Nieuwe maan en zonsverduistering 2 juli 2019 ♥ Petra Stam ♥ Lichtwerkers Nederland

21:17 uur

We hebben de langste dag van het jaar achter ons, en hoewel de zomer nog maar net is begonnen, worden de dagen heel langzaam al weer korter. De hoge temperaturen maken duidelijk dat het echt zomer is.

In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. Volgroeien, volwassen worden, tot volle wasdom komen, het zijn processen die zich van binnen afspelen.

Sta tijdens deze nieuwe maan stil bij de rijping van jouw plannen, doelen en wensen. Hoe kun je een geliefd iets verder vormgeven? Wat heb jij nodig om je verder te ontplooien?

Een nieuwe maan is zowel het einde als het begin van een cyclus. Omdat er op deze dag ook een (totale) zonsverduistering is, luidt dit een heel nieuwe cyclus in.

Evalueer de afgelopen periode, laat los wat niet meer past of uitgediend is, maak nieuwe voornemens. Als de Maan tussen de Zon en de Aarde in staat, ontvangen wij tijdelijk minder zonlicht. De Zon maakt je bewust op wie je bent op het aardse vlak. Een zonsverduistering werpt daar tijdelijk een schaduw op, maar geeft wel de mogelijkheid om naar binnen te kijken en jezelf te herdefiniëren.

Tijdens een eclips stroomt er nieuwe kosmische informatie binnen die je grotere inzichten kan geven, niet alleen over jouw aardse doel, ook over je zielendoel. Let 2 juli dus op je gevoelens en gedachten, want die kunnen je inzichten geven over thema’s die de komende zes maanden gaan spelen.

De Maan staat naast de Zon in Kreeft. Dit maakt gevoelig en kan je kwetsbaarder doen voelen. Daarnaast wekt het een moederlijk gevoel: behoefte om geliefden te beschermen, voor hen te zorgen, hen te koesteren. Wees je bewust van de verwachtingen die jij weer van anderen hebt of de eisen die je aan hen stelt. Vooral binnen de familie wordt support verwacht. De Kreeftmaan kan stemmingen plots doen omslaan dus als je (onbewust) liefde geeft maar dat niet in dezelfde mate terugkrijgt (terwijl je dat wel verlangt), kan dat teleurstelling geven. Zoek de lieve mensen op, ga voor gelijkwaardigheid en houd vast aan idealen die je aan jezelf hebt gesteld zonder dus afhankelijk te worden van anderen.

Cheiron maakt dat een oude teleurstelling (waarschijnlijk tussen jou en een van je ouders) kan opspelen. Dit geeft spanning en kan verstorend doorwerken op alle vlakken. Het is goed om jezelf af te vragen of er een oude gewoonte is waarin jij blijft terugvallen, bijvoorbeeld omdat je naar erkenning verlangt. Als je extra goed kunt voelen welke emotionele behoeften anderen hebben, betekent dat niet dat je voorbij moet gaan aan je eigen behoeften! Verbind je met de mensen die veilig voelen voor jou, vermijd emotionele saboteurs of degenen die jou al eerder in de steek hebben gelaten.

Uranus kan onverwachte fijne ontwikkelingen teweegbrengen. Let op tekens, kansen, plotse interacties of woorden die voorbij komen in een gesprek, want ineens kan er iets tot je doordringen wat jou duidelijk maakt hoe je uit een routine kunt stappen. Neptunus helpt je dromen, maar weet dat je ook stappen moet zetten om die dromen waar te maken!

De totale zonsverduistering is niet zichtbaar bij ons, wel in Frans-Polynesië, Ecuador, Peru en Chili. De verduistering vindt plaats tussen 18:50 en 20:30 uur.

© Petra Stam

www.petrastam.nl


 

Lichtwerkers Verbinden in Kracht

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloadsLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn beschermd met auteursrecht.