Pijn is een poort naar groei ♥ Robert Bridgeman ♥ Lichtwerkers Nederland


Pijn is een poort naar groei. Pijn hoort bij het leven. 

Sterker nog, het heeft een belangrijke functie.

Beschermingsmechanismen… Wat zijn dat?

Door pijn te transformeren helen we de wonden van de mensheid en helpen we het collectief menselijk bewustzijn te transformeren naar de vijfde dimensie.

Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Ik omschreef al eerder het pijn- genot mechanisme in het limbisch systeem in je brein dat maakt dat we pijn willen vermijden.

Je systeem wil dus juist weg bij de pijn waarvoor we nou net op aarde gekomen zijn om te transformeren. Dit vraagt een grote tegenwoordigheid van geest.

Omdat je overlevingssysteem geen pijn wil ervaren creëert het allerlei constructies om pijn niet te hoeven voelen. Dit kan zelfs resulteren in sub-persoonlijkheden die een bepaalde pijn op moeten vangen.

 

Vaker echter zie je dat het niet willen ervaren van pijn wordt vertaald in gedrag.

Dit kan de hang naar genotsmiddelen zijn, maar ook leiden tot weerstanden en verlangens. Die weerstanden zoeken hun weg en omdat naar binnen kijken het alleen maar erger maakt zoekt je systeem naar redenen buiten jezelf. Je gaat projecteren. Ze duiden op pijn en maken beschermingsmechanismen inzichtelijk.

Beschermingsmechanisme zijn niet authentiek en geven daardoor een gemaakte indruk aan anderen. Mensen prikken er vaak dwars doorheen en in de volksmond wordt het vaak benoemd met ego gedrag.

Vandaag de dag heb ik zelf veel pijn opgeruimd, maar er zit natuurlijk nog genoeg.

Voor mijn ontwaken was een van mijn beschermingsmechanismen me op te blazen en groter voor te doen dan dat ik was. Als ik (onbewust) pijn voelde werd ik arrogant en opgeblazen. Een methode die je ook bij dieren ziet die in gevaar zijn en zich groter maken dan ze zijn.

Als ik ergens lesgeef of spreek ben ik me daarvan bewust en houd ik dit mechanisme goed in de gaten. Als het op dreigt te komen ga ik er met liefde naartoe en maak ik mezelf kleiner. Dit compenseert het opblazen. Ik kan niet zeggen dat het me altijd lukt, maar het geeft een richting.

Je zult merken dat ook jij in je eigen transformatieproces weerstanden gaat ervaren. Met name als het even niet zo lekker loopt of wanneer de pijn intenser wordt bij moeilijke stukken.

Belangrijk is dat je je niet met deze stukken identificeert en ze accepteert. Acceptatie is voorwaarde voor transformatie. Natuurlijk hoeven beschermingsmechanismen helemaal niet negatief te zijn. Sommige mensen zijn heel opgeruimd, grappig of leuk!
 

Live your own nature.

 

Robert Bridgeman

www.bridgeman.nl


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.