Energiemanagement ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland

Wat je ook wilt doen met je leven, of het nu carrièrematig is, te maken heeft met goed ouderschap, of genieten van je oude dag: je hebt er energie voor nodig. Maar hoe optimaliseer je nou je energiehuishouding? Overzie jij jouw energiemanagement? Hoe voorkom je vermoeidheid en lusteloosheid? Hoe zorg je ervoor dat je de energie en fitheid hebt om je passies te kunnen ontwikkelen?

Toen ik in 2010 naar Vietnam verhuisde, leefde ik als een monnik. Ik nam geen alcohol of andere genotsmiddelen. Geen koffie of aanverwanten, nauwelijks suikers en vetten. Ik mediteerde extreem veel, nam twee keer per week yogales, sportte intensief.

Trachtte zo vaak mogelijk in de natuur te zijn, hetgeen best een kunst was in een miljoenenstad als Saigon. Het effect na 1,5 jaar was dat ik enorm fit, scherp en krachtig was, maar ook een soort van rigide. De gezelligheid was ervanaf, de sjeu was weg. Het leven was prachtig, gelukzalig en liefdevol, maar ik leefde niet meer. Niet meer echt.

 

We zijn hier niet om verlicht te raken of heilig te zijn: we zijn hier om het leven in al haar glorie te omarmen, ons karma uit te leven en vooral veel te leren en genieten. Daar gaat het volgens mij om in dit leven. De kwaliteit van ons leven wordt voor een groot deel bepaald door twee factoren: de betekenis die we aan ons leven geven en hoe goed we ons voelen. Je kunt nog zo rijk en succesvol zijn, maar als je leven geen betekenis heeft, hou dan maar op. Als je niets bijdraagt en geen hoger doel hebt teer je in en word je steeds ongelukkiger en meer naar binnen gericht.

Je goed voelen is een synoniem voor gelukkig zijn. Stel, ik bied je twee keuzes:

❤ Een miljoen euro, of

❤ Het vermogen je altijd goed te voelen.

 

Wat kies je? Als je slim bent, kies je voor de tweede. Dat miljoen dient namelijk om comfortabel te leven en… je goed te voelen!

Ik heb goed nieuws voor je. In deze blog doe ik je een tool aan de hand die je gaat helpen je goed te voelen. Fit, sterk en energiek door het leven gaan maakt alles makkelijker: je relaties, je carrière je persoonlijke ontwikkeling, het geven aan anderen. Wat het ook is: het gaat soepeler als je je goed voelt.

ENERGIESPEL

 

Toen ik ontdekte dat geheelonthouding (op seks na) niet voor me werkt, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik ontwikkelde het energiespel.

STAP 1:

Maak voor jezelf twee kolommen zoals hieronder. Boven de linker zet je ENERGIEGEVERS en boven de rechter zet je ENERGIEVRETERS. Zet vervolgens in de linker kolom alles wat je kunt bedenken dat je energie geeft. In de rechter kolom zet je alles wat je kunt bedenken dat je energie kost. Ik geef hieronder een voorbeeld van mijn energiespel:

 

❤ Energie gevers


Oefeningen/ sport/ hardlopen/ fitness

Gezond voedsel

Voedingssupplementen

3 liter water per dag drinken (afgestemd op mijn lichaamsgewicht)

Groene thee

Goede nachtrust

Dagelijkse meditatie

Dagelijkse yoga

De natuur in

Doelen stellen en affirmaties

Omgaan met positieve en inspirerende mensen

Genieten van stiltemomenten

Massages/ sauna bezoek

Mezelf complimenteren en van mezelf houden

Inspirerende boeken lezen of -films kijken

Thync gebruiken

Boeken schrijven

Spreken en training geven

Mensen helpen

Aangesloten zijn op mijn Hoger zelf

Uitdagingen aangaan

Financiële rust

Seks en aanraken

In de zon zijn

Reizen

❤ Energie vreters


Alcohol

Koffie

Fast food

Suiker, bijvoorbeeld frisdrank, snoep, gebak

Koolhydraten, bijvoorbeeld brood, pasta, pizza

Teveel en zwaar eten

Televisie kijken

Continue e-mails, whatsapps, smsjes en telefoontjes
beantwoorden

Slaapgebrek, laat naar bed

Omgaan met negatieve mensen

Negatief denken, spijt en schuld

Liegen, roddelen, opscheppen

Geldproblemen

Routinematig werk

Werk wat ik moet doen, maar eigenlijk niet leuk vindt

Klaar komen

Roken

Drugs en andere genotsmiddelenSTAP 2:

Schrijf achter elk punt op een schaal van 0 – 10 hoeveel energie iets je kost of geeft. 0 is niet en 10 is heel veel. Als je dat gedaan hebt weet je welke zaken jou het meeste energie geven en welke zaken jou het meeste energie kosten. Je kunt nu je leven daaromheen inrichten.

STAP 3:

Het energiespel wil zeggen dat je niet alleen maar aan de linkerkant bezig bent, maar dat je de rechterkant gewoon in je leven integreert. Echter doe je dit bewust en in balans. Ik las laatst ergens: gezond zijn is hard werken en hard genieten. Als je veel sport en beweegt en over het algemeen gezond eet en supplementen neemt, kun je prima zo nu en dan uit de bocht vliegen en wat lekkers nemen, of heel veel lekkers. Je hebt het progressief geneutraliseerd. Als je alcohol drinkt, drink er dan evenveel of zelfs meer water bij. Als je zwaar tafelt, zorg dan dat je de volgende dag veel beweegt. Het klinkt misschien als open deuren, maar ga het maar eens doen. Gezond en in balans leven gaat niet om oud worden, maar om je leven optimaal te leven en er uit volle borst van te kunnen genieten.

 

Licht leven!

Robert Bridgeman

www.bridgeman.nl

PS Meer energie en lichter leven? Lees hier meer.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.