Het leven in en vanuit het NU ♥ Ronald Smit ♥ Lichtwerkers Nederland

Het leven in en vanuit het nu, het is een veel besproken iets maar wat is het nu echt en wat wordt ermee bedoeld?

 

Lieve vrienden, er zijn vele liefdevolle zielen die hun hart hoog dragen maar waarbij die puurheid vanuit het hart steeds maar weer er heel moeilijk uit kan komen en als het er dan uitkomt dan vallen ze heel vaak weer terug in hun energie.

Hoe komt dit toch, hoe komt het nu toch steeds weer en waarom het maar niet wilt lukken?

Heel erg vaak lieve vrienden, gebeurt dit omdat men iets terugverwacht, men wil iets terugverwachten om het hetgeen men geschonken heeft… men heeft daarom dus vaak het idee dat men iets tekort komt waarom ze dit iets terug verwachten.

Men snapt gewoonweg niet dat men alles al heeft als je het bekijkt vanuit het pure moment van het NU. NU heb je alles, je hebt alles wat jij nodig heeft op jouw pad op het moment dat het plaatsvindt… in principe en vanuit dit oogpunt heb je dus helemaal niets nodig!

 

Een simpel voorbeeld, een voorbeeld waarvan er velen te verzinnen zijn helaas. “Ik vergelijk vaak het leven als een boek. Aan de linkerkant van jouw opengeslagen boek, lees je jouw verleden. Die bladzijden zijn gevuld met de dingen die jij mocht ervaren en meemaken. Je kan daarin krassen wat je wilt maar de regels zijn niet meer uit te wissen, je zal ze nooit opnieuw kunnen beschrijven zoals ze als nieuw waren!

Aan de rechterkant van jouw opengeslagen boek, staat de toekomst zoals jij die in gedachten hebt. Maar lieve vrienden, je kan hierop nog zoveel schrijven… vaak komt er maar heel weinig van jouw o zo kostbare plannen terecht omdat de hele maatschappij zich bemoeit met jouw plannen. Jij kan bijvoorbeeld het idee bij je dragen om volgend jaar naar Amerika op vakantie te gaan, je hebt alles al besproken, de tickets, het hotel etc en dan… Dan vlak voordat je zou vertrekken breek je jouw been of komt er een geliefde in het ziekenhuis te liggen. Je gaat daarom niet op vakantie en al jouw lang vooruit geplande idee is verloren gegaan.

 

Zowel het leven vanuit het verleden als vanuit de toekomst is dus heel onzeker en kost bergen energie om ze instant te houden.”

 

Vele liefdevolle verblijven helaas in het leven van het drama dat plaatsvond in het verleden of in de toekomstplannen die maar niet van de grond willen komen en die heel erg veel energie kosten. Geen geboorte is immers hetzelfde, al heb je 10 kinderen op deze wereld mogen zetten. De ervaringen waren allemaal anders en dus zelfs een geboorte is niet te plannen.

Daarnaast is elke vorm van energie, een energie die jij uit mag zenden, deze energie is een creatieve energie… een energie die tot creatie komt en dus een energie die je terug mag verwachten.

De is de wet van aantrekking.

 

NU ben jij compleet… NU heb jij alles wat jij nodig hebt op jouw pad!

Vanuit het pure moment van het NU heb je dus helemaal niets nodig, de roep van waaruit dit gemis komt vindt vaak plaats door de koppeling die die zielen hebben met het verleden of met de toekomst. Als men een verleden hebt gekend met tekorten… dan komt de roep vanuit je EGO om meer te verkrijgen, men gaat hierdoor dan automatisch over naar de toekomstplanning. Komt die roep vanuit de toekomst… dan komt die roep vanuit een plan dat men met zich meedraagt om een tekort op te vullen, omdat men (te) hoog wil grijpen waardoor er juist weer een tekort kan gaan ontstaan… ook dit stukje is weer terug te voeren naar het EGO.

 

Jullie zien wel dat dit EGO hierin voortkomt, het EGO, jullie EGO, houd je dit plaatje voor… het is het overlevingsinstinct van het EGO. Zodra jij het EGO kunt loslaten en kan laten stillen zouden deze dingen niet eens in je opkomen.

Vanuit het pure moment van het NU heb je namelijk alles al wat jij nodig mag hebben… als dit niet waar zou zijn, dan zou je hier niet op dit moment zijn… je zou het leven namelijk niet overleven als jij een ernstig tekort zou hebben!

 

Het leven vanuit het NU is het enigste leven wat zekerheid is en zekerheid aan je biedt… nu heb je alles wat je nodig hebt om liefdevol te kunnen en te mogen leven. En wat nog mooier is, NU plaats je de tegels waarop je morgen kunt en mag gaan staan… en daarom lieve vrienden, daarom is dit zo belangrijk om het leven in het NU in jouw bewustzijn toe te laten!

 

Ook Boeddha wist en zei dit:

“Alles is zoals het is.

Dat is geen wijsheid, maar een waarheid.

Hoe kan je dat veranderen?

Door het te veranderen.

Maar ook dan is alles weer zoals het is.”

En dit veranderen doe je in en vanuit het pure moment van het NU!

 

Lieve vrienden met bovenstaande woorden en de uitspraak van Boeddha wil ik graag iedereen een fantastische dag toe wensen, een dag waarin wij gewoon de dingen kunnen nemen en accepteren PUUR zoals het is. Want wat je ook doet en wat je ook maar kan en wilt veranderen… alles is dan weer PUUR zoals het is op het moment wanneer jij het bekijkt. Waarom zou je dus je druk maken om iets dat altijd al is, zoals het is PUUR in het moment zoals het zich openbaart… in het pure moment van het NU. 

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, 

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com Schrijf je in voor de Lichtwerkers Nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.