De zin van ‘on’zin……. ♥ Danielle den Hollander ♥ Lichtwerkers Nederland

De zin van het leven is wat velen van ons bezighoudt zowel in het verleden als in de toekomst.

Onze gedachten 'fabriceren' aan de lopende band gebeurtenissen en situaties die op ons netvlies verschijnen.

Zowel positieve als negatieve momenten uit ons leven verschijnen op en af in onze gedachten. Maar voorbij deze grens waar begeven wij ons dan met ons bewustzijn? Het leven in het NU laat ons proeven van de zin van 'on’zin in ons leven...

Ik vraag jullie het woord onzin eens in gedachten te nemen en ben benieuwd wat er naar boven zal komen. In onze huidige hectische samenleving worden veel dingen als onzinnig ervaren. We leven immers vanuit ons ego van groot, groter, grootst en geld voert de boventoon in ons bestaan. Men rent en vliegt de hele dag heen en weer van A naar B zonder stil te staan bij de echte essentie van het leven: de onzin in ons leven. De kleine momenten waar we van kunnen genieten. Een lach op het gezicht van onze medemens, een ouder echtpaar wat ons hand in hand passeert, een strandwandeling op een stralende dag. Voor velen zijn dit onzinnige momenten terwijl dit juist van een waardevolle betekenis kan zijn en ons hart doet verwarmen en een sprongetje laat maken. Er echter voor openstaan en het kunnen voelen van een dergelijke vreugde is van belang ...

De zin van 'on’zin’ in ons leven kan een enorme rust in ons innerlijk leven teweeg brengen. De ervaring te kunnen genieten in stilte en de hectiek van de dag en de overprikkeling welke we vaak ervaren even achter ons te laten. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij ook lang heeft geduurd voordat ik deze ‘staat van zijn’ heb mogen bereiken. Mijn leven was een rollercoaster van hollen en stilstaan ,vallen en weer opstaan. In mijn huidige levensfase sta ik aan de zijlijn terug te kijken in wat voor een andere hoedanigheid ik in het heden verkeer. Kennis en ervaring en tal van levenslessen rijker voel ik mij nu een innerlijk blij en tevreden mens vol met liefde voor de wereld om mijn heen. Ik heb mogen ervaren hoe belangrijk de zin van 'on’zin eigenlijk voor mij is. Op deze wijze is dit blog tot stand gekomen en gun ik een ieder ook om deze verrijking in het leven te mogen ervaren.

Daar waar ik in het verleden aan voorbij rende, daar sta ik nu bij stil en bekijk ik met een hele andere bril. De afgelopen jaren heb ik stil gestaan bij de ‘up en downs’ die ik steeds weer op mijn pad tegen kwam. Door naar binnen te keren en te luisteren naar mijn hart en intuïtie vond ik de antwoorden die ik nodig had om steeds weer verder te kunnen. Van een grijze muis veranderde ik in een krachtige dame die de stormen die heden ten dage nog op mijn pad komen wel kan doorstaan. Het boek van het verleden werd gesloten en de bladzijde naar een nieuwe wereld, een nieuw leven werd geopend....

Mijn leven in het NU en de dag van vandaag te ervaren en daarvan te kunnen genieten is als een gouden bladzijde welke ik keer op keer weer om mag slaan...

De zin van 'on’zin’ brengt mij waardevolle momenten en bijzondere ontmoetingen met mensen. Steeds meer kan ik datgene loslaten dat niet meer bij mij past en vormt zich een kring rondom mij heen met gelijkgestemden mensen. Zij die voelen en begrijpen wie ik in essentie ben als mens en waarbij ik mijzelf kan en mag zijn. Een euforie brengt dit teweeg en een schat aan ervaring als je dan terugkijkt naar vriendschappen in het verleden. Het is goed om gewaar te worden dat bepaalde vriendschappen niet meer passen in de huidige levensfase en daar neem je in liefde afscheid van. Wanneer je kunt verkeren in een kring van liefde en licht stap je niet meer terug in de andere dimensie. Met vallen en opstaan wordt ons leven steeds lichtvoetiger.

In mijn leven blijven de duinen en de zee mij steeds weer aantrekken. De rust die ik in mijzelf heb gevonden om uren op een duintop door te brengen en daar alleen met mijzelf en de omgeving te zijn. Een gevoel van gelukzaligheid overspoelt mij en helemaal opgeladen kom ik dan weer thuis. Leven in het NU en het moment overstijgt de ‘on’zin die velen van ons echter nog steeds ervaren. Juist deze ‘on’zin verandert het leven met 180 graden en brengt een ervaring van rust en kalmte met zich mee om af en toe een moment om de hectiek heen te kunnen leven. Steeds beter kan ik mij deze levenswijze eigen maken. De zin van ‘on’zin is een levenswijze welke genoegdoening en een optimistische levenshouding laat doen ontstaan….

Deze 'on'zin is uiteindelijk de zin van bestaan en keert in een andere dimensie terug in jouw leven. Een ander gevoel en kijk op het leven doet ervoor zorgen dat deze 'on'zin de kern van jouw zijn is. Van binnenuit bloeit er een krachtige energie op waaruit de wilskracht en energie geput kan worden om intens te kunnen genieten van dingen waar dat in het verleden niet mogelijk was. Denkbeelden die aan ons vast gekleefd zaten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Soms moet men heel diep gaan om te kunnen ervaren dat deze momenten in een latere levensfase de bron van groei en ontwikkeling zijn. Eenmaal aangekomen in deze ‘staat van zijn’, zijn de mogelijkheden talrijk als je ze maar pakt als ze aangereikt worden...

Laat de 'on'zin hoogtij vieren in ons bestaan, voel en geniet van deze momenten. Aan het einde van de dag kunnen we de balans weer opmaken en zeggen: ‘’Het leven is zo slecht nog niet’!

Daniëlle den Hollander


Schrijf je in voor de Lichtwerkers Nieuwsbrief

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0