Stichting Dolpins4Teun: Teun werd geboren met het Downsyndroom ♥ Lichtwerkers Nederland

Teun is Teun, een heerlijk mannetje die in februari 2019 zijn 4de verjaardag heeft gevierd in het mooie Noordwijk.

Bij zijn geboorte nam hij een cadeautje mee, een extra chromosoom van nummer 21.

Het was voor ons een complete verrassing dat Teun werd geboren met het Downsyndroom, maar wat een prachtig geschenk dat Teun voor ons heeft gekozen!

Teun is motorisch langzamer met veel dingen, zijn spierspanning is lager, dus dan kost alles meer inspanning en meer tijd voor hem.

Ook het praten komt later op gang. We gebruiken gebarentaal om de communicatie te bevorderen en het is mooi om te zien hoe hij de gebaren in combinatie met woorden gebruikt. Teun heeft een ruime woordenschat, maar kletst graag in zijn eigen taal.

Teun begrijpt veel, ook hoe hij de clown kan uithangen en hoe hij ons in de maling kan nemen. Hij is dol op zingen, muziek maken, Bumba en kan zich uren vermaken met zijn knuffels Woezel & Pip.

Het allermooiste om te zien is de liefde die hij en zijn zus voor elkaar hebben. Jet loopt over van liefde voor haar broertje; “Sorry voor jou & papa, maar ik hou het allermeeste van Teun”. Samen hebben ze zoveel plezier en zie nu al dat ze elkaar opzoeken als er iets is.

En wij als trotse ouders van Teun, staan anders in het leven sinds hij er is. Je leven veranderd al na het krijgen van een kind, maar na de komst van Teun helemaal. Het draait om ons gezin en wat de wereld ervan vind laten we los. Zoveel dingen zijn niet belangrijk, de liefde voor elkaar, met elkaar zijn, dat is wat telt en wat ons blij maakt. Natuurlijk maken we ons wel eens zorgen om de toekomst, maar leven in het nu, op dit moment, ook dat hebben we van Teun geleerd.

Teun kan de zon laten stralen, ook als je hem zelf even niet ziet, want Teun is Teun.

Dolfijntherapie kan bijdragen aan een fundamentele vooruitgang in de toekomst. Teun de dolfijntherapie laten volgen bij het CDTC in Curaçao is onze droom schreven we begin 2018.

Dolfijntherapie is een ondersteunende therapie voor kinderen met een beperking en/of speciale behoeftes. Bij deze therapie staat de interactie tussen het kind en de therapeut samen met speciaal daarvoor getrainde dolfijnen centraal.

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond, dat dolfijnen kinderen stimuleren zich verder te ontwikkelen en dat kinderen tot vier keer zo snel leren wanneer ze therapie volgden die gecombineerd word met interactie met dolfijnen. De ervaringen en resultaten van therapie van het CTDC zijn erg bemoedigend. Wij hebben veel mensen gesproken en ervaringen gelezen van mensen die deze therapie hebben gedaan met hun kinderen en die zijn erg enthousiast.

Met de dolfijntherapie willen we voor Teun bereiken:

 

 Spierversterking voor lopen

 Spraak en taal ontwikkeling

Naast training, onderkomen en verzorging van de dolfijnen zijn speciaal opgeleide trainers en therapeuten noodzakelijk om de therapie tot een succes te maken. Dit alles maakt de therapie helaas zeer kostbaar. De afgelopen 1,5 jaar hebben we van alles gedaan om donaties voor Stichting Dolphins4teun te werven. En we zijn ontzettend dankbaar voor alles wat we hebben mogen ontvangen tot op heden!

Nu is het moment aangebroken dat we bijna aan de beurt zijn, vrijdag 24 mei vertrekken we naar Curaçao om een paar dagen later aan de 2 weekse therapie te beginnen. Teun krijgt een eigen team van therapeuten en een eigen dolfijn voor deze periode. We kijken er enorm naar uit en hopen dat Teun zal genieten van de prachtige dolfijnen en dat het contact met deze mooie wezens, zijn ontwikkeling een stap vooruit zal geven.

Wil je meer weten over Teun?

Volg Teun op Facebook: dolphins4teun Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland