De energie van juli ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Juli heeft een onderliggende 10/1-trilling, die veel beweging brengt, en je bewuster maakt van wie je bent, en welke kant je op wil met je leven, job, relaties, en wat dan ook.

De 10 zal jouw ‘Rad van Fortuin’ in beweging brengen– wanneer dat nodig is voor je.

Omstandigheden worden herschikt, hier en daar gebeuren verschuivingen, maar ook doorbraken en bevrijding horen bij de energie van juli.

Voor wie open staat voor vernieuwing zou juli een verademing en nieuwe boost kunnen betekenen, maar voor wie zich vastklampt aan status quo kan het steeds ongemakkelijker gaan aanvoelen, tot je dat punt bereikt waarop je je overgeeft, en verandering toestaat én concreet maakt.

 

Deze maand is het belangrijk dat je je Zelf durft te zijn. Dat je alle rollen en maskers loslaat, en jezelf toont zoals je bent. Dat je eerlijk bent in je communicatie, en niet zwijgt om anderen niet te kwetsen, of omdat je weet dat anderen om je heen het niet eens zullen zijn met jouw visie. Het is tijd om nu je Zélf voorop te plaatsen. Niet de kleine dagelijkse verlangens en begeertes van het kleine ego, maar de hogere verlangens van jezélf als Ziel in deze incarnatie. Sommigen krijgen een heuse wake-up-call, en zien dan plots in wat belangrijk is voor hen, anderen krijgen duidelijke signalen van wat ze al wisten of vermoedden, en kunnen daardoor hun koers verder bepalen.

 

Op 2 juli was er een zoneclips, en zoals altijd kan dat behoorlijk wat emoties naar boven halen. Dat kan trouwens de hele maand lang gebeuren, dus probeer goed te centeren, en gebruik al je schoonmaaktools dagelijks. Er kunnen verschuivingen zijn in gezin of familie. Je begint te zien dat oude denk- en gedragspatronen in relaties of groepen niet meer werken, of dat je er heel ongelukkig van wordt.

 

Oude structuren worden losgeweekt of losgebroken, zodat vanuit de resterende elementen een nieuwe structuur wordt gebouwd. Mensen leren op een nieuwe manier met elkaar omgaan, beginnen elkaar met nieuwe ogen te bekijken, of beslissen dat het tijd is om de verbinding nu toch definitief los te laten. Toch kan je ook een duidelijke boost krijgen door de sterke Nieuwe Maan, en je op één of andere manier bevrijd voelen, of voelen dat je weer een stap vooruit kan gaan.

 

De Mercurius retrograde van 7 tot 31 juli kan deze keer vrij intens zijn. Nog een reden dus om regelmatig te centeren, bij jezelf te komen en even te blijven, want er is een kans dat je je soms zal ergeren, dat je zal over-reageren, of heel impulsief dingen zal zeggen of in gang zetten waarvan je later spijt hebt. Ben je wél goed gecenterd, dan kan je rustig jezelf en je leven verder onder de loep nemen, hier en daar aanpassingen doorvoeren waar dat nodig is, en blij zijn met wie je bent en hoever je gekomen bent op je weg. En je verheugen op alle vernieuwing die in gang wordt gezet. Mercurius retrograde bemoeilijkt en vertraagt communicatie, probeer dus niet om nieuwe dingen te forceren in deze periode, om jezelf ontgoocheling en frustratie te besparen. Ook reizen en alle communicatietechnologie kunnen verstoord raken. Heb geduld, dit gaat voorbij. Kom tot rust in het nu, en kijk binnenin naar wat wil gezien of gehoord worden.

 

Het zou ook kunnen dat je deze zomer weerstand naar je toe krijgt wanneer jij verandering doorvoert, en anderen dat niet zien zitten, of zélf wel verandering willen maar niet bereid zijn daarvoor zélf het nodige te doen. Laat het wat langs je heen gaan, en blijf goed bij je Zelf, waar je altijd veilig, wijs en liefdevol ‘thuis’ bent. Laat je niet verleiden tot oeverloze discussies, maar durf af en toe wat afstand te nemen wanneer je voelt dat het nodig is.

 

Dit is immers een tijd waarin je vaak kan voelen dat diegenen met wie je afgelopen jaren zoveel tijd hebt doorgebracht, zich in heel andere energievelden bevinden. Dat je wel met mekaar praat maar mekaar niet meer bereikt, dat je op een andere golflengte zit, en dat kan knap frustrerend zijn wanneer je die relatie per sé wil in stand houden.

 

Ook de Maaneclips op 16 juli kan behoorlijk wat emoties doen opdwarrelen, maar is heel nuttig, want het brengt opnieuw materiaal om een en ander uit het verleden te herbekijken, en aan te passen waar nodig. Gebruik al je schoonmaakmethoden om een overmaat aan emoties die misschien naar boven komen – zoals angsten, twijfels, verdriet of woede – op te lossen, zodat ze geen sluier werpen over hetgeen écht belangrijk is, en zodat je telkens opnieuw helderheid vindt.

 

Deze maand nodigt je ook uit om te kijken of je toch geen stukjes van je Zelf meer verborgen houdt. Of je al je talenten en gaven gebruikt en durft te tonen. Of je nog wat meer angsten, twijfels en onzekerheden kan opruimen die je echte zelf-ontplooiing in de weg staan. Of er nog oude blokkades zijn die je telkens weer in de weg staan wanneer je vernieuwing wil aanbrengen, of je leven helemaal anders wil gaan leiden. Dit is geen tijd om dergelijk innerlijk werk uit te stellen, wél om voluit te gaan ermee, zodat je je eigen proces niet nodeloos langer maakt, en je naar volgend jaar toe alle kansen op een soort nieuwe start te schenken.

 

Wat je proces zéker nodeloos kan verlengen, is verering. Verering en vereerd willen worden zijn twee kanten van hetzelfde thema, maar ontstaan beide uit een gebrek aan zelfliefde, zelfwaardering en zelfvertrouwen. Mensen die steeds maar anderen op een voetstuk willen plaatsen (en houden), willen zich op die manier ervan verzekeren dat die persoon hen op het juiste pad zal brengen, voor hen zal zorgen, en verlichting brengen. Wie vereerd wil worden, heeft eveneens een laag zelfbeeld, maar kan dat goed maskeren, en voelt zich zekerder van zijn of haar stuk en krijgt meer zelfvertrouwen door te merken dat anderen naar hem of haar opkijken.

 

De verlichte visie is jezelf te zien als even wijs, liefdevol, krachtig en waardig als je medemens. Je kan het fijn vinden dat iemand al een eind die weg gegaan is die je zelf ook begint te gaan, en je kan zijn of haar kennis en expertise respecteren en waarderen, zonder dat je daarvoor uit je eigen centrum hoeft te komen. Je kan het eveneens fijn vinden je kennis en expertise te delen, zodat anderen hiermee hun voordeel kunnen doen, zonder dat je dat vanuit een pose van belangrijkheid en speciaal zijn hoeft te doen.

 

Tenslotte is het aan te raden om de 10/1-trilling ten volle te laten binnenkomen en te gebruiken door veel tijd te voorzien voor stilte, voor alleen zijn, voor zelfreflectie. Er wordt je deze zomer heel veel waardevolle informatie gegeven, op allerlei manieren en via allerlei kanalen.

 

 Dit wil niét zeggen dat je je een hele zomer hoeft af te zonderen. Wél dat je volop kan genieten van delen met anderen, van genieten van gezelschap en van de zomer, maar toch voldoende tijd voorziet om wat afstand te nemen van het leven om je heen, zodat je je telkens kan loskoppelen van de energieën van anderen, en je je diepste kern-zelf terugvindt. En daar kan de prachtige natuur een grote rol in spelen. Ze wacht op jou, want ze maakt niet voor niets deel uit van ‘Moeder’ Aarde…

 

Keep the faith

 

Fran Tielemans

www.maitreya.be

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.