Nodig zijn VS geliefd zijn ♥ Avalon ♥ Lichtwerkers Nederland

Nodig zijn is een patroon vanuit voorwaardelijke Liefde. Het is het ego die zegt: “wanneer ik nodig ben, voel ik me beter over mijzelf. Wanneer ik nodig ben, voel ik mij geliefd”. 

Zo heb ik jarenlang ongevraagd mensen geholpen (ik bemoeide me overal mee). Wanneer iemand zijn of haar verhaal aan mij vertelde kwam ik altijd met een oplossing. Ik reageerde altijd met hoe de ander het kon verhelpen en beter kon doen. Het signaal/de energie die ik daarmee afgaf was echter: je bent niet goed genoeg zoals je bent. 

Het LIJKT namelijk alsof je de ander een gunst verricht. Zo voelt dat voor jou. “Ik heb goed gedaan, ik heb iemand geholpen”. Maar werkelijk heb je de ander bevestigd in het niet goed genoeg zijn door direct een oplossing aan te bieden voor vervelende gevoelens. Werkelijk zeg je tegen de ander: dit wil je niet voelen; los het maar op hiermee.

Dit is een spiegel van jouw eigen binnenwereld. Door anderen te helpen voel JIJ jou beter over JOUZELF. Jij helpt de ander niet voor de ander, maar voor jouzelf.

Zo koos ik altijd mannen uit die matchten met mijn eigen gevoel voor waarde (eigenwaarde). Die een afspiegeling waren van mijn binnenwereld. Mannen die zichzelf geen Liefde konden geven en die ik dan ging helpen. Daar maakte ik dan een project van: ik ga jou wel helpen om een baan te vinden. Ik nam zelfs vriendjes in huis die op straat waren gezet door hun tante. Ik was de barmhartige Samaritaan (nu ben ik de barmhartige Sjamaan haha!). Ik zorgde wel voor jouw veiligheid. 

Dat ging zich ALTIJD wringen. Want ik richtte mijn aandacht op het leven van de ander. Ik ging de ander helpen om mezelf beter te voelen. Want als ik jou dan help, geef jij mij Liefde. Dan ben je blij en heb ik het goed gedaan. 

Is dat zo? Is de ander dan blij? Wanneer jij jezelf opdringt en de ander nooit gewoon het verhaal kan doen omdat er altijd adviezen worden gegeven? Voelt de ander zich dan gehoord denk je? Of niet goed genoeg, want hier heb je een lading adviezen van hoe je het beter zou kunnen doen. 

Mijn vriendjes maakten zich op den duur allemaal los uit de greep. Want ik ging ze verstikken. Ik begon om aandacht te vragen wanneer ik dat niet kreeg. Ik werd bezitterig. Ik werd jaloers. Want ik stak aandacht en tijd in jou. Ik zorgde voor een beter leven voor jou. Daar wil ik wat voor terug! Ik heb jouw Liefde nodig, want ik kan mijzelf dat niet geven. 

Allemaal “trekjes” vanuit voorwaardelijke Liefde. Vanuit ego-energie. Vanuit: ik wil dat JIJ zorgt dat IK mij goed voel. Het leggen van de verantwoordelijkheid van onze Liefde bij de ander. In plaats van de aandacht naar binnen te richten en daar de Liefde te zoeken. Dat is gedoemd om te mislukken. Daarmee creëer je een psychische afhankelijkheidsrelatie. Een relatie gebaseerd op de uitwisseling van energie. Een relatie gebaseerd op het “nodig zijn”. 

Ook mannen doen dit. Mannen kiezen vrouwen uit voor wie zij als man kunnen gaan zorgen. Vrouwen die hen “nodig hebben”. Zodat zij zich bevestigd voelen in hun eigen mannelijke kracht. In hun man-zijn. 

Vrouwen die afhankelijk zijn van hen, qua inkomen, qua vrienden. Hoe vaak ik als advocaat wel niet vrouwen ben tegengekomen tijdens scheidingszaken die geen vrienden hadden, geen eigen inkomen. Geheel geen eigen leven. Alles “hing” aan de man. Beide partijen dragen daaraan geen schuld. De man zoekt Liefde bij jou en jij zoekt Liefde bij hem. Beide houden jullie de cirkel in stand. 

Een legio van de relaties die wij mensen hebben bestaan hieruit. “Psychische afhankelijkheid”. Dat zijn allemaal karmische relaties om jou te leren de Liefde voor jezelf te versterken VAN BINNENUIT. We denken dat we zo ontzettend veel van iemand hebben gehouden of houden. Maar in feite houden / hielden we van het gevoel dat de ander ons geeft. Over onszelf. Omdat wij onszelf dat gevoel niet kunnen geven. Geliefd zijn. Liefde. 

Geliefd zijn

Sinds ik als Sjamaan een Sjamanistische dood ben gestorven en daarmee mijn ego is gestorven help ik nog zo min mogelijk mensen ongevraagd. Ik stuur een enkeling uit mezelf een bericht wanneer ik de energetische pull maar blijf voelen. Dat is voor mij een teken dat de Ziel naarstig hulp nodig heeft en om hulp blijft vragen bij mij. Soms stuur ik dan enkel een bericht zodat dit gelezen wordt door de ander en daarmee de Ziel wordt aangesproken. Ik vraag ook weleens om Goddelijk ingrijpen wanneer ik heel sterk de roep van een Ziel voel, maar niet ongevraagd wil adviseren. Dan spreek ik uit naar God dat ik diegene graag wil helpen en gebeurt het dat wanneer de tijd voor diegene er juist voor is diegene mij zelf om advies komt vragen. 

Ik spreek rechtstreeks tegen het Hart, tegen de Ziel die slaapt. Met de energetische frequentie die ik daarmee afgeef worden Zielen (meer) wakker. Veelvuldig krijg ik geen reactie terug. Ik druk namelijk op de pijn, want de Ziel bestaat nog voor een groot deel uit emoties die zijn weggedrukt. En mensen houden nu eenmaal niet van pijn. Of het wordt ontkend. Door de ego. “Nee hoor, ik ben hartstikke gelukkig zo”. Tegen een Sjamaan kun je niet liegen. Ik lees je Ziel en prik dwars door je ego heen. Mij houd je niet voor de gek lief mens. 

Dit vertrouwen in mijzelf heb ik overigens ook moeten leren en werd alsmaar sterker hoe dichter ik bij mijn Ware Zelf raakte. Ik begon mijn weten uit mijn binnenwereld te putten en niet meer uit de woorden en energie die de ander aan mij afgaf. Hoe beter ik met Spirit in verbinding raakte hoe meer mijn zelfvertrouwen groeide en nog steeds blijft groeien. 

 

Wil jij dat de ander zich geliefd voelt? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te luisteren wanneer iemand met zijn / haar verhaal bij jou komt. Enkel en alleen luisteren. 

Daarmee zeg ik niet dat jij de hele dag maar naar allemaal shit moet luisteren van anderen. Want andermans geklaag zorgt op een willekeurig moment als het zich maar blijft herhalen toch echt wel voor ergernis. Je wordt telkens onder vuur genomen door een lagere frequentie waartegen we maar tot op zekere hoogte bestand kunnen blijven. Daarom is het zo belangrijk om afstand te nemen van klagers en negatievelingen. Mensen met eeuwige problemen. 

Deze mensen ZOEKEN namelijk problemen. Want wanneer er iets op te lossen valt voelen zij zich beter. Deze mensen zoeken ook veel de bevestiging dat zij het goed hebben gedaan. Ze bellen je om jouw mening te vragen over hun probleem.

Jij voelt je belangrijk en gaat erin mee en hebt dan zonder dat jij je daar bewust van bent jouw energie aan die van hen verbonden en gegeven, waardoor jij zelf leeg raakt. Of eigenlijk raak je niet leeg, maar neem je van hen hun zware energie over. 

Daar is niks mis mee, want daar help je de ander werkelijk mee, maar door de meesten wordt deze energie niet afgevoerd erna. Simpelweg omdat het bewustzijn van het overnemen van deze energie er niet is. Daarom is aarding zo belangrijk en zuivering van jouw energie: elke dag na jouw (werk)dag. Gedurende jouw dag pik je namelijk van iedereen wel wat zwaarte op. Zelfs van de woorden die jij leest, de straling van jouw telefoon en de tv programma’s die jij kijkt én ook weer de straling daarvan. Apparaten zorgen voor een ontzettende lage trilling vanwege de elektromagnetische straling. Bescherm jezelf daartegen met bijvoorbeeld een zoutlamp of edelstenen die de ruimte en jouw energieveld zuiveren. Maar vooral: beperk jouw gebruik. Telefoon en tv zijn door de mensheid gemaakt, maar beide niets anders dan slecht voor onze gezondheid. Naast de straling houden ze ons namelijk ook beide psychisch afhankelijk. Hopen op likes. Kijken naar andermans leven. Scrollen op Facebook. Filmpjes kijken. Het zijn allemaal manieren om zelf niet de verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor de Liefde van binnenuit.

Luister. Zonder oordeel. Reageer met hoe vervelend het is voor de ander. En laat het daarbij. Op die manier hoor je de ander. Verbind je jouw energie niet en neem je de energie van de ander dus niet over. 

Op die manier help je de ander pas werkelijk. Door de ander te horen, waar hij of zij zichzelf even niet kon horen. Je neemt het bieden van veiligheid niet over. Je neemt de rol van “moeder” of “vader” niet over van diegene. Diegene blijft verantwoordelijk voor de eigen gevoelens en voor het eigen leven. Jij bent er alleen om te luisteren. Jij bent er zodat de ander zich gehoord voelt. Jij bent er om te erkennen dat er gevoeld mag worden. Dat er geuit mag worden. Dat de ander er mag zijn. Precies zoals de ander is. Liefde geven zonder het terug te verwachten. Onvoorwaardelijke Liefde.

Mag jij er van jezelf zijn precies zoals jij bent?

Liefs,

Avalon ♥️
https://vindjouwspirit.nl

Ps. Spirit maakte mij wakker voor dit bericht. Toen ik op de klok keek was het 5:15 toen ik klaar was met schrijven. Een mooie Engelen boodschap “big changes are coming & new beginnings”. De 5 staat voor grote veranderingen en de 1 altijd voor een nieuwe start.  Schrijf je in voor de Lichtwerkers Nieuwsbrief

* indicates required


 www.gaia.com ❥ Klaar voor een volgende stap?Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland