Astrologie van november 2020 - Licht aan het einde van de tunnel ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

November 2020 brengt ons de laatste Jupiter-Pluto-conjunctie en de eerste Eclips van het seizoen. November is ook wanneer Mercurius en Mars (eindelijk) direct gaan. JA!

 

De intensiteit van de afgelopen maanden zal blijven toenemen en zal uiteindelijk midden november een hoogtepunt bereiken, waarna we eindelijk wat kunnen ontspannen.

 

Het goede nieuws is dat de ongelooflijk intense en 'angstaanjagende' Jupiter-Pluto-conjunctie binnenkort zal verdwijnen. Vanaf de 2e helft van november 2020 zullen we eindelijk het licht zien aan het einde van de tunnel.

 

In november hebben we het Schorpioenseizoen (tot 21 november) en daarna het Boogschutterseizoen (vanaf 21 november).

 

Schorpioen wordt geassocieerd met de onderwereld - met alles wat duister, geheim en mysterieus is. Boogschutter daarentegen is de schutter die naar de sterren reikt. Boogschutter is een vuurteken dat ons hoop en vertrouwen geeft op een betere toekomst.

 

Disclaimer: er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ tekens. Schorpioen sleutelwoorden zoals duisternis, geheimen of onderwereld, klinken misschien angstaanjagender dan de hoop en het geloof die traditioneel met Boogschutter worden geassocieerd.

 

Maar we hebben beide nodig, en beiden zijn mooi op hun eigen manier.

 

We moeten eerst afdalen in de onderwereld van Schorpioen, wat een metafoor is voor de geheime uithoeken van onze psyche. Het is daar en alleen daar waar we ongelooflijke rijkdommen zullen vinden waarvan we niet wisten dat ze bestonden.

 

En het is een resultaat van dit proces dat we uiteindelijk het licht aan het einde van de tunnel zullen vinden. Dit licht is niets anders dan het licht van binnen dat onvermijdelijk aan ons wordt geopenbaard als we diep in onszelf gaan.

 

Schorpioen en Boogschutter werken samen om ons daar te krijgen, we kunnen niet de één hebben zonder de ander.

 

In november hebben we veel evenementen en vieringen die ons herinneren aan het proces van het vinden van licht in de duisternis.

 

Op 1 november vierden we Allerheiligen (na de nacht van Halloween, dat is net zoveel Schorpioen als je kunt krijgen).

 

Diwali wordt ook in november gevierd; Diwali is het Indiase lichtfestival dat de spirituele "overwinning van licht over duisternis, goed over kwaad en kennis over onwetendheid" symboliseert. In Thailand hebben we Loy Krathong, het prachtige Lantaarnfestival van licht.

Al deze festivals zijn een symbool van de innerlijke werking van Schorpioen en Boogschutter. Wat interessant is, is dat de Lichtfestivals op het noordelijk halfrond plaatsvinden, waar de dagen in november korter worden.

 

Het licht dat gevierd wordt is dus niet het letterlijke licht van de zon, maar het innerlijke licht van hoop, waarheid en wijsheid

 

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van de maand:

 

1 november - 6 november 2020 - Mercury Square Saturnus

Op 1 november 2020 is Mercurius (op 25-26 ° Weegschaal) vierkant Saturnus in Steenbok.

 

Dit vierkant is behoorlijk belangrijk omdat het precies voorkomt in de mate waarin Mercurius van richting verandert. Dit suggereert een nogal plotselinge - en definitieve - wijziging van plannen.

 

Er wordt van alles verwacht dat ze de ene kant op gaan, maar dan verandert Mercurius van richting op de exacte graad van het vierkant, zodat de dingen uiteindelijk een heel andere kant op gaan.

 

Mercurius en Saturnus worden normaal gesproken niet geassocieerd met verrassingen, maar deze specifieke configuratie suggereert een verandering van plannen en een ander resultaat.

 

3 november 2020 - Mercury gaat direct

Op 3 november 2020 gaat Mercurius rechtstreeks op 25 ° Weegschaal, dus het komt eindelijk weer op het goede spoor.

 

Mercurius-retrogrades zijn nodig omdat ze ons vragen om die aspecten van ons leven die toch aan een herziening toe zijn, opnieuw te bezoeken en er aandacht aan te besteden.

 

Als we geen aandacht zouden schenken aan de onderwerpen die door Mercurius retrograde zijn aangespoord, als we niet de nodige veranderingen zouden aanbrengen, zouden we niet voorbereid zijn op de toekomst.

 

En hoewel deze Mercurius Retrograde aanpassingen nodig zijn, is het inderdaad een verademing om door te gaan met het leven. Er zijn nog andere aspecten waar we deze maand toch op moeten letten.

 

9 november 2020 - Venus Vierkant Mars

Op 9 november 2020 staat Venus (op 15 ° Weegschaal) tegenover Mars in Ram. De tegenstelling tussen de twee relatieplaneten leert ons een les over grenzen.

 

Zowel Venus als Mars staan in hun woonplaats-tekens, dus ze zijn allebei sterk. Dit is een belangrijke ontmoeting omdat Mars op het punt staat direct te draaien.

 

Dus welke boodschap Venus ook voor Mars heeft, je kunt er zeker van zijn dat het een belangrijke is. Het is bijna alsof het zijn hele wereldbeeld verandert - want een paar dagen later verandert hij eindelijk van richting.

 

10 november 2020 - Mercurius komt weer Schorpioen binnen

Op 10 november 2020 verhuist Mercurius - nu uit retrogradatie - voorgoed naar Schorpioen.

 

In de eerste week van zijn verblijf hier, zal Mercurius enkele losse eindjes maken terwijl hij door de retrograde schaduwzone beweegt. Sommige thema's van half oktober worden mogelijk opnieuw bekeken en uiteindelijk voltooid.

 

12 november 2020 - Jupiter Conjunct Pluto

Op 12 november 2020 staat Jupiter conjunct Pluto op 22 ° Steenbok. Dit is de derde en laatste conjunctie (de andere twee vonden plaats op 4 april en 30 juni).

 

De conjunctie vindt precies plaats op de graad van de Saturnus-Pluto-conjunctie in januari begin dit jaar.

 

De angst en paniek in verband met virus zullen rond 12 november een hoogtepunt bereiken, waarna het begint af te nemen. Het is niet zo dat het na 12 november verdwenen is, maar de angst en spanning die ermee gepaard gaan, zullen langzaam beginnen af te nemen.

13 november 2020 - Mars gaat direct

Op 13 november 2020 gaat Mars eindelijk rechtstreeks op 15 ° Ram. Het is een lange rit geweest, en als we het hebben over Mars in Ram, bedoelen we letterlijk een ‘rit’.

 

Normaal gesproken kan Mars in Ram niet stoppen omdat - dit de meest actiegerichte Mars is die er is. Wanneer Retrograde, wordt Mars in Ram gedwongen om te vertragen en nieuwe manieren te vinden om dingen te doen.

 

Het is niet zo dat we de afgelopen 6 weken minder of minder actief hebben gewerkt, toen Mars retrograde was. Integendeel. Mars retrograde gaat meestal gepaard met een toename van de werkdruk.

 

We moesten gewoon meer moeite doen om dingen voor elkaar te krijgen. Gelukkig heeft Mars inmiddels nieuwe manieren geleerd om dingen te doen, en hij is klaar om ‘verder te gaan’.

 

15 november 2020 - Nieuwe maan in Schorpioen

Op 15 november 2020 hebben we een nieuwe maan (die ook een supermaan is) op 23 ° Schorpioen.

 

Dit is een geweldige nieuwe maan omdat het gunstige aspecten maakt met Jupiter, Pluto en Neptunus. De heerser van de nieuwe maan, Mars, is net direct veranderd en heeft grote plannen!

 

De hele Maanmaand zal deze energie van “vooruitgaan” dragen en we zullen ons helpen los te komen. Wat een opluchting!

 

17 november 2020 - Mercurius tegenover Uranus

Op 17 november 2020 staat Mercurius (8 ° Schorpioen) tegenover Uranus in Stier.

 

De oppositie vindt plaats op dezelfde graad van de Volle Maan in Stier op 31 oktober. Verwacht meer onthullingen en onthullingen. Dit gaat interessant worden!

 

16-19 november 2020 - Venus Vierkant Jupiter, Pluto, Saturnus

Op 17 november 2020 is Venus vierkant Jupiter, Pluto en Saturnus in Steenbok. Afgezien van misschien Venus vierkant Jupiter, zijn dit niet de meest "ik kijk er naar uit" type transities.

 

Maar het goede nieuws is dat Venus de laatste persoonlijke planeet is die "The Good, the Bad and the Ugly" Steenbok-trio vierkant maakt, wat betekent dat we binnenkort 'klaar' zullen zijn met de lessen van het Steenbok-stellium. JA!

 

21 november 2020 - Zon in Boogschutter, Venus in Schorpioen

Op 21 november 2020 hebben we een verandering in energie. Venus verlaat Weegschaal om naar Schorpioen te gaan en de Zon verlaat Schorpioen om naar Boogschutter te gaan.

 

Onze focus zal verschuiven van relaties en intimiteit (Weegschaal-Schorpioen) naar het blootleggen van de waarheid en het vinden van het innerlijke licht (Schorpioen-Boogschutter).

 

28 november 2020 - Neptune draait direct

Op 28 november 2020 draait Neptunus rechtstreeks op 18 ° Vissen.

 

Op dit moment zijn alleen Uranus en Cheiron nog retrograde. Als je planeten of hoeken hebt rond 18 ° Vissen, zul je de energie van de doorvoer sterker voelen.

 

30 november 2020 - Volle maan en maansverduistering in Tweelingen

Op 30 november 2020 hebben we een Maansverduistering bij 8 ° Tweelingen.

 

Deze penumbrale Eclips markeert het officiële begin van het Eclips-seizoen. Net toen we dachten dat we 'klaar' waren met retrogrades, stelliums, T-square en andere intense aspecten, hebben de sterren andere plannen :-)

Angelina
www.astrobutterfly.com 


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.