Mijn eigen hormonale reis ♥ Marjon Hornung ♥ Lichtwerkers Nederland

Waarom ben ik eigenlijk zo geïnteresseerd in vrouwen en hun hormonen? Logisch: omdat ik zelf een vrouw ben en mijn hormonale problemen gehad heb. Daarnaast heb ik 2 dochters die ik ontzettend graag gezond en in balans zie, nu en in de toekomst. Ook hormonaal, of juist eigenlijk, omdat in de puberteit er zo veel klachten door veranderende hormonen ontstaan.

En terugkijkend toen ik zelf een puber was en al pratend met mijn moeder, begrijp ik nu pas hoe veel last zij heeft gehad van de overgang.

Tijdens mijn opleiding tot biochemisch analist, heb ik veel geleerd over ons hormoonstelsel. Maar nu ik met een holistische blik naar kijk en dit combineer met mijn biochemische kennis, schrik ik ontzettend. Wat wordt ons vrouwen en ons hormoonstelsel toch aangedaan?! Vanuit de reguliere zorg snap ik het zo goed; er is een probleem en je wilt het oplossen. En dat kan ´alleen´ op een chemische manier, want iets anders is er niet. Dus problemen in de puberteit, of dat nu veel pijn is of acne? Ga maar aan de pil. Kun je niet zwanger worden? Hup, nog meer synthetische hormonen om een eisprong op te wekken, of om je lichaam klaar te maken om een bevruchte eicel te accepteren. Overgang? Nog meer synthetische hormonen. En laten we de xeno-oestrogenen maar even helemaal buiten beschouwing laten. En het HPV vaccin.

'Gewoon' aan de pil

 

Is het gek dat we ons hele leven klachten hebben door of met onze hormonen? Nee, eigenlijk niet. Er wordt helemaal niets opgelost door het gebruik van synthetische hormonen, het probleem wordt alleen verlegd of uitgesteld. En met een beetje pech zelfs nog erger gemaakt.

Mijn eigen ervaringen met synthetische hormonen zijn gelukkig al weer een hele tijd terug. Ook ik had veel last van mijn menstruatie. Iedere maand moest ik me ziek melden omdat het op school echt niet ging. Dus uiteindelijk aan de pil. Van de eerste had ik veel last, mijn buik leek maanden zwanger, dus over op de 3 fasen pil.

Als puber is het natuurlijk heerlijk om meer controle te hebben over je lichaam. Weten wanneer ik ongesteld werd, of niet maar doorslikken was in die tijd nog niet normaal, maar vooral veel minder last van stemmingswisselingen en pijn! Dat er bijwerkingen zouden zijn? Geen idee, en dat zou mij toch ook niet gebeuren. Tja, puberbrein, ik ben onoverwinnelijk.

En op een gegeven moment, na jaren de pil te hebben gebruikt, ontmoette ik mijn huidige man. En begon ook mijn biologische klok te tikken. Na een beetje emotionele druk, allemaal de schuld van mijn niet onderdrukte hormonen natuurlijk,  kon ik stoppen met de pil. We zouden een maand even afwachten om die hormonen uit mijn lijf te krijgen en daarna kijken of zwanger worden zou lukken. En ik viel in de groep van gelukkigen: zonder problemen was ik direct zwanger. En alles ging goed, tot het bevallen uiteindelijk in het ziekenhuis.

Na de bevalling, kreeg ik nog wel even een prik om de placenta sneller geboren te laten worden. Zonder overleg, hoe bizar eigenlijk! En zonder mijn lijf de tijd te geven om het zelf te doen! Ook hier behoor ik tot de gelukkigen en heb ik geen klachten overgehouden aan de synthetische oxytocine.

Spiraaltje

 

Maar zwanger worden, wilde ik niet direct weer. En borstvoeding geven is ook niet een 100% bescherming, zeker niet als je weer moet werken en gaat kolven. Van zowel de huisarts als de verloskundige begreep ik dat het hormoon spiraaltje heel goed kon, ik wilde namelijk geen synthetische hormonen meer in mijn lijf. Zonder voelde ik me zoveel beter en gelukkiger.

Het spiraaltje dan maar, want deze geeft alleen lokaal hormonen af. Ook hier kijk ik nu holistisch naar: niets wat je in je lijf brengt blijft lokaal. Ons lichaam is geen losse baarmoeder dat niets met de rest te maken heeft. Ook de hormonen van het spiraaltje zijn synthetisch, reizen naar buiten de baarmoeder en hebben dus grote invloed op de rest van ons lichaam.

Iedere gezondheidswerker die je anders vertelt, praat het verkooppraatje na: als ze zelf ook logisch na zouden denken weten ze dat het gewoon echt niet anders kan.

Mijn spiraaltje is na 4 vreselijke weken weer verwijderd. Ik heb mij nog nooit zo ellendig gevoeld als toen, mijn lijf wilde het absoluut niet accepteren en liet dat overduidelijk merken.  Ik was zo ontzettend opgelucht dat ie weg was.

Nog een 2e dochter later, wat gelukkig allemaal zonder hormonen ging, zijn zij nu in de puberteit en sta ik nu aan de vooravond van de overgang. Als ik mijn moeders verhalen mag geloven, is de overgang geen pretje. En duurt het ook echt jaren en jaren. Die ellende had ik haar zo graag willen besparen. En hoop ik voor mijzelf te voorkomen. Net als de vreselijk pijnlijke menstruatie, voordat alles in balans is. Want met balans hoort ongesteld zijn echt niet zo heel erg te zijn. Geen dubbelklappende krampen of hoofdpijn waar pijnstilling geen effect op heeft, niet leegbloeden, of tussendoor ook nog bloedverlies hebben. Maar ook geen stemmingswisselingen of depressies!

Voor nu lijkt de overgang bij mij nog even weg. Waarom denk ik dat? De tijd tussen de je menstruaties gaat veranderen, eerst vaak wat langer ertussen, daarna vaak een periode met wat vaker op elkaar. Voor mij is hier nog geen sprake van. Maar het kan ook als bij mijn moeder zijn: in één keer over. Maar net zoals je lijf moet wennen aan ongesteld worden, hoort het ook te kunnen wennen aan niet meer ongesteld te worden. Zodat de hormonen niet te plotseling een andere spiegel geven. Dan is het ook helemaal niet gek dat klachten zo heftig zijn!

Ontstoring

 

Gelukkig heb ik mijn homeopathische middelen en voedingssupplementen. De pil+spiraaltje en de oxytocine heb ik bij mezelf ontstoord, want dat wilde ik echt opgeruimd hebben. De 45+ supplementen liggen klaar en mijn voeding is ook meestal redelijk optimaal om mijn hormonen te ondersteunen. Mocht ik toch nog klachten krijgen, zijn er tal van homeopathische middelen die kunnen ondersteunen bij de veranderende hormoon balans. Zonder jarenlang medicatie nodig te hebben. Had ik die kennis maar voor mijn moeder.

Ook de puberende dochters krijgen zo hun natuurlijke ondersteuning en hoop ik duidelijk te maken wat synthetische hormonen met je doen. Maar het blijven eigen personen met een eigen mening. Of ze willen dat ik ze ondersteun, is aan hun.

Dat geldt ook voor jou, wat wil jij kiezen? De weg van de huisarts met synthetische en chemische pijnbestrijding en hormoon therapieën? Of de natuurlijke manier, om je lichaam te helpen het zelf op te lossen? Hoe fijn is het dát er keus is, dat je zelf kunt beslissen wat je wilt.

Maak die keuze wel zelf en bewust, vaak zijn (huis)artsen of verloskundigen niet op de hoogte dat er een andere, natuurlijke, manier is.

Jij weet het nu wel. En hoor je andere vrouwen over hun hormonale klachten vertellen? Laat het haar dan ook weten dat er een andere keuze is. Hoe meer gezonde vrouwen, ook in hormonale balans , hoe beter. We mogen het samen doen, want samen zijn we zo krachtig!

Marjon Hornung
www.praktijkhornung.nl

* Wil je meer informatie over bijvoorbeeld het laten ontstoren van de anticonceptiepil? Neem dan contact op met Marjon via haar website. Ook ik heb de anticonceptiepil laten ontstoren met homeopathie en ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Nu achteraf ben ik me pas bewust van het kleine, onschuldig lijkende pilletje en ben ik dankbaar voor de nieuwe, herstelde balans in m'n leven. Dankjewel Marjon!

Liefs Denise

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland