Wat kom jij doen op aarde? Levensles 12: genade ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland


Wat doe ik hier op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Weet jij het? In dit artikel, dat onderdeel uit maakt van een reeks van 12 artikelen, wordt de laatste les besproken uit de levenslessentheorie*. Levensles 12 gaat over Genade.

De levensles Genade gaat over het in staat zijn in harmonie met het leven te zijn. Het is de allerlaatste levensles die je als mens op aarde zult mogen leren.

Er zijn maar weinig mensen die aan deze levensles werken, hoewel er wel veel mensen zijn, die denken dat ze aan deze levensles werken. Veelal heeft dit echter te maken met het verlangen dat men heeft om klaar te zijn met incarneren.

Hoe antwoord je op de uitdagingen die het leven geeft?

Wanneer je werkt aan de laatste levensles wil het niet zeggen dat het leven dan ineens een stuk makkelijker is. Mensen die werken aan de laatste levensles ervaren vaak net zulke uitdagingen als mensen die aan andere lessen werken. Het is echter de manier waarop ze antwoorden op hun levensuitdagingen, waarin ze laten zien dat ze werken aan de levensles genade. Ze vallen niet samen met de gebeurtenis, maar kijken er aandachtig naar; ze kijken net zolang totdat ze begrijpen waarom iets gebeurd is.

Gemis aan verbinding

Als je worstelt met deze levensles zul je dat merken aan een groot verlangen naar Huis. Je ervaart het leven als een opgave en hebt grote moeite er vanuit overgave in te staan. Je vindt het lastig om in het hier en nu te zijn en geniet niet van het proces waarin jouw leven zich aan je ontvouwt. Vertrouwen ontbreekt en je mist het gevoel van verbinding met de ander en de wereld om je heen. Hierdoor voelt het leven als nutteloos en voel je je alleen.

Diep vertrouwen in het leven

Als je al wat stappen hebt kunnen zetten in de levensles Genade, zul je in staat zijn vanuit vertrouwen in het leven te staan; je ervaart een sterke verbinding met het universum en voelt de leiding die aanwezig is. Er is een diep innerlijk weten over de universele waarheid. Daarnaast is er een verlangen om echt alles te begrijpen en daar woorden aan proberen te geven. Omdat er maar weinig mensen zijn die werken aan deze levensles, kan het zijn dat er in dit leven veel eenzaamheid gevoeld wordt. Het kan soms lastig zijn aansluiting te vinden bij anderen, die zich niet zo bezighouden met universele waarheden, maar zich vooral richten op het persoonlijke. Hierdoor kan het contact met de medemens als saai ervaren worden. Iemand die werkt met de levensles Genade is echter wel in harmonie met de medemens; de verveling die het contact kan veroorzaken, zorgt er alleen voor dat er geen verbinding gevoeld wordt.

Waar word ik blij van?

‘Mijn leven is perfect in al zijn imperfectie, zegt Alexander met een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Ik volg de tekens die het leven mij geeft en volg deze in overgave. Het moet moeiteloos gaan en als dat niet het geval is, weet ik dat iets niet de bedoeling is. Dan buig ik af naar een andere kant.’

Mensen die aan de levensles Genade werken voelen diep ontzag voor het leven. Ze geven zich er helemaal aan over en leven met een open hart. Alexander kan geroerd worden door de perfectie die het leven hem vaak laat zien. Met groot ontzag vertelt hij over de schijnbare toevalligheden die het universum hem regelmatig cadeau doet. Hij heeft maar 1 doelstelling in het leven en dat is genieten van iedere dag die hij hier mag zijn. Zoals Alexander het zegt: ‘Ik vraag me iedere dag af wat ik nodig heb om blij van te worden; vanuit daar stap ik de dag in.’

Zoek steeds weer het hoogste perspectief

Als je werkt aan deze levensles zoek je naar kennis van het hoogste perspectief. Je bent niet zo geïnteresseerd in het persoonlijke of het wereldlijke, maar richt je vooral op het universele. Je voelt je 1 met alle dingen en leeft volledig in harmonie. Dit betekent niet dat de dingen voortdurend gaan op de manier zoals jij dat wilt; het is eerder zo dat je het leven door je heen laat stromen en meebeweegt.

Ontdek de harmonie in jouw leven

Wanneer je worstelt met deze levensles wordt je uitgenodigd om steeds weer vanuit het hoogste perspectief naar je leven te kijken. Probeer zoveel mogelijk de tekens die het leven je voortdurend geeft, te volgen. Hierdoor ontdek je de schitterende patronen en de harmonie die het leven eigen is. Blijf dicht bij je gevoel en luister vooral naar al die onderbuikgevoelens. Stel jezelf gerust dat je echt geen aansluiting bij anderen hoeft te maken, als je je daar stierlijk bij verveeld. Blijf in contacten trouw aan jezelf. En blijf doorzoeken, net zolang totdat je die enkele persoon hebt gevonden die wel jouw taal spreekt. Er zijn gelukkig vele manieren om de verbinding te voelen; ga veelvuldig de natuur in, geniet van de stilte en zorg voor een stevige verbinding met jezelf en je lichaam.

Word de danser waar het leven doorheen danst

Als je deze levensles meester bent geworden ben je als een danser, waar het leven door heen mag dansen. Je voelt eerbied en dankbaarheid dat je op aarde mag zijn. Je voelt hoe ingenieus je lichaam is en hebt daar respect voor. Je bent nauw verbonden met jezelf en alles wat zich om je heen afspeelt. Als je voelt dat jij deze levensles meester bent geworden, hoop ik van harte dat je de rol van leraar oppakt en niet opgeeft ook als je medemens je (nog) niet begrijpt. Je bent zeer belangrijk voor de evolutie van de mensheid.

Ik wens je een vreugdevolle reis toe!

Irene Verweij
schoolvoorlichtwerk.nl

*deze indeling baseer ik op de informatie die Steve Rother heeft doorgekregen en deelt in het boek ‘Spirituele Psychologie.’ 


Om je transformatieproces te begeleiden, maar ook om in verbinding met anderen makkelijker deze goede aarding van de nieuwe energie neer te zetten, zijn er extra groepshealings gepland:  'Loslaten oude, aarden nieuwe energie' door Lea van der Eem.

Op 3 dinsdagavonden 17 september, 29 oktober en 3 december van 20:00 uur tot 20:30 uur. Meer info / aanmelden: healings dinsdagavonden

En 3 woensdagochtenden 2 oktober, 23 oktober en 20 november van 09:00 uur tot 9:30 uur. Meer info / aanmelden: healings woensdagochtenden

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.