Mediteren, hoe doe je dat? ♥ Annemiek Webbink ♥ Lichtwerkers Nederland


In dit artikel geef ik verschillende voorbeelden die je kunt gebruiken bij een meditatie.

Kies daaruit wat je zelf prettig vindt.

 

 

Ontspannen

 

Je gaat ontspannen zitten en maakt je hoofd leeg.

Adem 3x diep in door je neus en krachtig uit door de mond.  

Je voelt dat je ademhaling zakt naar je buik.

Gedachten die nog in je opkomen laat je weer gaan, daarna richt je je op de meditatie.

Gronding

 

Start met een grondingsoefening.  Ik geef 2 verschillende voorbeelden.  

 1. Visualiseer dat er vanuit je voeten WORTELS groeien die diep, diep de aarde in gaan.

Daarna visualiseer je dat deze wortels zijtakken krijgen en vervolgens zijtakken van zijtakken.

 2. Verbindt je tussen HEMEL EN AARDE.

Visualiseer dat er vanuit de Grote Centrale Zon Alcyone  een gouden koord naar beneden komt. Dit koord wordt begeleid door engelen en zet zich vast op je kruin. Klik. Aan de binnenkant van je hoofd gaat dit koord verder. Visualiseer dat dit koord via je derde oog naar je keelchakra gaat, vervolgens naar je hartchakra. Daarna komt dit koord aan bij je zonnevlecht en daar zet het zich vast.

Daarna visualiseer je dat er vanuit je basischakra bij je stuitje een sterke, stevige kabel naar beneden gaat. Je mag zelf bepalen van welk materiaal,  de mijne is altijd kristallijn. Deze kabel gaat vanuit je stuitje diep, diep de aarde in en je ziel begeleidt dit.

We komen langs de dolfijnen matrix, gaan dieper de aarde in en passeren midden aarde. Nog dieper gaan we langs de walvismatrix. Daarna zien we in de verte een licht. We gaan nog dieper en zien dat dit licht het grote Moederkristal is.

Je ziel gaat in het Moederkristal en neemt de energie in zich op.

(Zelf adem ik nu 3x intensief om deze energie goed op te nemen). Daarna maakt je ziel de grondingskabel stevig vast aan het Moederkristal. Vervolgens gaat je ziel weer omhoog en neemt de energie van het Moederkristal mee in de kern van de grondingskabel.

Weer aangekomen bij je basischakra gaat deze energie van het Moederkristal verder omhoog,via je sacraal chakra naar je zonnevlecht.  Dan ben je verbonden tussen hemel en aarde.

Aura

 

Het is goed om iedere dag je aura te REINIGEN. Visualiseer een energetische douchekop die stukje bij beetje je aura reinigt van boven je kruin tot onder je voeten.

Na het reinigen breng je een nieuwe beschermlaag aan. Zelf drapeer ik als het ware een laag stof over mijn aura heen. Weer van boven je kruin tot onder je voeten.

Als afsluiting kun je je aura GROTER MAKEN. Visualiseer dat de energie om je aura zo groot wordt als de woonkamer. Daarna zo groot als je huis. Vervolgens maak je je aura zo groot als je straat, je stad, heel Nederland. Daarna zo groot als Europa en zo groot als de wereld.  (Je mag natuurlijk eerder stoppen met groter maken).

Zelfliefde  

 

Stuur jezelf iedere dag zelfliefde, dat is echt belangrijk!

Je kunt dit doen door voor de spiegel te gaan staan bij haren kammen of tanden poetsen . Je zegt dan “ik hou van je tegen je spiegelbeeld”.

Andere mogelijkheid is dat je zelfliefde stuurt naar je ziel, je Hogere Zelf, je ego en je innerlijke kind.

Bijvoorbeeld: “Lieve ziel, dank je wel voor onze samenwerking, dank je voor je wijsheid. Ik hou van je, ik stuur je mijn zelfliefde”.

Ego

 

Na bovenstaande oefening van zelfliefde kun je tegen je ego zeggen: “ Lief ego, dank je dat je onze test zo goed uitvoert, ik ben erg trots op je. We gaan nog even  door met de test . Lief ego, we hebben geen mening, geen oordeel, we zwijgen”. Eventueel kun je er nog aan toevoegen “We nemen waar maar verbinden daar geen conclusies aan”.

Drievoudige vlam

 

Je kunt zeggen tegen je ziel en Hogere Zelf: “Graag werk ik intensief met jullie samen in een drievoudige vlam, zodat we de wijsheid, kracht en liefde bundelen.”

Dit visualiseer je vervolgens.

Daarna  kun je, als je wilt, deze drievoudige vlam ook groter maken. Je visualiseert dat deze vlam steeds groter wordt: zo groot als je hart, zo groot als je borst, zo groot als je romp, zo groot als je hele lijf.

Contact zoeken met je ziel

 

Als je ergens pijn hebt of er is iets wat je niet begrijpt, kun je  contact zoeken met je ziel. Gewoon hardop of in gedachten vragen of je ziel je wil helpen met antwoorden.  Deze zullen zeker volgen. Je kunt dan een zachte stem horen, of je voelt iets, of je krijgt een ingeving. Probeer dit serieus te voelen en ga aan de slag met de antwoorden.

Als er wat verwerkt mag worden ga daar eens goed voor zitten. Laat de tranen die komen lekker stromen. Zeg tegen jezelf :”Het is genoeg geweest, ik heb er van geleerd, ik mag het nu loslaten.

Daarna kun je het letterlijk loslaten, of je visualiseert dat je de gevoelens naar beneden duwt en daarna schop je ze hard of zacht weg, wat je zelf prettig vindt. Tere gevoelens kun je wegblazen als een uitgebloeide paardenbloem.  Ook kun je gevoelens plaatsen in een bol en deze daarna weggooien. “ Het is genoeg geweest, ik heb er van geleerd, ik ben er nu klaar mee, daaag”.

Rust

 

Mediteren kan natuurlijk ook gewoon door stil te worden. Zelf doe ik dat graag in de natuur. Je wordt dan rustig van binnen en neemt meteen de energie van de natuur in je op.

X-stand

 

Ook een prettige oefening is in de X-stand gaan staan.  Je verbindt je daarmee met het universum.

Dit begint bij tintelende vingertoppen. Vervolgens voel je dat de energie door je rechterhand en arm naar beneden gaat door je lijf. Daarna door je rechterbeen de grond in.

Vanuit je linkerbeen komt dan weer energie omhoog uit de aarde. Deze gaat weer naar boven en die geef je via je linkerarm  en vingers weer terug aan het universum. Zo ontstaat een mooie cyclus, visualiseer dat maar eens.

Als je dit vaker doet, hoef je niet meer te gaan staan, maar kun je het ook zittend door je handen iets hoger te houden en te zeggen dat je je verbindt met het universum.

Goddelijk Licht meditatie

 

Zelf vind ik dit een hele fijne meditatie, ik voel me daarna erg prettig.

Hierbij visualiseer je dat Goddelijk Licht geleidelijk in je hele lijf komt.

Eerst vul je je longen tot op celniveau, daarna wordt  je buikholte gevuld met kristallijn licht (transparant met een beetje melkwit). Vervolgens vul je je rechter been en voet, daarna je linker been en voet.  Je bekkengordel en je stuitje. Daarna omhoog bij je ruggenwervel, wervel voor wervel omhoog met dit Goddelijke Licht. Aan de voorkant weer naar beneden vul je je schaamstreek, daarna je organen (nieren, lever, galblaas, pancreas, maag, hart e.d.). Omhoog naar je borstkas. Je rechterschouder en rechter arm/hand/vingers, daarna je linker schouder/arm/hand/vingers. Verder omhoog vul je je nek en hals, daarna naar je gezicht. Je kaak, je mond, je wangen, je neus, je ogen en oren, je hersenen en vervolgens je hele schedel. Daarna visualiseer je dat je hele lijf tot op celniveau gevuld is met dit Goddelijke kristallijnen Licht.

Hieronder staat de video van deze meditatie. Ik gebruik echter het Goddelijk Vrouwelijk Licht, roze met parelmoer, omdat er in deze wereld een fors overschot is aan mannelijk licht. Dit is een bijdrage om de balans te herstellen. Als je wenst kun je deze meditatie gewoon doen met kristallijn licht, geen enkel probleem, de visualisatie doe je immers zelf.

 

 

Liefde sturen

 

Stuur in gedachten liefde rond naar wie je wil. Geliefden, zieken, mensen die het moeilijk hebben.

Je kunt ook liefde sturen naar God, engelen, Gaia, plantenrijk, dierenrijk, het universum.

Nieuwe aarde visualisatie

 

Visualiseer hoe de nieuwe aarde er uit gaat zien.

Een wereld zonder oorlog, geweld, agressie, haat, angst, armoede, honger.

Maar een wereld vol liefde, vrede, respect voor iedereen, een plek war iedereen zijn talenten mag ontwikkelen, waar planten en bloemen zullen bloeien als nooit tevoren. Waar dieren vredig bij elkaar liggen.

Gratis Opname

Aanwezig in je lichaam

Wil jij graag meer verbonden zijn met jezelf en stabieler staan te midden van alle roerige transformatie-energieën? Luister dan naar de gratis audio opname 'Aanwezig in je lichaam' van Lichtwerkers Nederland en Lea van der Eem.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0