Familie karma: verlating en isolement ♥ Danielle Den Hollander ♥ Lichtwerkers Nederland

Aangezien ik mij op dit moment in een geheel nieuwe levensfase bevind en ik velen rondom mij heen zie 'struggelen' ontstond het idee het familie karma rondom verlating en isolement te beschrijven.

Zelf ben ik ook één van de velen die een strijd heeft moeten leveren en een weg heeft moeten lopen alvorens te kunnen begrijpen hoe we door bewustwording zoveel meer intensiteit aan ons leven kunnen geven.

In een dieptepunt in ons leven ziet de wereld er heel anders uit en hebben we geen uitzicht op betere tijden. De schaduwkant voltrekt zich in ons leven...

Jaren geleden stapte ik uit een destructieve relatie na 32 jaar samenzijn en waaruit ik vier prachtige dochters heb mogen krijgen. Alles was geheel ontwricht en zelf belandde ik voor drie maanden in de psychiatrie omdat ik de grip over mijn leven totaal had verloren en het vertrouwen kwijt was in de mensheid rondom mij heen. Daar in een voor mij onbekende wereld zag ik de schaduwkanten van de psychiatrie en het vechten van de mensen om te herstellen van onuitputtelijke diepe dalen. Voor mij was het een beangstigende levensfase waarin ik helemaal alleen vocht om terug te kunnen naar mijn gezin. Ik miste mijn kinderen enorm en het contact met hen werd mij onthouden. Vader had alles tot in de puntjes onder controle en had zo bleek achteraf zijn eigen plannen met zijn gezin.

De oerkracht binnen in mij ontvlamde op een bepaald moment, de kracht om te vechten en te herstellen en terug te keren naar het gezin. Die momenten in mijn leven vergeet ik nooit meer: het komen en gaan van kinderen naar school. Niets bijzonders waarschijnlijk voor menigeen maar wel voor mij omdat ik mijn vrijheid kwijt was geraakt en anderen mijn leven beheerste. Mijn hart was gewond geraakt omdat ik mijn kinderen, degenen die ik het meeste liefhad moest missen. In de meest duistere dagen van mijn leven speelde mijn moederhart de kern van mijn bestaan. Een leven zonder mijn kinderen kon ik mij gewoonweg niet voorstellen. Na velen gesprekken met het verplegend personeel leek keer op keer niemand mij te begrijpen. Het werd een eenzaam gevecht van emoties, angst, pijn en verdriet. Geheel in mijzelf gekeerd leerde ik mijn pijn en verdriet kennen. Tranen hebben rivieren vol laten stromen, nog net niet buiten de oevers getreden. In deze stroom van emoties leerde ik voelen hetgeen voor mij belangrijk was. Voelen in de diepte van onze zielsessentie geeft de kracht om te blijven geloven in jezelf en het pad opwaarts.

In de kracht van mijn bewustzijn en de terugkeer naar mijn gezin leerde ik voelen en zien wat mijn levensmissie zou worden. Mijn hartchakra was de plek waar ik de antwoorden mocht vinden om verder te kunnen op mijn levenspad. De pijn en het verdriet wat ik had leren kennen in deze levensfase zou ik een ander nooit en te nimmer toewensen. De machteloosheid, frustratie, uitputting, schaamte en schuldgevoelens vierden hoogtij. Op deze wijze duwde ik mijzelf nog verder naar beneden in de wereld van afwijzing en verlating. 

Narcisme


Afwijzing en verlating bleken levens issues te zijn waarin ik nog het een en ander uit te werken had. Steeds meer werd ik mij bewust van mijn kracht hetgeen mijn herstelproces in een opwaarts spiraal bewoog. Hulpverleners rondom mij heen gaven mij aanwijzingen richting de problematiek waar ons gezin onder gebukt was gegaan. Verbaasd stond ik te kijken naar hetgeen mij aangereikt werd en volledig onbekend was: Narcisme.

Vanaf dat moment voltrok alles zich in een razend tempo en verslond ik alle literatuur die er maar te vinden was. Er ontstond een verbinding met lotgenoten waaruit waardevolle vriendschappen ontstonden. Een ketting van liefdevolle mensen vormden een cirkel van gelijkgestemden, allemaal op weg naar liefde, geluk en vrijheid in bestaan.

Mijn wereld keerde zich in een andere richting waarvan ik het bestaan niet kende. Liefde en genegenheid omringden mijn wezen, mijn zijn. Een nieuwe ervaring welke ik nog maar moeilijk kon omarmen omdat ik dit nooit gewend was geweest. Op deze kruising in mijn leven werd mij een prachtige les aangereikt. De les om nog dieper de zoektocht naar mijzelf in te zetten. De weg op zoek naar mijn gekwetste innerlijk kind, de kern van mijn zijn.

Het Innerlijk kind

 

Het werd een weg van teruglopen naar mijn jeugd daar waar het allemaal begon. De volwassene Daniëlle ontmoette daar het gevoelige, empathische kleine meisje Daantje. Het kleine meisje in heel haar zijn die gebukt ging onder het niet gezien worden in het gezin. Teruggetrokken en angstig op haar slaapkamer waar zij in haar eigen fantasiewereld leefde. Een fantasiewereld om de werkelijkheid te onderdrukken en niet te hoeven voelen. Het voelen was echter een gave van dat kleine meisje waarmee zij in het gezin niet uit de voeten kon. Het werd belachelijk gemaakt en zij werd gezien als een moeilijk en onhandelbaar kind. In een latere fase beheerste ‘stotteren’ het leven van haar waardoor zij zich nog meer verlaten voelde en in een isolement raakte. In een schaduw en op de achtergrond leefde zij ver weg van de boze buitenwereld. De wereld binnen het gezin zou een veilige thuisbasis moeten zijn geweest waar liefde, genegenheid en veiligheid de basis hadden moeten zijn.

Het was een emotionele weg van vallen en opstaan, nog dieper vallen en de kracht op kunnen brengen om vooruit te blijven kijken. Vooruit omdat een weg terug niet meer mogelijk was en de duistere wereld het begon te verliezen van de wereld in licht en liefde. Vaak keek ik mijzelf als het ware aan in de spiegel waarin ik nog met veel schaamte en schuldgevoel naar mijzelf kijk. 'Vastgeroeste patronen' resoneerde niet meer in de wereld waar naar ik mijzelf steeds meer begaf.

Mijn leven bevond zich op een bepaald moment net zoals in een rollercoaster. Zware schuldenproblematiek kon ik achter mij laten, studeren werd een nieuwe fase in mijn leven in de richting van Ervaringsdeskundigheid. Prachtige opleidingen ging ik volgen en daar ontmoette ik mensen die zich in dezelfde levensfase en energie bevonden. Ik vond een baan als ervaringsdeskundig professional en mocht mijn levensmissie in gaan zetten. Mijn kennis en ervaring daar mag ik mensen mee bewegen op weg naar zelfredzaamheid en eigen regie. Een passie om trots op te zijn en het licht te laten schijnen in levens die ondergesneeuwd zijn geraakt.

Familie karma


Het karma wat ik mijn leven ontmoette in de weg van mijn herstel heb ik samen met een regressie therapeute kunnen keren. We zijn diep gegaan in het ervaren van familie problematiek welke zich generaties door had gezet en maar niet los wilde geraken. Een intense beleving van diep naar binnen keren in meditatie en visualisatie. De antwoorden waren hartverwarmend, anderzijds zwaar maar gaven mij toch de steun bij het verwerken van het proces van loslaten. Een immense rust bracht dit mij bij teweeg. De rust die ik vanaf dat moment in ging bouwen om te mogen vertrouwen op mijzelf. Meditatie werd een ritueel in mijn bestaan om daar tot rust te komen en antwoorden te vinden in onrustige levensfasen. Een ware laatbloeier maar gelukkig nooit te oud om te leren…..

Vandaag de dag voel ik mij gesterkt door de spiritualiteit die ik in mijn leven terugvond. Het brengt mij alles als ik dreig terug te vallen in negatieve fases van mijn verleden. Het omarmen van liefde en licht in mijn leven sterkt mij in kracht en doorzettingsvermogen ongeacht wat ik tegen kom. Er zijn zeker nog velen lessen te leren welke ik als een uitdaging zie op mijn levenspad. Het diepe voelen geeft mijn intuïtief handvatten welke ik als een verrijking in mijn leven zie. De levens wijsheid welke ik mag opdoen zet ik in ten aanzien van mijn cliënten. Blijde gezichten en uitingen doen mij elke dag weer goed want daar is het waar ik het voor doe.

Deze prachtige zielsessentie laat ik mij elke dag weer gewaarworden en laat mijn hart bloeien. Het is mijn wens in het NU het hart van een ander dit ook te laten mogen ervaren. Empathie, compassie, liefde zouden de mensheid verrijken en verbinden in een prachtig helder licht van zijn. Karma rondom verlating en isolement kan prachtig in bloei worden gezet als de inzichten voor een ieder voorhanden zijn. Terug naar de basis zijn de kernwoorden waarvan ik uit heb mogen ervaren dat dit een ieder van alles kan brengen in verbinding met de ander.

Het leven in het NU brengt mij vreugde, geluk en een ongekende vrijheid welke ver voorbij menige grens zal reiken. Geef elkaar de hand en strooi liefde als confetti in het rond...

Daniëlle den Hollander

Bridgeman

Retraites - Coaching - Training - Workshops - Boeken


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0