De 5-minutenregel om je emoties op een fijne manier te ontladen ♥ Tamara Beekmans ♥ Lichtwerkers Nederland

We ervaren emotie minder heftig als we deze gewoon toe durven te laten en niet hoeven te onderdrukken. De Amerikaanse hersenonderzoekster Jill Bolte Taylor heeft onderzocht dat wanneer wij een emotie ervaren, het minder dan 90 seconden kost voordat die geneutraliseerd is. Als je jezelf aanleert om de emotie te openen met je volle bewustzijn en er met je aandacht bij te blijven, dan is deze na die 90 seconden niet meer in het lichaam terug te vinden. Wat langer duurt is het verzet tegen de emotie en de verhalen en analyses die wij eraan koppelen, waardoor die emotie in je lichaam eindeloos door kan gaan.

Als je geoefend bent, gaat dit heel snel. Maar neem er in het begin 5 minuten voor om jezelf aan te leren met je gedachten bij de emotie te blijven.

Pas de 5-minutenregel toe om je opgeslagen emoties te kanaliseren en verwerken, zodat je je beter gaat voelen


Als een negatieve emotie opkomt, ga dan op de bank zitten of ergens anders waar je even alleen kunt zijn. Nodig de emotie vervolgens helemaal uit, leg je handen op de plek waar je de spanning voelt in je lichaam. Blijf er met je totale aandacht bij en neem heel bewust waar wat er allemaal in je lichaam gebeurt, leg je handen op de plaatsen waar je het voelt. Dat zorgt er ook voor dat je niet in je hoofd schiet. Doe dat zonder oordeel en laat de energie van je emotie een uitweg zoeken, dan kalmeer je vanzelf binnen enkele minuten. Je blijft de beweging volgen als energie zonder er een verhaal van te maken. Je zult opmerken dat je nadien weer helder kunt denken en dat je lichaam binnen een paar minuten totaal ontspant.

Het kan ook zijn dat er bij deze oefening oude, onderdrukte emoties naar boven komen zoals boosheid en verdriet. Doorvoel dan op dezelfde manier deze emoties, zonder jezelf af te vragen waarom je ze hebt. Nodig de emotie volledig uit en wacht tot de energie vanzelf afneemt in je lichaam. Het kan zijn dat je lichaam zich wil ontladen van spanningen door tranen in je ogen. Laat het toe; zo ruim je weer een deel opgeslagen negatieve emoties vanuit je pijnlichaam op. Als je emoties van boosheid ervaart, ga dan fysiek bewegen met korte krachtige bewegingen, dan kan het lichaam zich ontladen doordat je het de ruimte geeft. Ga niet analyseren of jezelf pas toestemming geven als je een aanleiding of reden hebt, om ze rechtmatig te mogen uiten. Realiseer dat je OUD zeer aan het verwerken bent, waardoor er meer ruimte in je lichaam en voelen vrijkomt en de stress afneemt. Hierdoor kun je uiteindelijk veel meer je zachte gevoelens voelen vanuit het speelse kind en je intuïtie.

Nu je iets meer weet van emoties, hoe ze werken en wat je ermee kunt doen, kan ik uitleggen wat gevoelens zijn. Want er is wel  degelijk een onderscheid en als je dit verschil leert, weet je ook hoe je jezelf kunt helen.

Gevoelens


Gevoelens komen voort uit je intuïtie en zijn van een heel andere aard. Ze worden ook op een andere manier waargenomen. Ze zijn veel stiller, veel zachter. Het zijn de fluisteringen van je ziel, die jou bereiken via zachte aanmoedigingen. Het is een innerlijk weten (intuïtie).

Gevoelens komen dieper vanuit je lichaam. Ze zijn zuiverder dan emoties, omdat er geen lading op ligt van pijn uit het verleden. Gevoelens hebben meer te maken met je intuïtie. Ze getuigen van een hoger begrip, dat emoties en verstand overstijgt. Iedereen heeft al eens iets aangevoeld of een voorgevoel gehad. Het is een innerlijk weten dat je lichaam aangeeft via signalen. Vooral wanneer je als vrouw goed geaard bent in het onderste deel van je lichaam, in je bekkengebied en goed in je lichaam zit, dan kun je je intuïtie heel sterk gaan trainen. Door te luisteren naar de stem van je intuïtie en deze op te volgen leer je erop te vertrouwen.

Vaak brengt ons hoofd ons aan het twijfelen, het geeft vaak tegenargumenten die gebaseerd zijn op angst of ervaringen vanuit het verleden. Je intuïtie daarentegen is altijd in het hier en nu en wordt nergens door beïnvloed. Niet door iets buiten jezelf en niet door ervaringen uit je verleden. Het is een graadmeter die voelbaar is in je lichaam. Iedereen heeft een eigen manier waarop de intuïtie wordt ervaren. De één krijgt kippenvel, de ander voelt energie vrijkomen in de buik en weer een ander voelt een lichte aanraking van de kruin. Ons diepe innerlijke weten geeft op die manier een fysieke reactie, het is de kunst om de signalen te herkennen en te interpreteren op de juiste manier. Het is mogelijk jezelf hierin te trainen, waardoor je steeds sneller een juiste keuze kunt maken vanuit je intuïtie.


Voel je vrij om hieronder jouw reactie en/of jouw tips over dit onderwerp te delen, waardoor je ook weer anderen inspireert.

Hartegroet!

© Tamara Beekmans 
https://vrouwenkrachtacademie.nl

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.