De vier levensvragen ♥ Ronald Smit ♥ Lichtwerkers Nederland

Er zijn vier levensvragen die met regelmaat in ons bewustzijn mogen opborrelen, niet alleen bij mij maar bij velen onder ons. Het betreft vier vragen die best wel veel van ons vergen omdat de antwoorden vaak door ons ego moeilijk te geven zijn.

 

De vier vragen zijn:

Wie ben IK?

Waar ben IK?

Waarom ben ik hier?

Wat kan ik hieraan doen?

 

Ik zal proberen jullie een zo een puur en liefdevol mogelijk antwoord te geven op deze vragen… natuurlijk zijn deze antwoorden afkomstig vanuit mijn ZIJN, vanuit de visie vanuit mijn puurheid en vanuit mijn hart. ☺

 

Wie ben ik ?

 

Het is een lastige vraag.

Natuurlijk ben en voel jij je de mens, de persoon die jij bent en mag zijn op dit moment… de persoon die jij voelt te zijn. Maar er is meer!

Meer?

Ja meer, want jij bent ook de ziel die dit aardse lichaam mag gebruiken voor haar pad op deze wereld op dit moment en deze ziel is eigenlijk nog veel belangrijker dan het lichaam dat jouw ziel mag dragen. Het is de ziel die jou de reden geeft van jouw bestaan. Jouw ziel bevat het pad dat jij mag bewandelen op deze aarde met daarop de lessen die jij vanuit jouw zielswens wilt leren gedurende dit leven.

En dit pad is het belangrijkste van jouw bestaan, het bevat de afspraken die jij met je eigen ziel mocht afspreken in het universum… het bevat, kort gezegd, jouw groei die mocht stagneren in het universum.

Jij, jouw ziel, wilde groei en dit is de mogelijkheid die jij krijgt om deze groei vanuit jouw vrije wil te geven aan jezelf!

 

Waar ben ik ?

 

Ook dit is best wel een moeilijke en voor sommige een belastende vraag.

Hoeveel liefdevolle zielen zijn er niet die telkens weer de zelfde ervaringen tegen het lijf lopen, telkens weer die zware dingen waar je maar niet onder vandaan lijkt te kunnen komen. Deze zielen zijn in dit leven vergeten dat al die ervaringen jouw lessen bevatten en (ver)oordelen oa. vanuit het oordeel, vanuit het ego deze dingen… niet (meer) wetende wat ze inhouden omdat bij onze incarnatie ons weten wordt bedekt door een sluier.

 

Weet, lieve zielen, weet dat jij altijd precies bent op de plek die op dat moment nodig is om jou de kans te geven om deze les(sen) te kunnen leren!

 

Zo kies jij, jouw ziel, in het universum de ouders uit waaruit jij mag ontstaan, ook in die gevallen van een adoptie. Jij kiest de woonplaats met daarbij de evt. provincie en land uit waar jij instaat wordt gesteld om zo goed mogelijk die ervaringen op te doen die jij wenst te leren. Je kiest je familie, je vrienden en zelfs je zo vaak genoemde vijanden uit… alles om jouw de kans te geven om die lessen te kunnen leren.

Ook hier is het vaak het oordeel, veroordelingen, etc. die ons het ego doet voeden en waardoor we andere stappen op ons pad nemen als dat de beste voor ons zouden kunnen zijn, en waardoor je dus een les kan missen.

Dit geeft niets want de les blijft bestaan en dus blijven de ervaringen zich ons aandienen… nu weet je gelijk waarom sommigen zielen almaar in het zelfde rondje lijken te blijven lopen!

 

Waarom ben ik hier?

Ook dit is best wel een mooie en liefdevolle vraag.

Mijn liefdevolle vriend, Jan van …. mocht hierop zo een mooi en , eigenlijk, simpel antwoord geven die ik graag hier met jullie wilt delen:

Jan van …:

Waarom zijn we hier op aarde?

 

We zijn op aarde om te sparen! Maar, we moeten geen geld of goederen sparen, want dat kun je na je dood niet meenemen. Wij moeten ervaringen sparen, die kunnen we wel meenemen. Ervaringen van de mooie momenten in je leven, vakanties, verliefd worden, schoolreisjes, werk zoeken, kinderen krijgen en zien opgroeien, enz. maar ook slechte ervaringen zijn ervaringen en ook daar kunnen mooie en leerzame momenten inzitten, momenten dat je van elkaar kan steunen en kunt groeien in de liefde. En wat te denken van een mooie zonsondergang, of een strandwandeling of in rust in de zon genieten in je achtertuin of op je balkon. Dankbaar zijn voor de momenten dat iemand jou helpt of een goed gesprek dat je hebt bij de open haard, met een lekker glas wijn. Momenten dat je jezelf kunt verliezen in een boeiend boek of een of meegenomen worden in muziek. Het zijn allemaal ervaringen die je als mens/ziel doen groeien en ervaringen die je wel kan meenemen na je dood.”

 

Dankjewel lieve Jan van … voor dit duidelijke stukje schijven vanuit de puurheid van jouw hart. ♥

 

Wat kan ik hieraan doen?

 

Dit is een heel moeilijke vraag omdat iedereen uniek is, iedereen is een unieke ziel op elk een uniek pad. Om vanuit die uniekheid een passend antwoord te geven die op iedere ziel van toepassing is te geven is door die uniekheid niet mogelijk, ik kan hoogstens een antwoord geven op deze vraag vanuit de uniekheid zoals ik die ziet en mag ervaren!

 

Ik ben nu ruim de 60 jaar gepasseerd, en ik kan wel zeggen dat ik een bewogen leven hebt mogen ervaren. Een leven met hele grote en diepe valkuilen, zo diep dat ik zelfs een periode hebt mogen kennen waarin ik mezelf helemaal kwijt bent geweest, compleet gehersenspoeld door defensie en klaar gestoomd tot… maar ik heb altijd mijn aangeboren gave en intuïtie mogen behouden, dit is iets dat je nooit helemaal kwijt kunt raken. De vlam diep in je zelf kan misschien tot een heel klein en sluimerend vonkje terug gebracht worden maar helemaal uitdoven doet het nooit, en dit mocht ook bij mij mijn redding zijn.

 

Ik heb een lang en breed pad bewandeld, en mezelf dus helemaal kwijt geraakt… althans zo voelde het in die periode. Ik heb alles gedaan wat ik maar wilde en onze schepper zelfs vervloekt toen het echt minder met me ging. Ik heb ziekte gekend, en zelfs bijna dood ervaringen mogen meemaken tot ik wakken mocht worden en ik de inzichten die ik al die tijd al kreeg weer mocht gaan zien en erkennen en mocht gaan oppakken.

 

In die periode kwam ik erachter dat ik nooit echt alleen geweest ben, mijn geleide gids was namelijk altijd al bij me. Alleen ook die geleide gids is gebonden aan bepaalde universele wetten, waaronder de vrijheid van onze vrije wil waaraan niet getroond mag worden. Dit en alleen dit was de reden waarom ik me pad was kwijt geraakt… puur en alleen vanuit MIJN VRIJ WIL.

Ik had dus iedereen en alles de schuld gegeven voor iets wat ik zelf mocht veroorzaken… ik had alles zelf gedaan!

 

Dit inzicht lieve vrienden, dit inzicht mocht mij totaal veranderen, ik had hiervoor bijna dood ervaringen nodig… maar ik mocht wakker worden. Ik mocht het oordelen, het stellen van verwachtingen… etc. los gaan laten. Ik mocht gaan leven vanuit de puurheid van mijn hart!

Ik mocht de universele liefde ervaren, de rust vanuit mijn ziel op de momenten als het echt nodig is.

Ik mag nu andere helen met de energie en kennis vanuit het universum en vanuit mijn gave die ik al mijn hele leven al heb en had, ik mag de kennis die ik bij me draagt doorgeven aan een ieder die het wilt horen.

Dit wil niet zeggen dat ik nu geen valkuilen meer treft op mijn pad, die zijn er wel degelijk… alleen ga ik hier nu heel anders mee om.

Ik mocht de kunst van het observeren leren, het observeren vanuit je eigen zuivere bewustzijn, de staat van absolute rust… vanuit de rust en liefde van je eigen ziel.

Buiten dat ik andere zielen mag helen, mag ik ook mezelf helen van vele afwijkingen die ik mocht oplopen gedurende dit leven… dit stukje zelfgenezing gaat alleen trager omdat je op vele diverse vlakke aan het werk mag gaan.

Maar ook die zelfgenezing werkt als je het oordeel, de verwachting, etc. los mag laten.

 

Er is dus genoeg aan al die zaken te doen… alleen je mag zelf op zoek gaan in jezelf. ☺

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, ♥

Ronald Smit
bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com


Wil je meer begeleiding tijdens jouw processen de laatste maanden van 2019:


Donderdag 12 - 12 om 20 uur organiseren wij de energietransmissie op afstand: 'Afronden 2019, openen 2020 portaal' gegeven door Lea van der Eem.

Tijdens deze energietransmissie word je begeleid om jouw thema's voor 2019 af te gaan sluiten.

Er wordt gefilterd: Wat is doorleefd en kan worden afgerond? En wat is dienstbaar en voedend om mee te nemen 2020 in?

 

 

Daarbij wordt het energieportaal voor 2020 geopend. Je wordt voorbereid op de energie van 2020 waarin jij meer en meer jouw plek mag innemen.

De energie van 2020 gaat over:

 

⟴ Ankerpunt zijn

 

⟴ Meesterschap

⟴ Vernieuwing, creatie & manifestatie

⟴ In je ware kracht / energie zijn

⟴ Op dieper niveau herinneren van je zielsmissie en deze meer vormgeven

⟴ Vertrouwen op innerlijke leiding

⟴ Dieper verankeren van de 5D energie in je dagelijkse leven

⟴ Meer vreugde en gemak

 

Je wordt tijdens deze activatie / energietransmissie begeleid door mij en de lichtwereld en ontvangt ondersteuning van het groepsveld. 

Door dit samen te doen is de energie vele malen krachtiger.

Deze activatie biedt een diepgaande ondersteuning voor jouw proces en verdere ontwikkeling.

Ze brengt aarding, bewustzijn, licht en inzicht en werkt tot enkele weken na de activatie door.

Afronden 2019, Openen 2020 portaal

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.