Solstice ceremonie in 3 stappen ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland

Leven met het ritme van de seizoenen met hun eigen energieën, equinoxen en kenmerken is een belangrijk onderdeel van een Magisch leven.

De meeste mensen zijn de afgelopen paar honderd jaar afgesneden geraakt van deze invloeden, met alle gevolgen van dien. Maan- en planeetstanden en seizoensinvloeden hebben een enorme invloed op ons welzijn, vaak zonder dat we daar bewust van zijn.

(Ik schrijf hier uitgebreid over in mijn nieuwe boek: De essentie van Transformatief coachen) 

Je zult merken dat meebewegen met de seizoensenergieën het leven een stuk makkelijker en fijner maakt. Dit begint met het bewust vieren van de overgangsmomenten van seizoenen. Zoals nu, de overgang van lente naar zomer.

Vandaag is het 21 juni. De Solstice of Zonnewende. De langste dag… Nou ja, als je hier in het Noorden woont. Als je over de evenaar naar het Zuidelijk halfrond reist is het juist de kortste dag. Zo zie je maar weer, alles is relatief.

Vandaag is een hele mooie dag om een ceremonie of ritueel te houden. Dat deden onze voorouders al zolang als we ons dat kunnen herinneren. Voor de Kelten en Germanen was de zonnewende een belangrijk moment in het jaar.

En niet voor niets. Solstice is het feest van het licht, het begin van de zomer. De tijd van vrijheid en leven, van groeien en ontwikkelen, van zon en genieten. Het vieren van het leven.

Je kunt vandaag of vanavond een simpele ceremonie voor jezelf houden. De energie van vandaag helpt je je leven en je koers helder te krijgen. Ook verbind je je met miljoenen anderen die vandaag de zonnewende vieren.

 

 

Solstice ceremonie in 3 stappen:

 

Stap 1

 

Zet een kaars neer, eventueel een beeldje wat betekenis voor je heeft en/of andere voorwerpen. Zet een kleine vuurvaste schaal neer. Ontsteek wat wierook of salie waarmee je je chakra’s langsgaat aan de voor én achterkant. Steek de kaars aan en mediteer een minuut of tien (langer mag altijd!). Tot je je kalm en ontspannen voelt.

Stap 2

 

Nodig Spirit/ God/ Het Universum (of een andere naam die jij het Universeel scheppende geeft) uit aan de andere kant van de kaars plaats te nemen. Dank Spirit voor al het moois en alle lessen tussen de laatste Solstice en nu.

Geef aan hoe je het komende zonnejaar zou willen ervaren. Wat zou je mee willen maken en wat niet. Maak het visueel en zie het voor je. Neem je tijd. Voel goed wat er gebeurt.

 


 

Stap 3

 

Schrijf op een papiertje wat je niet meer wilt ervaren het komende zonnejaar en verbrand het met behulp van de kaarsvlam in een vuurvast schaal.

Dank Spirit voor de hulp en doof de kaars met een natte duim en wijsvinger. (Ceremoniële kaarsen blaas je nooit uit).

Deze ceremonie kun je natuurlijk ook samen met anderen doen en uitbreiden met engelen, gidsen en opgestegen meesters, verbindingsrituelen en jouw eigen stijl. Geniet ervan, het is een magisch moment in het jaar.

Happy Solstice!

Magisch leven,

 

Robert Bridgeman
www.bridgeman.nl

Lichtwerkers Reizen


Ga je met ons mee op vakantie naar Gran Canaria?
Een 7 daagse reis met gelijkgestemde lichtwerkers georganiseerd door Lichtwerkers Nederland.

Zwemmen in de Atlantische oceaan, voetjes in het zand, opladen door de warme zonnestralen op je huid én werken aan je persoonlijke ontwikkeling tegelijkertijd.

Je wordt tijdens deze retraite door Robert Bridgeman begeleid, geïnspireerd en gefaciliteerd in jouw transformatieprocessen om je verder op weg te helpen in jouw reis naar meer (innerlijke) vrijheid.

Daarbij kom je in alle rust tot jezelf door je heerlijk te laten verwennen in een vijfsterrenresort.

 

Ontdek hoe jij spiritueel kunt leven, met beide benen op de grond.

De wereld heeft krachtige lichtwerkers nodig! Ben jij erbij?

 

Workshops


Deze vakantie retraite is opgebouwd uit drie ochtenden workshop onder leiding van Robert Bridgeman.

Deze workshops zullen plaats vinden op de maandag - woensdag en vrijdagochtend zodat jij fijn in de middag kunt genieten van de zee en de zon. Misschien wil je wel een middag naar de spa of je uitleven in de sportschool. Bij ons kan het namelijk allemaal.


Algemeen programma


Aankomst: op zaterdag 4 januari 2020


 Maandag ochtend: workshop

 Woensdag ochtend: workshop

 Vrijdag ochtend: workshop

Vrijblijvend deel te nemen


 Dinsdag: Strandwandeling Maspalomas - Playa del Inglés

 Donderdag: Strandwandeling Maspalomas - Playa del Inglés

Vertrek: op zaterdag 11 januari 2020


 

Robert Bridgeman & Altazar Rossiter

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0