Het geluk van griep: Overgeven aan het hoogste in elk moment ♥ Robert Derksen ♥ Lichtwerkers Nederland

Ik zit voorovergebogen op de wc met voor me een emmer op de grond. Aan de ene kant komt er diarree uit en aan de andere kant hutspot. Ze komen er beide aan de goede kant uit. Dat wel. Mijn lichaam functioneert in dat opzicht prima.

Voor de rest voel ik me bagger. Het neerkomen van de hutspot op de bodem van de emmer zorgt voor een mooi geluid. Samen met het ritme van de diarree in de wc lijkt het even op een melodietje van een lied van Frans Bauer: ‘Heb je even voor mij?’ Nou nu effe niet zeg. Ik kan slecht tegen overgeven. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb op een diepere laag moeite me over te geven aan het leven en de hoogste flow van het moment, want ai, jai, jai, dan moet ik de controle loslaten.

Alleen al van het idee word ik kotsmisselijk. Oh dat ben ik al.

Gelukkig ben ik zelden tot nooit ziek. Ik ben daar niet zo goed in vind ik. Ik ben bijvoorbeeld veel beter in voetbal. Als ik griep heb dan vind ik mezelf vaak een beetje zielig, dan heb ik met mezelf te doen, omdat ik me dan niet lekker voel. Gelukkig ben ik steeds beter in ziek zijn.

Het is wat later in de nacht en ik lig op mijn rug. Mijn insteek is om te zijn met wat er is, wat er dan ook maar is. Ik concentreer me voor zover dat lukt op mijn adem en leg een hand op mijn onderbuik. Het helpt me hoe dan ook iets rustiger te worden. Even later zit ik weer op de wc. Een hand op de buik helpt niet tegen diarree. Ik geef over en vraag innerlijk God om hulp. Ik weet op dat moment niet eens om waar ik specifiek hulp bij vraag, maar mijn ‘God help me alsjeblieft’ voelt als ik er in de ochtend aan terugdenk om een behoefte aan zachtheid. Dat is waar ik aan de telefoon met mijn vriendin s’ochtends op uitkom. Ze vraagt of ze wat voor me kan doen: ‘Ja, wil je me liefde en zachtheid sturen. Veel zachtheid.’ Ze vraagt of ik me kan overgeven aan het niets hoeven doen die dag en uitzieken. Ik voel dat ik niet anders kan en dat het me mede daarom vandaag zal lukken.

Soms is die situatie, dat het echt niet meer anders kan nodig, om iets te bewerkstelligen. Allereerst voel ik dat de buikgriep me van binnen behoorlijk reinigt. Dan heb ik het niet zozeer over de hutspot en vegetarische worst, maar mijn hele maag en op een bepaalde manier energetisch. Daar ben ik blij mee.

Ten tweede helpt het me stil te staan bij wat goed voor me is deze periode: rust. s’Ochtends bel ik direct de training af en mijn andere afspraken voor die week. Niet dat ik had verwacht een hele week ziek te zijn, maar ik heb deze nacht op de wc wel het signaal opgepakt dat het te veel was afgelopen maanden. Ik heb ongeveer zeven optredens gehad van twee nieuwe voorstellingen, veel gerepeteerd en de organisatorische aspecten op me genomen naast al het andere in mijn dagelijkse leven. Het voelt dus goed om een legere agenda te hebben, hoe leuk en waardevol sommige afspraken ook zijn deze week.

Daarbij aansluitend brengt situatie me tenslotte het belangrijkste, namelijk het volgen van de flow en me overgeven aan het moment. Het overgeven is gelukkig gestopt vanochtend. De diarree die ik de hele dag nog heb, vind ik minder erg. Of om het met een wellicht flauwe woordspeling te zeggen: Van diarree poep ik niet in mijn broek. Behalve de angst voor het overgeven aan het leven voelde ik die nacht nog enkele angsten die blijkbaar nog in mijn systeem zijn. Eén daarvan is de angst om flauw te vallen. Ik herkende direct dat niet iets is van dat moment en laat het zijn zonder er iets mee te hoeven. Dat maakt het niet meteen tot een aangenaam gevoel, maar er komt geen extra ruis of zorg bij. Het aandachtig aanwezig kunnen zijn met liefde en rust zorgt wel voor meer liefde en rust. Dat is prettig.

Het geluk van deze dag is dat ik alleen maar in het moment kan zijn. En per moment goed moet voelen wat klopt. Ga ik op bed liggen of de bank? Kan ik thee drinken of heeft mijn lijf bouillon nodig? Moment per moment voel ik wat het hoogste is om te doen. Dat is noodzakelijk, want als ik nu te snel ga dan fluit mijn lichaam me hard terug. Het is dan heel duidelijk te merken als ik over mijn grens ga doordat ik me lichamelijk zo verzwakt en grieperig voel. Ik moet wel heel rustig aan doen en alleen dat doen wat goed voor me is.

Wat een zegen is dat! Het is wat later op de dag. Ik lig op de bank en naast me ligt een banaan. Hij ligt er al een tijdje, net als ik. De banaan ga ik precies eten wanneer ik voel dat het kan en goed voor me is. Ik ben niet aan het wachten, maar lig te liggen. Mijn blik is gericht naar buiten, terwijl ik merk hoe heerlijk dat is. Gewoon liggen. De takken bewegen op de wind. Meer niet. En tegelijkertijd zo rijk.

Een dag later voel ik me veel beter. De nacht heeft me goed gedaan. Ik doe het nog rustig aan qua eten, bewegen en inspanning. De griep is weg, maar er is iets wat zich blijvend in mij verdiept heeft. Dat is de innerlijke rust om in het moment aanwezig te zijn en te volgen wat op dat moment het beste is om te doen. Mijn buik voelt heel schoon en ik ben nog bewuster wat er qua voedsel naar binnen komt. Bovendien heb ik tijdens het eten zelf meer aandacht voor het eten. Voor ik begin sta ik wat langer stil bij het voedsel, het proces om tot mijn bord te komen en de waarde die het heeft voor mijn lichaam. Ik zit vaker te zitten. Ik lig vaker te liggen. Ik ben vaker aan het Zijn. En ik voel zoveel meer vertrouwen om dan dat te doen wat de inspiratie van dat moment me aanreikt te doen. Hierover heb ik vaker gelezen, geschreven en het toegepast in mijn leven, maar ik voel dat ik dit nu een stap dieper in mezelf leef. De griep brengt me groot geluk. Uiteraard heb je de griep niet nodig, maar wel de innerlijke keuze voor geluk, om in het moment te zijn en je eigen hoogste, Goddelijke inspiratie van elk moment te leven. En laat dat maar leiden tot een geluksepidemie.

Robert Derksen
www.voordeliefdegeboren.nlLichtwerkers Nederland & Lea van der Eem

Aarden van de Nieuwetijdsenergie

Donderdag 9 mei 20:00 uur


Shift Your Reality

Altazar Rossiter en Robert Bridgeman
8 t/m 13 juli 2019 Landgoed Terra Nova Frankrijk


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Jeshua channeling

Arjun channeling

Channeling


 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise Diekstra


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland