Astrologie van augustus 2023 - Wedergeboorte van het hart ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Augustus 2023 is een heel belangrijke maand. Niet omdat we een grote collectieve overgang hebben zoals Pluto of Jupiter die van teken verandert.

 

De grote transits zijn inderdaad belangrijk vanuit een collectief perspectief. Maar wat uiteindelijk echt belangrijk is, is wat jij of ik - het individu - relevant vinden en dat is Venus.  

 

Op 8 augustus ontmoet Venus Lilith, die ons uitnodigt om onze schaduw te omarmen. Op 13 augustus ontmoet Venus de Zon om een nieuwe cyclus van 584 dagen te beginnen. En een paar dagen later hebben we een nieuwe maan in Leeuw die door Venus wordt geïnspireerd.

 

 Al deze Venusovergangen spannen samen om ons te helpen in contact te komen met ons hart - met wat echt belangrijk voor ons is.

 

Laten we eens kijken naar de belangrijkste transits van deze maand:

 

 1 augustus 2023 - Volle Maan in Waterman

Op 1 augustus 2023 hadden we een Volle Maan op 9° Waterman. De Volle Maan staat vierkant Jupiter in Stier. Deze Volle Maan zal belangrijke vragen oproepen over onze plaats in de wereld.

 

Kunnen we gewoon zijn wie we zijn? Of compromitteren we onze creatieve vrijheid om erbij te horen of om andere mensen gelukkig te maken? Er is geen of-of. Ons leven is een voortdurende dans tussen “ik” en “wij”. 

 

 8 augustus 2023 - Venus conjunct Lilith en vierkant Uranus

Op 8 augustus 2023 staat Venus conjunct met Zwarte Maan Lilith op 23° Leeuw en vervolgens vierkant Uranus op 22° Stier. Deze overgang is de intensiteitspiek van de Venus retrograde 40-daagse cyclus. 

 

 

Lilith wordt Zwarte Maan Lilith genoemd omdat ze letterlijk zwart is - ze is geen planeet of asteroïde, maar een wiskundig punt berekend wanneer de Maan op apogeum staat - of de verste afstand van de Aarde.

Omdat Lilith niet echt bestaat in fysieke vorm - regeert ze over onze diepste onderdrukte verlangens die moeilijk tot uitdrukking komen in de materiële, 3D werkelijkheid. Lilith spreekt tot de donkerste delen van onszelf die we vaak niet durven te erkennen. 

 

Venus retrograde en Lilith staan ook vierkant Uranus. Als we onze emoties (Venus) onderdrukken, zullen ze uiteindelijk op ongekende manieren tot uitbarsting komen. Wanneer Venus en Lilith vierkant Uranus, wat we “moeten” doen is niet langer relevant. Het verlangen om los te komen van sociale conventies is sterker dan ooit.

 

Hoe verstorend deze overgang ook kan zijn, Venus conjunct Lilith vierkant Uranus zal iets heel belangrijks onthullen over wie je bent en wat je wilt. 

 

 

 13 augustus 2023 - Venus conjunct Zon In Leeuw

Op 13 augustus 2023 staat Venus retrograde conjunct Zon op 20° Leeuw. Dit is wanneer een nieuwe 584-daagse cyclus van Venus begint. De conjunctie Venus retrograde-Zon is vergelijkbaar met een wedergeboorte van het hart. Het verleden wordt tot rust gebracht en een nieuwe “jij” komt tevoorschijn. 

 

Astronomisch gezien ruilt Venus bij de conjunctie van plaats met de Zon, dus in plaats van aan de avondhemel zal Venus nu aan de ochtendhemel opkomen, vóór de Zon. 

 

De exacte Venus-Zon conjunctie op 13 augustus 2023 is een mooie gelegenheid om in contact te komen met je hart en uit te vinden wat echt belangrijk voor jou is. Wij zijn niet dezelfde mensen die we 2 jaar, 8 jaar of 20 jaar geleden waren. We veranderen en evolueren. Venus conjunct Zon is als een Nieuwe Maan - we zouden deze overgang een “Nieuwe Venus” kunnen noemen. 

 

Dit is je kans om opnieuw te beginnen. Zorg er dus voor dat je vandaag wat tijd vrijmaakt om contact te maken met jezelf en te luisteren naar wat je hart je influistert. 

 

 16 augustus 2023 - Nieuwe Maan in Leeuw

Op 16 augustus 2023 hebben we een krachtige Nieuwe Maan op 23° Leeuw. De Nieuwe Maan staat conjunct Venus en Lilith. Eigenlijk komen alle vrouwelijke astrologische archetypes (Maan, Venus, Lilith) samen om met dezelfde stem te spreken. 

 

 

Deze stellium-Nieuwe Maan zal komen met een ongelooflijke hoeveelheid intensiteit, kracht en duidelijkheid “Dit ben ik, en dit is wat ik wil”. De Nieuwe Maan staat vierkant Uranus in Stier. We zijn er nu klaar voor om los te breken van de normen en 'gedragscodes' van de maatschappij en ons eigen verhaal te schrijven. 

 

Nieuwe Manen zijn tijden van intenties zaaien. Wat je nu ook zaait, het zal bloeien met rauwe kracht en intensiteit. Zoals het gezegde luidt: “Wees voorzichtig met wat je wenst!”

 

 23 augustus 2023 - Mercurius gaat Retrograde 

Op 23 augustus 2023 gaat Mercurius retrograde op 21 ° Maagd. Venus is ook retrograde, zodat voor de komende 10 dagen, 2 van de 3 persoonlijke planeten achteruit bewegen. Het universum ‛eist’: vertragen, opletten en reflecteren. 

 

Onze innerlijke werelden gaan een beetje op zijn kop wanneer persoonlijke planeten - Mercurius, Venus of Mars - retrograde zijn. We zijn niet gewend te vertragen. We houden niet van te kijken naar onafgemaakte zaken. Maar vertragen is een niet te missen kans om “in te checken” met onszelf. 

 

Het leven draait niet alleen om hokjes aankruisen en doen wat er van je verwacht wordt. Als wat we doen niet overeenkomt met wie we zijn, zullen we ons nooit vervuld voelen, hoe succesvol we volgens wereldse maatstaven ook zijn. 

 

Maak dus van deze gelegenheid gebruik om wat tijd met jezelf door te brengen en jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen.

Mercurius staat in Maagd en exaltatie; Mercurius in Maagd is echt goed in het onderscheiden van wat belangrijk is.

Venus retrograde in Leeuw is de romantiek. Mercurius retrograde in Maagd is de realiteit test. Je hartenwensen hoeven niet alleen een zomerdagdroom te blijven. Op welke manieren moet je innerlijke verhaal veranderen om het te laten gebeuren? 

 

 23 augustus 2023 - Zon gaat naar Maagd 

Op 23 augustus 2023 komt de zon in Maagd. Fijne verjaardag voor alle Maagden onder ons!

 

Dit is de tijd van het jaar dat mensen terugkomen van vakantie - terug naar school of terug naar het werk gaan. 365 dagen vakantie zou saai zijn ;-) - en een Maagd weet dat. 

 

Maar Maagd werkt niet om te werken. Maagd is dienstbaarheid - of wat we doen met onze Leeuw talenten en gaven. Als de Zon in Maagd staat, denk dan na over praktische manieren waarop je je gaven en talenten kunt omzetten in iets nuttigs. 

 Op 27 augustus 2023 komt Mars in Weegschaal.

 

Ook al staat Mars in het nadeel in Weegschaal, laten we niet vergeten dat Weegschaal een kardinaal teken is. Kardinaal = actie. 

 

Mars in Weegschaal is een geweldige tijd om actie te ondernemen, zolang je maar “vecht” op Weegschaal-manieren (met Venusiaanse gratie) en om Weegschaal-redenen (rechtvaardigheid, vrede en gelijkheid). 

 

 29 augustus 2023 - Uranus gaat Retrograde 

Op 29 augustus 2023 gaat Uranus retrograde op 23° Stier. Wanneer een planeet van richting verandert, wordt zijn invloed vergroot. Uranus stationering retrograde is een Uranus op steroïden! 

 

Uranus is de hogere octaaf van Mercurius - het is een web van onze collectieve gedachten en indrukken. Uranus is de helderheid die ontstaat wanneer ieders subjectieve indrukken samen komen als een verenigd geheel. 

 

Het is zinloos om te voorspellen wat er zal gebeuren als we een Uranusovergang hebben. Waarom? Omdat we hoogstens individuele acties met een beperkte reikwijdte kunnen “voorspellen/lezen”. De wereld is een complexe matrix; de wereld is voortdurend in beweging. Niemand kan de toekomst voorspellen - zelfs het universum zelf niet. 

 

 

De beste manier om in actie te komen wanneer Uranus retrograde is? Besteed aandacht. Wees bewust. Zie welke berichten tot je komen. Deze berichten komen rechtstreeks van het universum.

 31 augustus 2023 - Volle Maan in Vissen 

Op 31 augustus 2023 hebben we een Volle Maan op 7° Vissen. De Volle Maan staat conjunct Saturnus op 3° Vissen. 

 

Volle Manen conjunct Saturnus kunnen zwaar aanvoelen, maar ze kunnen ook zeer de moeite waard zijn. Deze Volle Maan in het laatste teken van de dierenriem zal belangrijke vragen oproepen over onze nalatenschap in deze wereld. Oppervlakkige antwoorden, onmiddellijke bevrediging of materieel succes zijn niet langer relevant. We verlangen naar iets diepers, iets betekenisvols. 

 

 

Saturnus maakt de dingen echt. Saturnus conjunct de Volle Maan zal ons helpen om die Vissen dromen en idealen om te zetten in realiteit.

Angelina
www.astrobutterfly.com


.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.