Astrologie van december 2020 - Jupiter Conjunct Saturnus in Waterman ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

December is DE maand waarin we de langverwachte Jupiter-Saturnus conjunctie in Waterman hebben.

Over jaren en zelfs eeuwen zullen mensen naar 2020 verwijzen als "❥ het jaar van de grote verschuiving".

 

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze maand is. De absolute stergebeurtenis van de maand is natuurlijk Jupiter conjunct Saturnus op 0 ° Waterman ... maar ELK van deze volgende transities zou ook de headlines hebben gehaald voor de transities van het jaar:

 

❥ Een totale zonsverduistering - de meest intense in Boogschutter sinds 15 juni 2011

❥ Het binnendringen van Saturnus in Waterman (Saturnus verandert slechts eens in de 2,5 jaar van teken)

❥ Jupiter's binnenkomst in Waterman (Jupiter verandert slechts één keer per jaar van teken)

❥ De conjunctie van Jupiter en Saturnus valt samen met de zonnewende

De 1e week van december is relatief rustig en stabiel. Laat je niet misleiden, want de intensiteit zal langzaam worden opgevoerd en dan snel toenemen.

 

Het keerpunt is de zonsverduistering in Boogschutter, op 14 december 2020. 3 dagen later, op 17 december 2020 gaat Saturnus over naar Waterman, op 19 december 2020 volgt Jupiter het voorbeeld en de Grote Finale, de Jupiter-Saturnus conjunctie vindt plaats op ❥ 21 december 2020.

 

Het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren als Jupiter en Saturnus hun krachten bundelen, omdat 0 ° van welk teken dan ook voor verrassingen kan zorgen.

 

Er is echter één grote verschuiving waarvan we zeker kunnen zijn, en dat is een beweging naar VRIJHEID en decentralisatie. Als Steenbok alles te maken heeft met een top-down regering, voorspelbare structuur en regels, dan gaat Waterman helemaal over verbinding, mensen en gemeenschappen.

 

Als je je een van mijn eerdere nieuwsbrieven herinnert, ik vergeleek Waterman met een cirkel zonder punt. Met Waterman zitten we allemaal in hetzelfde schuitje (binnen de cirkel). MAAR er is geen punt, of geen leider die ons precies vertelt wat we moeten doen.

 

Alle gecontroleerde, gecentraliseerde Steenbokstructuren zullen instorten van bovenaf, net zoals de Toren van Babel deed toen mensen vanuit het ego voor ''God / de Bron wilden spelen''. Wat ze niet wisten, is dat er in de toren geen echte vrijheid is. Dat artikel lees je hier.

 

De controlerende kracht heeft niets te maken met vrijheid - hoe meer je controle probeert te krijgen, hoe meer je je vrijheid verliest. En Waterman wil niets anders dan vrijheid.

 

Er is een paradox over Waterman


Aan de ene kant is Waterman het teken van vrienden, groepen en gemeenschappen. Er is geen ego en onze acties zijn gemeenschapsgericht. TOCH is er binnen deze gemeenschap totale autonomie. Niemand vertelt iemand anders wat ze moeten doen.

 

❥ Wanneer we echte vrijheid (Waterman) vinden, weten we automatisch hoe we onszelf moeten besturen op een manier die niet in strijd is met de rechten van anderen.

 

Jupiter conjunct Saturnus in Waterman, markeert ook de grote SHIFT van de 200-jarige dominantie van het aarde-element naar een 200-jarige dominantie van het luchtelement.

Als in de aardse realiteiten van Steenbok middelen ''schaars'' zijn en je ze als eerste ''moet hebben'' voordat iemand anders dat heeft ''genomen'', zijn in de etherische realiteiten van Waterman, de energie en middelen oneindig en in overvloed aanwezig.

 

Het is niet nodig om te concurreren, want samen kunnen we iets creëren dat groter is dan de som der delen.

 

Het is zeer waarschijnlijk dat in de komende 20 jaar een nieuwe energiebron eindelijk zal worden vrijgegeven, waardoor we off-grid kunnen gaan (in letterlijke, maar ook in spirituele zin). Zoals we in het Steenbok-tijdperk "aangesloten" waren op het systeem, worden we in dit Waterman-tijdperk er van losgekoppeld.

 

Er is zoveel om over te praten, maar laten we eens kijken naar de belangrijkste aspecten van deze december maand

 

❥ 1 december 2020 - Mercurius gaat Boogschutter binnen

Op 1 december 2020 komt Mercurius Boogschutter binnen en wordt ons denken en onze communicatie waarheidsgetrouwer. We spreken onze mening uit met liefde en zonder angst. Als we door de waarheid worden gemotiveerd, zijn we niet meer te stoppen.

 

❥ 9-11 december 2020 - Sun Conjunct South Node en Square Neptune

Op 9 december 2020 staan Zon en de Maanknopen vierkant Neptunus. We staan op een kruispunt met ons lot. Boogschutter is het teken van kennis en waarheid.

 

Iets heel fundamenteels over onszelf en over de wereld zal rond deze datum onthuld worden. Onze hele realiteit en ons wereldbeeld zullen worden gedeconstrueerd.

 

Onze oude huiden zullen worden afgeworpen. Maar maak je geen zorgen, verandering is een noodzakelijk onderdeel van het proces. Op een dag zul je terugkijken en zal alles volkomen logisch zijn.

 

❥ 14 december 2020 - Nieuwe maan en zonsverduistering in zuidknoop

14 december 2020 is een van de GROTE astrologische gebeurtenissen van het jaar, en misschien wel van het decennium als we kijken naar het astrologische klimaat van de maand. We hebben een nieuwe maan en een totale zonsverduistering op 23 ° Boogschutter.

 

Mercurius staat ook conjunct de zonsverduistering. Er zal een stukje nieuws / informatie naar buiten komen dat de deal zal ‘bezegelen’. Dit is een zonsverduistering in de zuidknoop, dus het zal een uitkomst zijn voor bestaande, zich ontvouwende gebeurtenissen.

 

Toch is dit een zonsverduistering, dus er zal iets nieuws ontstaan. Onze acties hebben consequenties en verduisteringen in Zuid-Node komen altijd met een soort van resolutie.

 

❥ 15 december 2020 - Venus gaat Boogschutter in, Cheiron Goes Direct

Op 15 december 2020 gaat Venus Boogschutter binnen. Na wat serieuze zielsgraven en introspectie in het teken Schorpioen, is Venus in Boogschutter nu klaar om te onthullen wat ze heeft ontdekt. Venus in Boogschutter is eerlijk met haar gevoelens en zal alleen doen wat moreel juist is.

 

Op dezelfde dag gaat Cheiron, de gewonde genezer, rechtstreeks en ontvangt een liefdevolle driehoek van Venus. Nu het harde werk is gedaan, zijn we klaar voor genezing.

De Waarheid zal ons niet alleen bevrijden, maar zal ons ook afsluiting en genezing brengen

 

❥ 17 december 2020 - Saturnus gaat Waterman binnen

Op 17 december gaat Saturnus Waterman binnen om hier te blijven tot 7 maart 2023. Saturnus was eerder dit jaar (2020) kort in Waterman, van maart tot juni.

 

Dit is het moment waarop de lockdown-maatregelen over de hele wereld begonnen, die ons ‘dwongen’ nieuwe manieren te vinden om te communiceren om contact te houden. Veel mensen en bedrijven zijn snel online gegaan en de communicatieregels zijn voor altijd herschreven.

 

Natuurlijk kan Saturnus in Waterman in eerste instantie een beperkend effect hebben (Saturnus is tenslotte de planeet van beperkingen), maar aangezien Waterman het teken van vrijheid is, zal Saturnus in Waterman ons de vastberadenheid geven om bestaande structuren te doorbreken om nieuwe wegen te vinden, duurzamere manieren om te leven.

 

Als we terugkijken in de tijd, elke keer dat we Saturnus in Waterman hadden, hadden we belangrijke bewegingen voor vrijheid en burgerrechten die de manier waarop onze samenleving functioneert voor altijd hebben veranderd.

 

❥ 19 december 2020 - Jupiter gaat Waterman binnen

Op 19 december 2020 hebben we weer een grote astro-mijlpaal. Jupiter verlaat Steenbok en gaat Waterman binnen, om hier te blijven tot 30 december 2021. Jupiter verandert slechts één keer per jaar van teken, en als dat gebeurt, is het een behoorlijke gebeurtenis.

 

Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel en ''bepaalt'' de onderwerpen, trends en focus van het jaar.

 

Wat interessant is, is dat precies wanneer Jupiter in Waterman glijdt, de Zon en Mercurius conjunct op 28 ° Boogschutter, de graad zijn van het Galactische Centrum.

 

Laten we niet vergeten dat Jupiter over Boogschutter regeert, en Jupiter staat nu in het derde teken van Boogschutter. We kunnen rond deze datum groot nieuws en onthullingen verwachten. Dit nieuws zal zowat de toon zetten voor het hele jaar.

 

❥ 20-21 december 2020 - Zon en Mercurius komen Steenbok binnen

Op 20-21 december verlaten Zon en Mercurius, Boogschutter en gaan ze Steenbok binnen. Dit is wanneer we het volledige begrip zullen krijgen van wat er gaat gebeuren, en de implicaties (Steenbok) van de verandering zullen begrijpen. Jupiter en Saturnus zijn letterlijk seconden verwijderd van de conjunctie.

 

❥ 21 december 2020 - Jupiter Conjunct Saturnus in Waterman

 

Save the date: Age of Aquarius

 

Op 21 december 2020 hebben we de belangrijkste astrologische gebeurtenis van de eeuw: Jupiter en Saturnus ontmoeten elkaar op 0 ° Waterman en markeren het begin aan van een nieuwe 200-jarige Air ERA.

 

Saturnus-Jupiter-conjuncties zijn de belangrijkste conjuncties in de astrologie, aangezien Jupiter en Saturnus de grootste planeten in ons zonnestelsel zijn. Zelfs astronomen noemen Jupiter conjunct Saturnus "De Grote Conjunctie"!

 

En wat nog verbazingwekkender is aan DEZE conjunctie, is dat Jupiter en Saturnus dichterbij zullen zijn dan ze ooit zijn geweest, sinds het jaar 1623. Kijk gewoon hoe Jupiter en Saturnus steeds dichterbij komen met je eigen ogen (je kunt ze observeren na zonsondergang, in het westen). 

 

Jupiter - Saturnus conjuncties zijn altijd gecorreleerd met belangrijke historische gebeurtenissen en culturele verschuivingen


Er wordt aangenomen dat de "ster van Bethlehem" die de geboorte van Jezus aanduidde, de conjunctie van Jupiter en Saturnus was die plaatsvond in 7 vGT in het teken Vissen.

 

Het is nu algemeen aanvaard dat we ongeveer 2000 jaar geleden overgingen van het Ram-tijdperk naar het Vissentijdperk. Toeval? Ik denk het niet.

 

Als we 2000 jaar vooruit tellen, hebben we nu de eerste Jupiter-Saturnus conjunctie in Waterman in eeuwen. Deze gebeurtenis markeert misschien wel de langverwachte overgang naar het Aquariustijdperk.

 

Wat buitengewoon interessant is, is dat deze conjunctie precies plaatsvindt op 0 ° Waterman. Niet op 5 °, 11 ° of 28 °. Er is iets heel krachtigs aan de 0 ° -graad van een teken: hier is de energie van dat teken in zijn puurste vorm, en het is ook waar het volledige manifestatiekracht heeft.

 

De Grote Verschuiving


❥ Op 21 december 2020 staat Jupiter conjunct Saturnus op 0 ° Waterman. Dit is het begin van een nieuw tijdperk!

 

De conjunctie van Jupiter en Saturnus beëindigt de vorige 200-jarige aardecyclus die ons bankbiljetten, het kapitalisme, bedrijven, fossiele brandstoffen en de industriële wereld bracht. Deze vaste en zware energie zal nu worden vervangen door een lichtere, niet-materiële, verbindende energie van ''Lucht''.

 

Aangenomen wordt dat de Jupiter-conjunctie OOK samenvalt met het officiële begin van het Aquariustijdperk. Elementaire cycli duren 200 jaar en de astrologische tijdperken (bepaald door de processie van de equinoxen) duren ongeveer 2000 jaar.

 

De astrologische tijdperken hebben meer tijd nodig om over te schakelen (we hebben de energie van het Aquariustijdperk natuurlijk al gevoeld), maar Jupiter conjunct Saturnus op 0 ° Waterman is misschien wel 'het laatste zetje' - dat moment waarop we officieel afscheid nemen van de Age of Pisces en de Age of Aquarius met open armen verwelkomen.

 

Er zullen nieuwe groepen, gemeenschappen, connecties en allianties worden gevormd. Deze nieuwe netwerken zullen één ding gemeen hebben: ze zullen gedecentraliseerd en zelfregulerend zijn en individuele vrijheid van meningsuiting mogelijk maken.

 

Onthoud: Waterman is Prometheus, de titan-god die vuur van de goden stal en het aan mensen gaf, hen bevrijdend van de heersende tirannie van de goden.

 

Het vuur is natuurlijk een metafoor voor het vuur van kennis (Waterman is tenslotte een luchtteken). Ware kennis (geen misleidende manipulatie en het nepnieuws dat we krijgen voorgeschoteld vanuit de mainstream media) zal ons bevrijden.

❥ 23 december 2020 - Mars Vierkant Pluto

Op 23 december 2020 is Mars vierkant Pluto op 23 ° Steenbok.

 

Pluto in Steenbok is de regering / het establishment, en Mars in Ram is het individu. De twee entiteiten zullen botsen omdat ze een andere agenda hebben.

 

Sinds Jupiter en Saturnus net naar Waterman zijn verhuisd, regeert Pluto nu alleen in Steenbok vanuit zijn onderwereldschaduwen. Hij is er nog steeds, ook is hij nog steeds sterk, maar hij is alleen. De dingen gaan misschien niet zoals verwacht. Mars kan deze keer ''winnen''.

 

❥ 29-30 december 2020 - Volle maan in kreeft

Op 30 december 2020 hebben we een Volle Maan bij 8 ° Kreeft. Tegelijkertijd is Venus conjunct Zuidknoop en vierkant Neptunus.

 

Wat een prachtige welkomstboodschap voor 2021


Onze ‘oude’ waarden en begrip van het leven beginnen ineen te storten wanneer een nieuwe realiteit naar voren komt.

Tot ziens, 2020.

2021 wordt een behoorlijk jaar! Yes!


Angelina
www.astrobutterfly.com  

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.