Angst is een slechte raadgever ♥ Els van Dam ♥ Lichtwerkers Nederland

'Angst is een slechte raadgever'.  Dat gezegde kennen we allemaal.  Maar wat is angst nu eigenlijk?

Angst is een emotie die je helpt te reageren op gevaar. Je lichaam raakt in opperste staat van paraatheid waardoor je hart sneller gaat kloppen, je ademhaling versnelt, je bloeddruk omhoog gaat en je spieren zich aanspannen. Deze plotselinge en hevige angst duurt vaak niet lang en ervaart iedereen wel eens. Het is een gezonde reactie op dreigend gevaar en is tevens een beschermfunctie van je ego.

Angst wordt een probleem wanneer het een eigen leven gaat leiden. Dit kan gebeuren wanneer jij je op de angst blijft focussen en het blijft voeden met je bewuste of onbewuste gedachten.

Hierdoor kan angst irreële vormen aannemen waardoor het jou in zijn greep houdt; wanneer het jou belemmerd om je vrij te voelen om te doen wat je het liefst wil.

Wanneer angst de boventoon voert, zorgt het er tevens voor dat kansen en mogelijkheden vrijwel onzichtbaar worden, of dat obstakels die uit de weg moeten worden geruimd onoverkomelijk lijken.

Wat kun je zelf doen?

 

In plaats van de angst weg te duwen en het hiermee groter te maken, kun je er ook voor kiezen om ernaar te kijken en jezelf te bevragen: waar ben ik bang voor? Wat is het ergste dat mij kan gebeuren? 

Dit is vaak al voldoende om doomscenario's te relativeren. 

Eén methode om angst niet de boventoon te laten voeren en die je zelf gemakkelijk kunt toepassen, is om je een voorstelling te maken van de grootte van je angst.

Hoe ziet het eruit: is het bijvoorbeeld een middelgrote zandhoop of ziet het eruit als een enorme berg? Visualiseer vervolgens een licht dat van bovenaf op die zandhoop of berg schijnt. Verandert er iets aan die berg of in je gevoel? 

Je kunt je ook voorstellen dat jijzelf zand weghaalt om de berg kleiner te maken of dat je met explosieven aan de gang gaat. Visualiseer dat wat voor jou werkt, experimenteer ermee want niets is gek: the sky is the limit. En terwijl je hiermee bezig bent kunnen er zomaar inzichten verschijnen. 

Er zijn diverse manieren die je thuis toe kunt passen om angst te verminderen, waarvan dit er slechts één is. Probeer het uit en voel hoe het je helpt.

Els van Dam
www.praktijk-levenskracht.nl

Bridgeman

Ontmoet je essentie


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland