Hoe ga jij je verlangens manifesteren in het nieuwe jaar? ♥ Wendy Gillissen ♥ Lichtwerkers Nederland

Veel mensen maken nog steeds een lijstje goede voornemens voor het nieuwe jaar – maar van het realiseren van die voornemens komt niet altijd wat terecht. Zou dat komen omdat goede voornemens meer voelen als verplichtingen, als een saai boodschappenlijstje, een to-do list dan iets waar we gepassioneerd over kunnen zijn?

Verplichting

 

Alles wat voor ons gevoel ‘’moet’’ – en de items op een goede voornemens lijstje kunnen al snel zo gaan voelen -  gezonder eten, meer sporten, meer werken aan het realiseren van onze wensen – als het moet, is de lol er snel af en raken we onze motivatie kwijt.

Verlangens


Waarom zouden we in plaats daarvan niet een lijstje maken van onze verlangens – op een manier die een enthousiaste, pro-actieve mindset ondersteunt? Dus: in plaats van ‘’Ik moet minder fast food eten en meer groente (zucht)’’: “Ik geniet van spannende nieuwe recepten en maaltijden waar ik blij en gezond van word!” En in plaats van ‘’Ik zal dit jaar mijn huis opruimen’’ kun je stellen: ‘’Ik maak van mijn huis een heerlijke, ruime, lichte plek om van te genieten!’’

Draai het om

 

Als je voornemens een positieve twist geeft, voelen ze niet als een verplichting maar als iets waar je je voor wilt inzetten. Iets positiefs. Dan wordt het veel makkelijker enthousiast te blijven. Vanuit de energie van plezier en enthousiasme krijg je veel makkelijker voor elkaar wat je wilt.

Wet van aantrekking

 

Maar er is meer: door de Wet van Aantrekking bewust toe te passen kun je op een nog hoger niveau van bewustzijn creëren dan het niveau van praktische actie alleen.

Stappen

 

De essentie van de Wet van Aantrekking zou je als volgt kunnen samenvatten.

❤  1. Krijg helder wat het is dat je wilt manifesteren,

❤  2. Wees de essentie van datgene wat je wilt manifesteren,

❤  3. Onderneem geïnspireerde actie (de juiste actie op het juiste moment)

❤  4. en laat de gehechtheid aan de uitkomst en de manier waarop deze zich manifesteert los om de realisatie van je wensen tot stand te laten komen.

Voorbeeld

 

Stel: je wilt meer overvloed manifesteren in je leven. Vraag jezelf dan eerst eens af: wat betekent overvloed eigenlijk voor mij? Stel je voor, dat je al hebt wat je wilt manifesteren. Hoe voelt dat? Wat ervaar je dan? Als het bijvoorbeeld vreugde is, is dat de essentie waar je naar op zoek bent.

Wees wat je wilt manifesteren

 

Je kunt allerlei wegen vinden om die vreugde te zijn – neer te zetten – voor je überhaupt een fysieke manifestatie van overvloed in handen hebt. Vanuit het ervaren van vreugde is het vervolgens makkelijker om overvloed te realiseren.

Hoe werkt het?

 

Je neemt een beeld van vreugdevolle overvloed en hoe dit eruit ziet en voelt voor ogen. Je gaat steeds meer kiezen vanuit vreugde, van waar je blij van wordt, van wat goed voelt voor jou. Je staat open voor vreugdevolle kansen die op je pad komen – je ziet deuren waar je eerder muren zag. Je luistert naar je gevoel en intuïtie, en bent daardoor op het juiste moment op de juiste plaats. Dan kunnen er synchronistische, oftewel betekenisvol toevallige dingen gebeuren die je doel op bijna magisch lijkende wijze bewerkstelligen.

Stap voor stap

 

Wanneer je je visie van vreugdevolle overvloed losjes in je focus houdt, zo veel mogelijk leeft vanuit het gevoel wat je wilt ervaren en van daaruit geïnspireerde actie onderneemt, manifesteer je stap voor stap – en soms opeens met reuzenstappen – je verlangen.

Maar wat als manifesteren niet wilt lukken?

 

Als manifesteren van je verlangen moeilijk gaat of zelfs helemaal niet, kan het zijn dat je tegenstrijdige gevoelens en overtuigingen hebt ten aanzien van het onderwerp van je verlangen. 

Krampachtig

 

Om bij het voorbeeld van overvloed te blijven: misschien wil je wel meer overvloed aantrekken, maar geloof je diep van binnen dat je het niet waard bent, niet mag, niet kan. Misschien voel je je er onbewust machteloos, bitter, angstig of boos door. Dan word je krampachtig. Dan mis-creëer je vanuit tegenstrijdige gevoelens en energieën. Om vrij te kunnen manifesteren, zal het nodig zijn te onderzoeken waar deze negatieve ideeën en gevoelens vandaan komen en ze op te lossen.

Oorzaak van obstakels

 

In de praktijk zie je, dat deze negatieve overtuigingen en gevoelens meestal stammen uit de jeugd, de opvoeding, van negatieve ervaringen in dit en vorige levens. Sommige negatieve overtuigingen worden van generatie op generatie doorgegeven. Denk maar aan het gezegde ‘’Wie geboren is voor een dubbeltje, wordt nooit een kwartje.’’ 

Zelfonderzoek

 

Vooral belemmerende overtuigingen uit onze vroege jeugd kunnen storend werken op ons vermogen vrij te manifesteren. Door zelfonderzoek, meditatie en diverse therapeutische methoden kunnen we dit soort overtuigen opsporen, loslaten en transformeren. Dan creëren we vanuit  overtuigingen die de manifestatie van onze mooiste verlangens ondersteunen. 

Passie

 

De pure essentie van onze diepste verlangens is vaak een uiting van ons ware zelf, van onze ziel. Wanneer we ons streven hierop afstemmen, doen we meer dan alleen maar praktische verlangens nastreven. Dan zetten we stappen in het manifesteren van ons prachtige ware wezen hier op aarde!

Wendy Gillissen
reincarnatietherapie.com


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.