Ellen Worm

We nemen een kijkje inside de modellenwereld met ex-model Ellen Worm.

In onze zoektocht naar liefde vergeten we dat we zelf liefde zijn. Het verlangen naar een verbinding met een geliefde is echt maar we vergeten dat we deze liefde zelf zijn, en dat we in de zoektocht niet doorhebben dat we naar ons innerlijke geliefde zoeken. We hebben een verhaal verzonnen waar we deze liefde op iemand projecteren. Hierdoor blijf je afhankelijk van de ander die je liefde geeft. Maar deze liefde is een groot veld die in feite onpersoonlijk is en via een individu handen en voeten...

Alle bewerkte foto’s van gezichten en lichamen geven een ontevredenheid wat nog nooit zo groot is geweest. Het eigen lichaam vergelijken met ideale, gefotoshopte ideaalbeelden moet wel tot ontevredenheid lijden omdat we nooit kunnen voldoen aan een gemanipuleerd beeld. Via sociaal media en de modebladen wordt je dus onderworpen aan psychische chirurgie.

(Hoog) gevoelige personen vinden het nog wel eens lastig om assertief te zijn. Dat komt omdat zij bij uitstek ‘voelers’ zijn. Als contacten of vriendschappen niet meer werken dan spreek ik dit zoveel mogelijk uit. Ik zie wat het mij brengt op het moment dat ik duidelijk mijn gevoel uit spreek. Ik creëer daardoor innerlijke rust, zodat ik weer open sta voor mooie nieuwe dingen in het leven.

Ik had nooit eerder bewust mijn aandacht naar binnen gericht, dat was goed voelbaar. Eerlijk gezegd had ik geen idee dat er ook een innerlijke wereld bestond. Dat had ik nooit geleerd op school, en ook thuis spraken we nooit over onze gevoelens. Ik was altijd bezig. Stond nooit stil bij zaken die ik voelde. Onbewust leefde ik op de overleving stand. Gewoon knallen, dat doen we toch allemaal?! Mijn hoofd regeerde de hele dag. Daar twijfelde ik nooit aan, waarom zou ik ook?

Er is ons als kind niet geleerd om ons veilig te voelen bij ons Zielenaspect. We voelen vaak al heel jong dat dingen niet kloppen, je raakt als kind te verward door dwangmatigheid en prestatie dwang in de maatschappij. Daardoor komt de roep van je ziel op de achtergrond. Dit veroorzaakt veel lijden op jonge leeftijd. Als dit niet gevoed word dan heb je op latere leeftijd heel veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid nodig om alsnog contact te maken met je Ziel.

De maatschappij is gericht om alles in hokjes te plaatsen. Dit is goed en dat is niet goed. Het geeft heel veel stress als je niet kunt voldoen aan de eisen van de buitenwereld. Dat heeft mij heel lang het gevoel gegeven dat ik niets voorstelde.