Lea van der Eem

Wat is er nodig om op een goede manier om te gaan met jouw innerlijke weerstanden, als de ‘oplossing’ niet ligt in passiviteit door je overweldigd voelen (oude, verzwakte vrouwelijke energie) en ook niet hard werken en ‘doen’ zonder verbinding met jezelf (oude, verzwakte mannelijke energie). De mannelijke en vrouwelijke energie kunnen niet zonder elkaar en vullen elkaar aan. Ieder mens heeft beide energieën in zich.

De energie van deze volle maan voert de druk weer flink op. Toch is het niet de bedoeling ‘onder te duiken’ tijdens de dagen rond de volle maan en te wachten tot alle intensiteit weer over is. Net zo min is het de bedoeling om te blijven hangen in ‘klagen’ over alle bijwerkingen van de energie die jij ontvangt. De tijd is gekomen om te ontdekken dat jij helemaal niet onmachtig bent. Ook vandaag kan jij weer stap zetten in het proces van het leren kennen van jouw kracht en creatievermogen.

We gaan dieper in onze energie, doorvoelen emotionele lagen en dalen af in de gevoelens in onze buik. Want daar, in je buik, vind je de verbinding met jezelf: de sleutel waar jij naar zoekt in dit leven op aarde.In het buikgebied liggen echter veel oude wonden opgeslagen, met grote thema's als slachtoffer - daderschap, vervolging in eerdere lichtwerker-levens, macht - onmacht, afgescheidenheid, ontkrachting en seksueel misbruik. Het is pittig om deze thema's te doorvoelen en het vraagt moed...

De energie van dit moment vraagt dat je je steeds meer losmaakt van wat er (energetisch) om je heen gebeurt en je op dieper niveau met jezelf verbindt. Alleen zo kan jij doen waarvoor je hier bent: jouw energie op aarde brengen.Tegelijkertijd is het belangrijk dat je je bewustzijn verruimt en de situaties in je leven vanuit een groter perspectief bekijkt. Je mag je herinneren hoe belangrijk de taak is die jij in dit leven op je hebt genomen.

Hoe je om kan gaan met de nieuw binnengekomen energie (of lichtfrequenties) is niet iets wat je leert door erover te lezen of door het te proberen te begrijpen met je hoofd. Om de nieuwetijdsenergie te kunnen geleiden, móet je wel je lichaam ingaan en echt gaan voelen. Dit is sowieso de te nemen stap in deze fase van het ascentieproces. Het gaat om afdalen in je lijf, jouw licht en wezensessentie in je lichaam aarden en je op een dieper niveau verbinden met jezelf.

In vele levens op aarde zijn we ondergedompeld in de verdichte energievelden. Lang zijn we vergeten wie we zijn. We hebben ons vol laten lopen met energieën van een lagere frequentie dan ons wezen en hebben ons aangepast aan onze omgeving. Dit was onderdeel van onze opdracht.Ergens hadden we wel een vage herinnering van onze taak om licht te brengen. Vanuit die herinnering zijn we gaan geven en geven, net zolang tot we leeg en uitgeput achterbleven.

Tijdens energie downloads worden steeds diepere energielagen aangeraakt. Hoe meer van het oude je al hebt opgeruimd, hoe dieper je kan gaan. De afgelopen weken is er veel oude, donkere energie naar boven gekomen. Bij mij was dat vooral voelbaar als zwaarte en pijn in mijn hart. Op sommige momenten was de pijn zo groot, dat het voelde alsof mijn hart eruit werd gerukt. De pijn had niet te maken met mijn huidige leven. Ons hoofd is geneigd van alles te vinden van wat we voelen..

De transformatie-energie duwt ons elke keer maar weer vooruit en je bent zo gewend geraakt aan die continue stroom voorwaarts, dat het soms moeilijk is om jezelf hierin te stoppen. Moeten en hard werken is een energie die diep in ons is geworteld. Moeten, hard werken, resultaatgericht bezig zijn en doen vanuit je hoofd horen bij de oude energie en halen je weg van de verbinding met jezelf. Daarbij komen ze voort uit angst. Als je doet wat goed is voor jou, waarvan jij oplaadt en dichter bij...

Er komen deze week situaties naar je toe waarin je wordt beproefd in de lessen die je aan het leren bent en hoe stevig je met jezelf bent verbonden. Je wordt uitgedaagd: ga je mee in het oude en laat je je meetrekken in oude patronen die niet voedend zijn voor jou en jouw ontwikkeling? Of blijf je stevig in jezelf verankerd, bewust van het grotere plaatje en wat ècht goed is voor jou, jouw ziel en je transformatieproces?

De meeste lichtwerkers groeien, vanwege de daar te leren lessen, op in gezinnen met veel donkere energie. Gezinnen dus waar werkelijke liefde ontbreekt. Vanuit de lijn van de moeder, de vrouwenlijn, wordt regelmatig veel ‘verdichte’, zware en vertroebelde energie doorgegeven. Ook rondom het moeder-zijn. Als je als kind opgroeit, neem je in eerste instantie ‘waarheid’, normen en energie over van je omgeving, jouw gezin...

Meer weergeven