De energie van april ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

Waar je enkele jaren geleden zonder veel problemen nog een hele tijd de andere kant kon opkijken wanneer je weerstand had naar verandering, brengt de kosmos en je Hoger Zelf dit jaar en zeker in april alles zodanig in stelling dat je niet anders kan dan zien wat er op je hogere agenda staat. De 7-trilling van deze maand zal je de noodzaak doen voelen van het verzetten van de bakens daar waar dat écht nodig is voor je, en zal je in de loop van de maand via innerlijke en uiterlijke kanalen dié informatie verschaffen die je vooruithelpt.

 

De eerste paar weken is het goed om extra duidelijk te zijn in je communicaties, want de schaduwperiode van Mercurius retrograde werpt meer dan anders een sluier, die vaagheid, verstoring en misverstanden kan veroorzaken. Je kan dit voorkomen door, zoals gezegd, extra zorgvuldig te zijn in hoe je communiceert. Je kan dit vooral voorkomen door goed geaard te zijn, en steeds weer bij je éigen Zelf te komen, dat altijd sereen, wijs en liefdevol is. Hoe meer in contact met je Hoogste Zelf, hoe meer geaard je bent, en hoe makkelijker je doorheen je leven navigeert.

 

De uitdaging kan er deze maand uit bestaan om de sterke drang tot expansie, beweging en vooruitgang te beheersen, tot je dié elementen hebt gedistilleerd die écht belangrijk en goed zijn voor je, zodat die stilaan al vorm kunnen gaan aannemen in de loop van dit jaar. De uitdaging is dan ook duidelijk te onderscheiden wat voor jou bijzaak is, en wat prioriteit, wat jouw weg is, en wat niét. Je kan je ook sterk geleid voelen om het pad te kruisen van anderen, die eenzelfde zieledoel delen, en van wie enkele prioriteiten gelijklopen met die van jou. Dit zal je zeer duidelijk getoond worden, via dromen, via een innerlijk weten, via uiterlijke signalen of door een hogere vreugde die deze ideeën begeleidt.

 

Wat niét is afgelijnd op je hogere doelen en je échte Zelf, zal deze maand steeds moeizamer gaan verlopen. Het zal steeds meer gaan stremmen, want vanuit de Ziel wil je datgene neerzetten waar je vanuit de Ziel van droomt, niet vanuit het ego, en beide onderscheiden vraagt veel luisteren naar de stille stem in je hart, niet naar de luide stem die roept om snel succes, om indruk te maken op anderen of andere holle doelen.

 

Je kan deze maand dus goed voelen wat er aan het veranderen is, in je leven en om je heen, en hoe dat mensen om je heen raakt. Wanneer je erin slaagt om niet als een stormram of pletwals vooruit te stomen in je plannen (dit zijn niét de tijden daarvoor), maar je energie goed beheerst te gebruiken en steeds weer aflijnt op je hart én ziel, kan je echt wel stappen zetten die belangrijk zijn op je weg. Je zal er veel voldoening uit putten en je zal toch het gevoel hebben vooruit te gaan, ook al weet je dat het nog met mondjesmaat is.

 

Je weet dat dit ook een intens afwerkjaar is, en dat er heel het jaar door afscheid genomen wordt. Dat kan zijn van oude overtuigingen, oude plannen, oude emoties, oude conflicten, maar ook van relaties, gezelschappen, plaatsen en situaties die niet meer passen voor je in de nieuwe fase van je leven. Probeer dit te aanvaarden, en weet dat het erbij hoort. Het omgekeerde is even sterk aan de gang: het verwelkomen van nieuwe overtuigingen, plannen, positieve emoties, harmonieën, relaties, gezelschappen, plaatsen en situaties, en dat is zo een herademing na zoveel jaar transformeren.

 

Het vraagt wel veel geduld, maar ook moed, om nieuwe mensen, situaties en plaatsen te leren kennen, en het is daarvoor nodig niet in je zelfde oude cirkels te blijven rondjes maken, maar heel bewust uit je comfortzone te komen en het nieuwe te verkennen. Heb er ook geduld in: nieuwe vriendschappen bouwen zich op doorheen vele jaren, ook al is er zeer vaak meteen een klik bij echte zielsverbindingen. Wie in jouw leven hoort, kan je niet ontlopen, maar je kan hem of haar wel lang van je afhouden, door je niet open te durven stellen, door telkens in dezelfde gezelschappen te vertoeven, of door oude emoties rond moeilijke relaties van vroeger niet op te ruimen, of bestaande conflicten niet te willen oplossen.

 

De Nieuwe Maan op 5 april kan je wat dooreenschudden: je kan een sterke impuls voorwaarts voelen, en toch allerlei belemmeringen ervaren die oplossing vragen. Toch kan je een gevoel van overvloed ervaren, een gevoel dat het Universum het goed voor heeft met jou. De Volle Maan op 19 april brengt je aandacht opnieuw naar dezelfde thema’s die speelden op de gelijkaardige Volle Maan van 20 maart. Je kan jezelf de vraag stellen of je al geëvolueerd bent in die thema’s sindsdien, en wat je nog kan doen om een en ander anders te bekijken of te doen.

 

Er zijn drie planeten die retrograde gaan deze maand: Jupiter op 10 april, Pluto op 24 april, en Saturnus op 29 april. Dat kan voor de nodige frustratie zorgen, maar alléén in dié dingen die we écht nog eens beter moeten bekijken, alléén rond die thema’s die verder opgelost moeten worden, of alléén voor die dingen die eigenlijk niet tot ons Hoogste Goed behoren. Je weet dat 2019 één langgerekte afwerking is en voorbereiding op de grote beweging voorwaarts van 2020-2022: heb dus geduld, doe wat in je beste vermogen ligt, en probeer voor de rest van dag tot dag te leven. Geniet van de kleine en grote dingen van elke dag, van de contacten met medereizigers op deze weg, van de natuur, en van het feit dat je de luxe hebt om dit innerlijke werk te mogen en kunnen doen. Ook in deze transformatieve tijden kan je best een mooi, vervuld en vervullend leven leiden.

 

 

Keep the Faith


Fran Tielemans
www.maitreya.be

Healing op afstand

Aarden van de Nieuwetijdsenergie

Donderdag 11 april 20:00 - 20:45 uur 

Elke healing ondersteunt je om oude energie, patronen en overtuigingen, die de weken of dagen daarvoor zijn aangeraakt en losgemaakt, op te ruimen. Oude energie is bijvoorbeeld zwaarte, pijn, angst, onmacht, oordelen, strijd, tekort, negativiteit, lasten dragen voor anderen, moeten en hard werken, leven vanuit je hoofd, resultaatgericht zijn en afgescheidenheid.

Daarna aarden we de nieuwetijdsenergie. Dat is energie die meer licht in zich draagt, bijvoorbeeld vrijheid, ruimte, verbinding, vertrouwen, overvloed, leven vanuit verbinding met je hart en buik, liefde en gemak.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.