De essentie van het menselijk wezen ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland

Best vreemd soms om te beseffen dat ik niet alleen ben in dit lichaam.

En dan heb ik het niet over de ontelbare hoeveelheden bacteriën, parasieten en andere levensvormen die hier ook wonen.

Nee...

Dan bedoel ik dat de IK die op dit moment dominant is in mijn bewustzijn, één van de persoonlijkheidsdelen in mij is...

Over 5 minuten kan weer een ander deel dominant zijn...

Als ik me aangevallen voel kan er een beschermer opkomen...

Als ik me veilig voel kan een authentiek deel zich ontvouwen...

Als ik getriggerd word kan een kindsdeel geactiveerd worden...

Als ik zeg dat ik niet alleen ben, dan bedoel ik dat er in mij verschillende overtuigingssystemen actief zijn met ieder hun eigen agenda...

Dat allerlei bewustzijnsstukken uit mijn jeugd springlevend zijn...

Vastgezet op momenten dat ik geen liefde ervoer. Als innerlijke kindstukken...

Met niet alleen zijn bedoel ik dat er stukken in mij zijn die nog in vorige levens leven. Of in andere dimensies... Dan heb ik het over entiteiten die met me meereizen. Leuke en minder leuke...

Sommige van die entiteiten zijn al zolang in mijn bewustzijn dat ze haast niet meer te onderscheiden zijn van de "autochtone" bevolking in mij...

Het is best gezellig in mijn bewustzijn. Met al die delen... :-) En dan heb ik het over mijn hoger zelf en Ziel. En wat dacht je van mijn gidsen?

Nee, alleen ben ik allerminst...

Misschien vraag je je nu af of ik gek geworden ben... Of ik een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heb?

Nee hoor, geen zorgen. Niet meer of minder dan een ander.

Ik ben me alleen bewuster van wat er zich afspeelt in dit fysiek/emotioneel/mentaal/spiritueel wezen dat Robert heet.

Ieder mens heeft persoonlijkheidsdelen, overtuigingssystemen, innerlijke kindstukken, delen uit vorige levens en andere dimensies.

Ieder mens heeft entiteiten en gidsen. Ieder mens heeft een hoger zelf en een Ziel...

Ook zij die verlicht lijken hebben deze geconditioneerde delen in zich. Weliswaar in mindere mate, omdat ze er (als het goed is) al heel wat transformatiewerk op hebben zitten. Maar niemand is ergens en hele grote meesters hebben vaak hele grote blinde vlekken... Ik ook. Daar moet je als mens, als therapeut en als leraar voor uitkomen. Open over zijn. Anders verdwijnen ze in je schaduw. Uiteindelijk gaat je schaduw een eigen leven leiden met alle nare gevolgen van dien...

Daarom werk ik er elke dag aan stukken in mijn bewustzijn te ontdekken, te doorgronden en te ontwortelen.

Hoe?

Het begint met een diepgeworteld besef dat ik geen van die delen ben. Dat ze geconditioneerd zijn door oorzaak en gevolg.

Geen van die persoonlijkheden, geen van die entiteiten, geen van die bewustzijnsstukken, geen van die overtuigingen, geen van die herinneringen is wie ik in werkelijkheid ben.

Het besef dat ik eigenlijk niet eens mijn Ziel ben... (deze is lastig)

Ik heb geen essentie...

Uiteindelijk ben ik Zelfloos..

Niets...

En daarmee Alles wat is.

Er is geen IK waar ik mee geïdentificeerd kan worden. Ego is illusie.

Dit besef heet Zelfloosheid en dat ik dat (deels) heb wijd ik met dankbaarheid aan mijn Zelfrealisatie proces.

Met name de Vipassana Meditatie beoefening van de afgelopen 11 jaar.

Gecombineerd met het integreren van o.a. de Gnosis, Dhamma, Advaita Vedanta en Kabbalah hebben me geholpen bij deze ontwikkeling.

Zoals ik al schreef:

Geen van de delen in mijn bewustzijn is wie ik in werkelijkheid ben... Ik ben een golf van de oceaan van het Universeel scheppende... Een Goddelijke vonk... Een rimpeling in de eeuwigheid... Net als jij...

Dat besef is er niet 24/7. Dat hoeft ook niet.  Ik ben gewoon een mens. Ik heb gewoon een leven. Dat ik wil ervaren. Met alles erop en eraan.

Al die verschillende delen in mij produceren de hele dag, gedachten, stemmetjes, verlangens, impulsen, emoties, gevoelens,

weerstanden.

Net als bij jou... De Hele- Dag- Door... Herkenbaar? Allemaal hebben ze eigen agenda's. Stuk voor stuk willen ze overleven. Het liefst groeien en voortplanten... Dan weer is de ene dominant, dan weer neemt de andere het over. Stuk voor stuk willen de delen in mij me doen geloven dat ik hen ben.

Maar dat ben ik niet... Ik Ben. En dat diepe besef. Dat ik niet iets of iemand ben... Maakt dat ik ze doorzie. Niet altijd. Niet overal. Maar wel uiteindelijk... Doorgronden noem ik dat... En als ik ze doorgrond heb... Kan ik ze ontwortelen... Oplossen... Transformeren in liefde.

Doorgronden wordt gevolgd door acceptatie.

Acceptatie wordt gevolgd door transformatie.

Het transformeren van de onheilzame, saboterende, schadelijke, duistere en niet- authentieke delen in mijn bewustzijn is zo enorm bevrijdend...

Het zijn de delen die mijn welzijn en geluk inperken. De delen die me van mijn Zielsmissie afhouden. Die mijn licht beperken.

Ze mogen er zijn!

Met liefde leer ik hun les. Werk ik ze door. En transformeer ik ze in liefde.

Hoe?

 

Door transformatiewerk te doen. Diepgaand.  Door de Universele schepper door me heen te laten werken. Door een kanaal te zijn voor het Heilige vrouwelijke, de Christus energie, het Licht.

Dat doe ik nu 11 jaar lang heel intensief. En dat blijf ik doen tot lang na mijn dood. Er is al zoveel opgeruimd...

Hele stukken persoonlijkheid zijn weg... Entiteiten die soms in zachtheid en soms grommend en schreeuwend mijn bewustzijn verlieten... Talloze overtuigingen, blokkades, trauma's, kindstukken en herinneringen... En er is nog zoveel op te ruimen...

Steeds als je niet authentieke delen transformeert word je authentieker.

Steeds als je duistere delen transformeert word je lichter.

Steeds als je onheilzame delen transformeert, heel je jezelf op een diepere laag.

Niemand is ergens... Ik ook niet. Ik ben niet wat er door me heen werkt. Ik ben een kanaal. Net als iedere therapeut.

Altijd met beide benen op de grond blijven staan is mijn devies. Jezelf nooit groter voordoen dan je bent. Mensen hebben niets aan leraren die zichzelf verlicht voordoen. En daarbij... We zijn spirituele wezens die een menselijke ervaring opdoen. En niet andersom...

Het is de taak van de therapeut, van de healer zichzelf steeds verder op te schonen en het kanaal zo zuiver mogelijk te laten zijn... En daarbij bescheiden te blijven.

Hoe dan ook...

Doorgronden en ontwortelen kun je leren. Voor je eigen ontwikkeling om mee te beginnen. Je kunt ook leren om daar anderen bij te begeleiden. Als coach, als healer, als therapeut, als psycholoog, als psychiater.

Er bestaat volgens mij geen mooier werk dan diepgaande transformatie bij anderen te faciliteren.

De processen bij een ander ervaren leert je zoveel over jezelf.

Op dit niveau mogen (door)geven is ultiem.

Je helpt de ander op een manier die diep levensveranderend is en positief bepalend is voor de koers van een mensenleven.

Welke Lichtwerker wil dat nou niet?

Doorgronden en ontwortelen is wat ik de afgelopen week heb geleerd aan de deelnemers van de Regressie/ reïncarnatietherapieweek hier op Terra Nova Center. Het zijn ervaren coaches en therapeuten die hun skillset willen uitbreiden.

Ze hebben geleerd hun geconditioneerde delen te herkennen bij zichzelf en bij hun cliënten.

Ze hebben tools en technieken gekregen om de niet authentieke-, duistere-, saboterende- en onheilzame delen te lezen en te ontwortelen. Om diep in de conditionering van hun cliënten door te dringen en daar gericht en effectief hun werk te doen.

Onlangs was er een psychiater in mijn transformatieretraiteweek. Hij vond de methode die ik ontwikkeld heb geweldig. Het deed me deugd dat een professional uit de reguliere geestelijke gezondheidszorg zo te spreken is over dit werk. Ooit wordt deze methodiek in de reguliere GGZ gebruikt. Let maar op.

De mensheid ontwaakt, het is een kwestie van tijd

Hoe dan ook, het is een boeiende week geworden. Met deze pioniers, deze professionals, deze lichtwerkers.

X Robert Bridgeman
www.bridgeman.nl


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.