De energie van oktober ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Daar waar je afgelopen maanden voelde dat het tijd was voor verandering, maar nog niet de moed vond om die in de praktijk te brengen, is oktober een maand om dat net wél te gaan doen. Met zijn 13/4-trilling is dit een maand om te landen, om de knop definitief om te draaien, om af te werken en los te laten.

Je kan het gevoel hebben dat je met sommige mensen aan het eind bent gekomen van een lange reis. Een reis waarop je veel hebt geleerd, vele aspecten van jezelf hebt leren kennen en transformeren, en waar je dankbaar om mag zijn.

 

Maar je voelt duidelijk dat je niet verder kan samen, dat het contact aanhouden je te veel moeite kost en energie opslorpt, en dat je stilaan een pad, dat zo lang gemeenschappelijk is geweest, aan het verlaten bent. Maar weet je, dit is allemaal oké. Probeer niet je eigen krachtige goddelijke stroom tegen te houden, en vast te houden aan iets waarin allang geen energie meer stroomt, want dat brengt je alleen frustratie, ongemak en stagnatie. Het is gewoon zoals het is, en vanuit ons Hoogste Zelf kunnen we uiteindelijk niet anders dan alleen liefde en begrip te voelen voor elkaar.

 

Je kan anderzijds ook steeds meer verbinding gaan voelen met anderen, die afgelopen jaren opdoken in je leven. Bepaalde figuren komen steeds meer op de voorgrond, en dat is niet zomaar. Het zijn zij met wie je vele levens lang zij aan zij hebt gestaan, in soms heel moeilijke omstandigheden. Doorgewinterde transformators net zoals jij, met wie je zij aan zij zal staan in deze nieuwe fase, die we nu met horten en stoten vorm beginnen te geven. Het zijn zij met wie je heel veel zal delen, leren en bouwen. Luister goed naar het kompas binnen in je hart, en je zal gegidst worden hierin.

 

Dit is een maand waarin misschien je grenzen op de proef worden gesteld, en dat is goed: zo leer je ze duidelijk aan te geven, én ze te respecteren. Is het je weg om anderen bij te staan, en ben je hierin steeds meer aan het ontwaken, dan kan je deze maand duidelijke richting voelen, nieuwe inspiratie krijgen, maar ook concrete stappen zetten om hier verder in te groeien en te leren. Je bent gevoeliger dan anders nu: respecteer je eigen gevoelens, stop ze niet weg, en ga ze ook niet rationaliseren, want dat blokkeert je.

 

Op 3 oktober loopt Pluto opnieuw direct, na een lang transformatieproces sinds april. Misschien is het glashelder voor je waarin je bent gegroeid sindsdien, maar misschien nog niet, en dan is deze maand een uitstekend moment om wat meer tijd te nemen voor je Zelf. Tijd nemen om stil te zijn, en te luisteren naar die eeuwige stem die zacht in jou Waarheid spreekt. Je zou deze maand wel eens heel belangrijke dingen kunnen horen wanneer je de moeite doet om te focussen. En je weet, hoe meer je je centraal kanaal opschoont, hoe zuiverder ook de stem in je hart klinkt – zonder alle versluieringen van emoties, overtuigingen en ego, die je steeds op zijpaden doen belanden en je vasthouden in je eigen versie van het Rad van Samskara.

 

Rond de Volle Maan op 13 oktober kan je toch wel veel beweging voelen, en kunnen dingen in grotere versnelling komen. Probeer kalm te blijven, je kalme centrum steeds te hervinden, want rondom jou zou het soms woelig kunnen zijn. Anderzijds brengt deze Volle Maan je ook de moed en het vuur om verandering aan te brengen waar dat nodig is, en ga je er nu wél helemaal voor. De Nieuwe Maan op 27 oktober brengt opnieuw je focus op transformeren en loslaten. Je kan nu echt gaan doorzetten en de kracht daartoe van diep in je Zelf opdelven.

 

Momenteel kan je je nog wat overweldigd voelen door sterke energetische shifts – die ons telkens een stevige zet geven in ons individueel en collectief proces. Maar die shifts kunnen fysiek ongemakkelijk zijn. Je kan last hebben van gepiep in de oren, veel honger of net helemaal géén honger, vermoeidheid of zenuwachtigheid, evenwichtsstoornissen, onrustig hart, hitte en koude rillingen, emotionele ontgifting enzovoort. Let wel: niet élk fysiek symptoom is een ascensie-symptoom, dus raadpleeg je arts wanneer je je niet zeker voelt rond bepaalde klachten. Het zal je ook rust geven wanneer alles in orde blijkt te zijn. Veel water, gematigde beweging en frisse lucht helpen die overmaat aan vuur te balanceren.

 

Op de laatste dag van oktober gaat Mercurius retrograde, en je weet dat dat telkens problemen kan geven met communicatie, technologie en verplaatsingen. Er kunnen snel misverstanden opduiken wanneer je niet helder communiceert, of je kan het gevoel hebben alsof je opnieuw in isolatie wordt geplaatst. Het hogere doel hieronder is opnieuw zelfreflectie, herafwegen, herstellen, herbalanceren, herzien. Dit is een periode die de voorbereiding vormt tot 2020 – je kan dus maar beter je huiswerk maken.

 

Misschien toch nog even jezelf eraan herinneren dat je wel degelijk een goed, mooi en onschuldig mens bent, dat je hart straalt, dat je massa’s kwaliteiten hebt, een overvloed aan liefde, wijsheid en kracht. Je hoeft het je alleen te herinneren.

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.