaats van maar proberen deze zware energiedagen zo goed mogelijk door te komen en de verantwoordelijkheid voor wat jij voelt af te schuiven op de volle maan, leert samenwerken met de energie die deze volle maan jou brengt.

Meer weergeven