De kracht van bewustwording ♥ Danielle den Hollander ♥ Lichtwerkers Nederland

De afgelopen weken werd ik weer eens flink door elkaar geschud. Er passeerde nog een aantal lessen de revue waarmee ik flink aan de slag zou gaan.

Een aantal weken geleden had ik griep welke uitmondde in een bronchitis. Na een week ging ik weer aan het werk, een overhaaste beslissing zo zou blijken. Upside down, inside out zo zag mijn wereld er een week later uit.

De wereld rondom mij heen stond letterlijk op z'n kop en draaide. De gevolgen daarvan van een oorontsteking en een ontsteking van het evenwicht orgaan.

Mijn leven werd een vacuüm waarin angst de kop op stak. Ik had blijkbaar nog wat uit te werken en ging diep van binnen de confrontatie met mijzelf aan.

De weg naar bewustwording kreeg een vervolg....

 

Dat het leven niet over rozen gaat heb ik inmiddels de afgelopen jaren wel mogen ervaren. Dat een mensenleven de nodige ballast en daaruit voortvloeiende prachtige inzichten en ervaring met zich meebrengt heeft mijn leven verrijkt. Zo ook deze reis naar binnen op zoek naar de antwoorden waarom angst mij in zijn greep hield en de wonderlijke momenten van zelfreflectie en de kracht die dit mij weer zou geven.

Opgeven past niet meer in mijn woordenboek en heb ik lang geleden achter mij gelaten. Angst doet mij soms bevriezen en houd mij in zijn greep. Mijn gedachten gaan vervolgens aan de wandel en bereiken gebieden waar ik helemaal niet wil zijn. Mijn hoofd en ego nemen op dat moment mijn gevoel over en denken mij te kunnen overreden met al die negatieve hersenspinsels. De afgelopen jaren ben ik meerdere malen door mijn gedachten vastgezet totdat ik mijn hart weer terugvond. Het hart wat mij vertelde dat ik mij mocht verbinden met mijn gevoel en al deze negatieve emoties een andere weg naar buiten vonden.

Angst kan mij overvallen en ineens overweldigen. Een pot met 'triggers' uit het verleden wordt op dat moment opengetrokken en komt met alle hevigheid naar buiten. Een wind die oplaait en mij met zich mee neemt maar haar grenzen kent. In een mensenleven kennen angst en momenten van falen de meest waardevolle boodschappen die men tot zich kan nemen. Mijn daad- en wilskracht komen hieruit voort en zegevieren in mijn leven boven de angst, pijn en al het verdriet wat ik heb gekend.

De draaiende wereld hield mij in zijn greep en van het één op het andere moment werd ik vastgezet in mijn dagelijks leven. Waarom vroeg ik mij af en ik ging de reis van bewustwording verder aan. Een baan van 36 uur in de GGZ kwam stil te liggen, de alle daagse dingen bleken niet meer zo gewoon te zijn. Het werden allereerst weken van belevenissen binnen vier muren die mij de nodige inzichten zouden brengen. Thema's als veeleisendheid en zelf liefde kregen een ander perspectief. In de rust en de stilte van mijn huiselijke omgeving had ik de ruimte om in meditatie met mijzelf aan de slag te gaan. Visualisaties brachten rust en gaven mij de gelegenheid dieper naar binnen te mogen kijken. Daar ontmoette ik een ander zielsbewustzijn van serene harmonie, een ruimte zonder tijd en beperkingen.  De hectiek van mijn leven werd onder de loep genomen en ik staarde mijzelf als het ware aan. Een deel van mijn leven passeerde mijn innerlijke wereld en gaf mij het gevoel mijn leven weer een andere draai te willen geven. De zijpaden en de rotondes kwamen voorbij maar nu was ik toe aan vernieuwing. Een stap nog dichter naar mijzelf in liefde en licht en angst achter mij latend.

De levenslessen in gevoel en inzicht kwamen één voor één hard binnen. De laatste jaren ben ik mijzelf compleet voorbij gelopen met de nodige druk op mijn schouders en in mijn systeem. Tijd voor een pas op de plaats en mijn fysieke lichaam de rust en ruimte te geven wat het nodig heeft. Niets moet maar alles mag in een tijdloze omgeving. Opkomende gevoelens van angst en gedachten die met mij op de loop gaan kaderen en in het NU proberen te blijven. Mijn gevoel heeft de angst gelukkig kunnen laten wegvloeien waardoor er een ruimte van vrijheid begon te ontstaan.

Een gevoel wat je kunt beschrijven als een marathon te hebben gelopen en de euforie die daarbij ontstaat. Een inspanning te hebben geleverd maar met een uitkomst die waardevolle gevoelens naar buiten laat komen. Regelmatig vraag ik veel van mijzelf en dit ga ik proberen stap voor stap los te laten. In wezen en in de kern gaat het om jezelf ook de rust en ruimte te geven omdat je het waard bent. Zelf liefde mag er zijn in een liefdevolle en grotere omvang om in het NU te leven en ervan te genieten. Compassie en zelf liefde stralen ook warmte uit naar de mensen rondom ons heen. Zij mogen ook delen in de vreugde van deze nieuwe ervaring. In licht en liefde verbinden om één te zijn met jezelf en anderen om je heen. De omvang van dit gevoel geeft een ongekende vrijheid en brengt vreugde met zich mee. Niet langer in gedachten vast te zitten van mijn draaiende wereld maar in het NU te leven en te accepteren dat dit mij niet voor niets overkomt.

Het gevoel van leven in het NU is een vernieuwing en verrijking in mijn leven. Heel af en toe zie en voel ik dat mijn gedachten de overhand willen nemen en roep ik dit een halt toe. Terugvallen in oude gewoontes voelt als achteruitgang en past niet meer in mijn leven. Het is het meer dan waard soms naar de kern terug te gaan en op reis te gaan in het eigen land van emoties en inzichten. Struikelend en soms verdrietig gaan we door een lawine van emoties om daaruit vervolgens weer de kracht te putten. Deze kracht is tekenend voor wie we zijn in onze zielsessentie en tovert de lach op ons gezicht om te stralen en in het licht te gaan staan. Ooit was er het gevoel deze bergen niet te kunnen overstijgen maar in het NU weten we waar het om gaat.

Hoop, kracht, moed, lef en nog duizenden van deze woorden laten ons In essentie zien wie we zijn. Deze waardevolle krachtenbundeling in onze innerlijke kern geeft ons steeds weer de ervaring en vervolgens de inzichten dat het leven in het NU vrijheid kent en brengt.

Een vrijheid wat een gevoel teweeg brengt om trots op te zijn en samen de hand te pakken en dit pad te bewandelen. Een pad van vernieuwing, verbinding met kansen in het verschiet door het Universum aangereikt.... Laat de ballon los en geniet van het leven in de kleine mooie momenten die ons gegeven zijn. 

Daniëlle den Hollander


 Schrijf je in voor de Lichtwerkers Nieuwsbrief

* indicates required

Reactie schrijven

Commentaren: 0