De energie van juni ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Juni belooft een aangename maand te worden, toch voor wie de eerste helft van dit jaar alle transformatiekansen met open armen aanvaardde, en er alles heeft aan gedaan om te leren, te groeien en in te zien. Voor alle anderen kan deze maand je nog eens extra confronteren met alles wat dient aangepakt te worden, zodat je vooruit raakt op jouw weg, en dat kan alleen maar positief zijn.

 

Juni is een maand met een 9-trilling. Het kan zijn dat je op een of meerdere aspecten van je leven voelt dat er zich iets aan het voltooien is, dat je afwerkt, dat je bepaalde relaties aan het loslaten bent, dat je de laatste touwtjes vastknoopt, en dat kan voldoening geven. Je trekt je conclusies, je kijkt nog even achterom, en je ziet hoe wat je leerde je verrijkt heeft. Je voelt je klaar voor de tweede fase van dit afsluit- en vernieuwingsjaar, en ziet misschien hier en daar al nieuwe dingen in je leven verschijnen.

 

Maar de 9 zorgt ook voor een verhoogde gevoeligheid. Dat werkt heel positief voor alle vormen van spiritueel, intuïtief en energetisch werk. Maar heb je nog onverwerkte emoties, dan kan de 9-trilling die soms sterk naar boven brengen, en ook dat is goed. Op die manier weet je dat je nog even wat loslaatwerk kan doen, en alle stukjes loslaatwerk zijn puur bevrijding en opening naar de toekomst. Het is dan opletten geblazen om jouw emoties niet te projecteren op iemand die in je blikveld opduikt, maar ze in je eigen energieveld op te schonen, want anders stapel je negatief karma op, en zo blijf je maar in het wiel van Samskara draaien.

 

Toch kan je in deze maand regelmatig gevoelens hebben van heimwee, nostalgie, misschien wel wat verdriet, omdat je onbewust of bewust voelt dat zich een tijdperk aan het afsluiten is. Het is oké om dat toe te laten, het hoort bij deze fase. Het is zelfs goed om af en toe eens te gaan zitten, en even achterom te kijken naar je verleden, om wat te mijmeren bij wat voorbij is, dat kan zelfs aangenaam zijn.

 

Heb je moeite met nee zeggen, of heb je de neiging over je grenzen te laten gaan, dan kan je hier deze maand op getriggerd worden. Besef dan goed dat je alleen dan mensen kan helpen wanneer het oké is met jezelf. En dat je mag nee zeggen tegen iemand die beroep doet op je, wanneer je voelt dat het nu niet kan. Dat is een les in zelfliefde, goed zorgen voor jezelf, én je stelt de andere daarbij in staat het zélf uit te zoeken en te groeien. Mede-lijden kan je van je pad afhalen, daar waar mede-dogen je in je centrum houdt, en van daaruit kan je veel meer betekenen voor de anderen.

 

Je inzicht in de grote thema’s in je leven verdiept zich, en misschien zie je nu pas in wat zich al die jaren heeft afgespeeld tussen jou en anderen, in bepaalde situaties. Het helpt je je eigen context steeds beter te zien, en daardoor ook beter je koers voor de komende maanden en jaren te bepalen.

 

De mooiste relaties zijn die waarin je allebei je Zelf kan zijn, ontspannen, evenwaardig en vanuit hartsverbinding in onvoorwaardelijke liefde bent, en dit is een staat van zijn van waaruit je nooit de andere zal kwetsen of benadelen, want je ziet die andere als je Zelf. En hierover zal je deze maand ook veel kunnen leren: het verschil tussen voorwaardelijke liefde (waarbij je een claim op elkaar legt, en elkaar vasthoudt in onbewuste manipulaties), en onvoorwaardelijke liefde (waarin je elkaar vrijlaat). Heel eerlijk zijn met jezelf, je eigen denken en voelen onderzoeken, luisteren naar je innerlijke leiding, en daarmee kom je al een heel eind.

 

Rond de Nieuwe Maan op 3 juni zou je een boost van nieuwe energie kunnen krijgen. Je kan die gebruiken om vernieuwing aan te brengen, maar het is wél goed om jezelf niet te vergalopperen. Dit is niet de tijd hiervoor. De vier retrograde planeten (vanaf 21 juni gaat ook Neptunus retro) zorgen voor de nodige afremming, zodat je zo bewust mogelijk bent van wat er speelt in je leven, en wat jouw prioriteiten zijn, zodat je vermijdt een hele hoop energie te verliezen aan iets waarvoor het nu nog niet de tijd is.

 

De Zomerzonnewende op 21 juni brengt zoals altijd veel energetische verschuiving. Hou daar dus best al een week vooraf en nadien rekening mee, door lichte voeding te gebruiken, veel frisse lucht op te halen, en een gezonde mix te zoeken tussen rust en beweging. De Volle maan kan wat frisse wind doorheen je systeem blazen, en wanneer je dan goed gecenterd bent, kan je ook rond deze dagen vernieuwing en nieuwe inspiratie vinden. Ben je rond die tijd niet gebalanceerd, dan kan je makkelijk emotioneel omver worden geblazen, of verspil je veel vuur-energie daar waar het niet nodig is.

 

De lente- en zomerdagen nodigen ook uit om veel buiten te zitten, samen met anderen, en veel te delen, wat trouwens ook een thema is van juni. Zeker in deze tijden van intense groei, en voor sommigen toch wel beproevingen, kan het zo goed doen om samen te zijn, en te praten over de grote en kleine dingen des levens. We zitten immers allen samen in hetzelfde schuitje, we delen alle thema’s van een mensenleven. En wanneer dat dan buiten gebeurt, in de frisse lucht, met het geluid van vogels en de wereld om je heen, waarin ieder zijn ding doet, met misschien wat lekkers bij, dan zijn dat momenten waarop je beseft dat je de Hemel op Aarde aan het neerzetten bent. meer hoeft dat niet te zijn.

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.