Intuïtie en Instinct: het derde oog ♥ Tamara van de Beek ♥ Lichtwerkers Nederland

Misschien heb je het wel gemerkt de afgelopen tijd, de verhoogde activiteit op je derde oog. Dit energetische centrum is sterk in beweging en gaat (verder) openen bij velen nu. Het is de zetel van je intuïtie en je verbinding met spirit. In een ascensieproces super belangrijk dus!

De sanskriet naam voor dit chakra is Ajna en betekent letterlijk “weten” en “waarnemen”. Dit is het punt waar Ida (het vrouwelijke principe) en Pingala (het mannelijke principe) uiteindelijk samen komen (tussen de wenkbrauwen op het voorhoofd). Lees de vorige blog: her-balanceren goddelijke vrouwelijke en mannelijke energie.

Logica en creativiteit komen hier samen. Als tijdens een ascensie proces deze twee energetische hoofdstromen uiteindelijk samen komen in het derde oog, dan is het dualistische waarnemen getranscendeerd en komen gedachten als vanzelf tot rust. Het waarnemen is dan helder, het denken is helder en het diepere begrip is helder. Wat ik merk de laatste tijd is dat mijn intuïtie zich verdiept naar het instinctieve. Ook telepathisch “energie en informatie” oppikken wordt alsmaar sterker. Natuurlijk loop je dan af en toe ook tegen uitdagingen aan. Zeker als je derde oog begint te openen kan dit je in het begin overweldigen. Deze nieuwe vermogens mogen geïntegreerd worden. Best lastig als je niet weet wat er nu precies aan de hand is.

Verdelers van energie

De chakra’s zijn verdelers van energie. Een verstoring of stuwing in een bepaald chakra heeft altijd een effect op alle andere chakra’s. Een onbalans in een bepaald chakra heeft een effect op je mentale gesteldheid, fysieke en emotionele gesteldheid. Het derde oog is de grote bestuurder van het hormonale stelsel (alle endocriene klieren). Als het derde oog chakra te weinig energie of teveel energie verwerkt en verdeelt dan kun je dit merken aan de volgende symptomen.

Onder actief, te weinig energie


 Gebrek aan concentratie

 Gebrek aan focus en besluitvaardigheid

 Niet weten wat je werkelijk wilt en waar je naartoe wilt (visie)

 Informatie verwerken is lastig

 Afwijzen van spiritualiteit

 Interne thermostaat is van slag, snel oververhit raken

 Angst voor het onbekende

 Intuïtie wordt niet herkend of opgemerkt

 Niet in staat tot zelf reflectie

 Geen helder zelf inzicht, niet het “grotere geheel” kunnen zien

 Slecht zien, wazig zien

 Ontkenning

Overactief, teveel energie


 Sterke neiging tot oordelen

 

 Mentale uitputting door constante gedachten stroom

 Overmatig analytisch

 Angst (vaak bij het openen van derde oog)

 Brain fog, geen helderheid in denken

 Contact met de realiteit verliezen, vooral wanneer er sprake is van gebrekkige aarding

 Jezelf verliezen in overmatig dagdromen en fantasie

 Paranoia en waanideeën (soms schizofrenie)

 Slapeloosheid

 Hoofdpijn, migraine,

 Problemen met sinussen

 Hyper focus op helderzien en visioenen door een gehechtheid aan “bijzonder of speciaal zijn” dit centrum wordt dan aangestuurd door het ego in plaats van het hart.Evenwicht 

Licht


Het derde oog chakra wordt sterk beïnvloed door Licht. Niet alleen zonlicht, ook het licht van de nacht (sterren en maanlicht). Lekker veel buiten zijn helpt dit centrum te balanceren.

Wortelen in Presence

 

Het derde oog is nauw verbonden met het stuitchakra. Als in een ascensieproces het derde oog begint te openen zal een onbalans in stuitchakra (en hartchakra) zich als eerste manifesteren. Zorg ervoor dat wat je doet, dat je dat met alle aandacht en aanwezigheid doet. De kleine alledaagse dingen lenen zich hier goed voor. Koken, opruimen, eten. Op die manier is het geen “oefenen”, het kost je geen extra tijd en het resultaat is een helder hoofd, minder spanning en meer genieten van de alledaagse dingen. In principe is alles Zen. De aardappelen schillen is Zen àls je het met je volledige aandacht doet in aanwezigheid.

Negatieve Mantra's

 

Let op telkens terug kerende beperkende gedachten (conditioneringen). Dit is vaak een enorme blokkade als het derde oog wil gaan openen. Je verliest jezelf dan telkens weer in piekeren, angst en twijfel. Bovendien verzwakt het je gronding zeer sterk. Teveel levensenergie lekt dan weg naar gedachtenstromen. Leer om jouw negatieve mantra’s te herkennen. Je hoeft ze niet om te buigen naar nieuwe positieve mantra’s. Het is effectiever om ze niet te geloven (niet meer mee identificeren).

Veranderingen in aarde Energie

 

Wellicht heb je het al gevoeld de enorme duizeligheid die met momenten daar is de afgelopen weken. Dit is het gevolg van nieuwe elektrische impulsen die Moeder Aarde uitzendt. Voelbaar als plots opkomende duizeligheid en een lichte elektrische stroom door de hersenen. Je kunt het ook voelen links en rechts van de ruggengraat. Dit is verbonden met de Kundalini van de Aarde (lees deze blog).

Wortelen in Liefde

 

De Kundalini van de Aarde is geascendeerd en heeft verbinding gemaakt met het Kosmische. De geboorte van het Regenbooglicht. Deze elektrische stromen zijn Kosmische Kundalini stromen. De hersenen zijn hierop aan het af lijnen. Dat geeft wel met momenten wat ongemak. Zoals gebrek aan concentratie, even geen denk werk kunnen doen, geen zin om iets te doen, alleen maar willen Zijn, uitputting (zenuwstelsel moet veel electrische impulsen verwerken) en geen focus kunnen houden. Maar ook momenten van diepe vrede en tevredenheid. Nulpunt energie, absolute stilte en zuiver gewaarzijn. Volledig open en leeg. In deze leegte en volledig Eén met de Bron is het instinctieve weten zeer scherp. Het lijkt er verdacht veel op dat wij aan het wortelen zijn in Leegte. Wortelen in Liefde. Dat niet willen doen en alleen maar willen Zijn heeft een belangrijke functie….

Merk jij dat je moeite hebt met focus? Of voel jij je overweldigd? Daar kan ik je jou bij helpen. Een energetische reading geeft direct helder inzicht in blokkades. Een healing herstelt de energiestromen super snel. Diamond Light Coaching geeft jou de inzichten en handvaten om ècht te wortelen in aanwezigheid. Simpel en snel. Geen last meer van dat vervelende stemmetje in je hoofd. Het kan en het kan simpel. Een katalysator voor Licht Kracht. Ervaar het zelf.

© Tamara van de Beek
www.dewijsheidvanhethart.nl


Omgaan met hoge energie dagen

De energie op aarde is aan het verschuiven van een lagere naar een hogere trillingsfrequentie. Deze overgang wordt wel de overgang naar de nieuwe tijd of van de derde naar de vijfde dimensie (en hoger) genoemd.

In stappen komt er nieuwe energie naar de aarde die de oude energie los trilt. Op sommige dagen komt er veel nieuwe energie jouw systeem binnen, op andere dagen is het rustiger. Soms komt er zoveel energie, dat het moeilijk te verwerken is voor jouw lichaam. Zij kent de nieuwe energie nog niet en heeft tijd nodig om deze te kunnen ontvangen en aarden. Je lichaam heeft tijd nodig om zich opnieuw af te stemmen.

 

Als je gevoelig bent, kan je o.a. het volgende ervaren op dit soort dagen: vermoeidheid, hoofdpijn, spanning rond keel, borst of middenrif, het gevoel het druk te hebben en over te lopen, stress, intense gevoelens, snel geïrriteerd, met rust gelaten willen worden, niet goed kunnen zakken in je lijf of aarden, enzovoorts.

 

Deze opname is fijn om te luisteren tijdens zo'n hoge energiedag. In de opname word je begeleid om al die binnenkomende energie te geleiden door je lichaam; om de energie te kanaliseren. Daardoor voelt de nieuwe energie niet langer als chaotisch en onrustig. Door je lichaam als kanaal te gebruiken, verbind je je met je lijf. Je raakt meer geaard. Tegelijkertijd word je verbonden met je innerlijke rust en stevigheid.

Wil jij extra begeleiding ontvangen bij het omgaan met hoge energie dagen? Vanwege de bizar hoge energie geven we een tijdelijke korting van €5,00. Jouw bijdrage is dan €10,00 ipv € 15,00.


Transformatie Retraites

 Op landgoed Terra Nova in Zuid Frankrijk


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Incarnatiepijn in Lichtwerkers


❥ Zondag 4 oktober
  Pamela channelt Jeshua

 

Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom


❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem

 


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland