Dieren als helpers in de geestelijke wereld ♥ Wendy Gillissen ♥ Lichtwerkers Nederland

Dieren worden in onze huidige maatschappij en gangbare cultuur schromelijk onderschat. Omdat ze de menselijke taal niet gebruiken, worden ze gezien als minder intelligent, minder ontwikkeld, minder waard.

In mijn ervaring is niets minder waar. Veel dieren zijn in allerlei opzichten hoog ontwikkeld: uiterst sensitief, intelligent, wijs, charismatisch, dapper, liefdevol, grappig. En ja, ook dieren hebben zo hun issues. De ‘’moderne’’ mens is er echter aan gewend geraakt alleen naar de uiterlijke vorm te kijken – en ziet daarom maar het topje van de ijsberg als het om de werkelijke aard van dieren gaat.

Wanneer ik met cliënten werk, zijn ze in een licht veranderde bewustzijnstoestand. De uiterlijke vorm valt wat meer weg, hun denken raakt wat op de achtergrond – en dan hebben hun dierenmaatjes de kans om energetisch een rol te spelen in het genezings- bewustwordingsproces. En deze kans pakken ze dan ook graag.  Ze doen dit natuurlijk al voortdurend – maar als mensen in trance zijn, staan ze meer bewust open voor wat er op niveaus gebeurt die zich normaal gesproken aan hun aandacht onttrekken.

Zo was ik met een cliënte aan het werk aan het thema ‘’assertiviteit’’: ze was in bepaalde situaties bang om voor zichzelf op te komen, bang voor de consequenties, maar spaarde daardoor ook een boel ongeuite woede op. Ook had ze last van een soort ‘’sluier’’ of blokkade die haar tegenhield haar potentieel helemaal te ontplooien. We kwamen in regressie in een vorig leven in de Middeleeuwen terecht waar ze in eerste instantie helemaal in haar kracht stond. Ze was helemaal zichzelf: licht, liefdevol, maar ook assertief. 

Toen een man op de markt haar probeerde te bedotten was ze daar niet van gediend en sprak hem daar eerlijk op aan. Wat ze op dat moment niet zag, was dat hij een kwaadaardige narcist en een psychopaat was: de minste krenking kon hem in grof geweld doen uitbarsten. Zij was alles wat hij niet was: licht, krachtig, echt. Hij was bruut en hard van buiten, maar van binnen was hij klein, zwak en leeg.

Hij viel haar aan en verkrachtte haar in een poging haar kracht en licht af te pakken. Maar ondanks deze brute aanval bleef ze wie ze was. Hij kon haar ware zelf niet kapot maken. Haar pijn doen was voor hem niet genoeg: ze moest uitgevaagd worden. Dus krijg hij het door gekonkel voor elkaar dat ze als heks op de brandstapel terecht kwam. 

Toen we deze twee trauma’s geheeld waren, de cliënte weer in haar kracht stond en contact maakte met haar zielenmaatjes, kwam haar kat er opeens in energievorm bij. Ik had hem al met mijn geestesoog gezien, maar dacht dat het een kat uit de middeleeuwen was. Wat ergens ook bleek te kloppen: Séan was zowel in dat leven, als in haar huidige leven haar kattenmaatje! Een zielemaatje met staart en vacht.

Nu begreep ze waarom hij de twee weken voorafgaand aan de sessie zo knuffelig was geweest. Hij vroeg geen aandacht voor zichzelf: hij wist dat er een zwaar stukje aan zat te komen dat geheeld wilde worden. Hij hoorde bij haar zielefamilie.

Maar Séan had nog meer inbreng in de sessie. Hij keek haar in haar beleving opeens heel doordringend aan. De cliënte schrok er bijna van. We vroegen Séan of hij nog een boodschap had. Die had hij: ze moest ‘’oppassen voor iets scherps achter haar.’’ Huh? We onderzochten het. De cliënte ging met haar aandacht naar die plek. En ze bemerkte inderdaad een soort hoekige, scherpe energie in haar energieveld, achter haar schouder, die onplezierig aanvoelde. We onderzochten deze nader. Het bleek een uitwas van een niet-menselijke saboteur die haar bij haar allereerste incarnatie had gedwarsboomd (zie voor dergelijke sabotageacties bijvoorbeeld ook de blog Energetische belasting door entiteiten.)

Ha! Betrapt. Dit was de entiteit die ervoor zorgde dat ze een soort sluier over haar energie, een rem ervaarde als ze positieve activiteiten ontplooide, zoals schrijven. Door de shock van het trauma had hij kunnen binnenkomen. Die kon meteen ook worden losgepeuterd en losgelaten. Mee met Aartsengel Michael. Wegwezen. Ziezo! Bedankt, Séan!

Niet alleen katten kunnen ons komen assisteren in therapiesessies. Ook paarden en honden doen in energievorm regelmatig hun intrede in mijn praktijkkamer. Vaak komen ze spontaan langs, zoals Séan. Ze komen om hun mensen te steunen, te troosten, ze iets te laten zien. Ze komen om ze een hart onder de riem te steken of een liefdevolle schop onder het achterwerk te geven. Zowel levende als reeds overleden dieren doen dit – ze manifesteren zich op afstand en maken daadwerkelijk contact. 

Soms maken we bewust contact met hen. Bijvoorbeeld omdat het dier zelf wel wat hulp kan gebruiken. Maar vaak is het andersom en zijn het onze dieren die, wijs als ze zijn, ons iets komen brengen. Zijn ze niet magisch?   

Wendy Gillissen
reincarnatietherapie.com


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloadsLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn beschermd met auteursrecht.