Element VUUR ♥ Avalon ♥ Lichtwerkers Nederland


Sterrenbeelden: Boogschutter, Ram en Leeuw

De kenmerken van dit element zijn: passie, doorzettingsvermogen, discipline, kracht, het hart volgen en een sterk metabolisme. Het zijn echte doeners en aanpakkers en maken daarom goede ondernemers.

Vuur is mannelijke energie en bevindt zich bij ons 3e chakra, onze zonnevlecht. Onze kern. Je kunt dus wel stellen dat wanneer onze vlam niet brandt we gewoonweg geen energie hebben.

De zonnevlecht. De zon is de katalysator van deze chakra en daarmee ook de bron van ons innerlijke vuur. Van onze kern. De zon wordt ook gelinked aan het Christus bewustzijn. Dat wordt aan ons gegeven wanneer wij met onze ogen in de zon kijken. Het Christus Bewustzijn is onze Ware Zelf.

Je kunt je wellicht inbeelden waarom iedereen zo verzwakt is in de winter hier in Nederland. We missen ons vuur, ons Christus bewustzijn van onze ware zelf, we missen onze eigen kracht.

(DIS)BALANS

Wanneer we te hoog in vuur zijn ervaren we stress. Een heet hoofd, letterlijk. Of we zweten overmatig en hebben het heel vaak warm of heet. Maagzuur is ook een kenmerk van teveel vuur. Een stressvolle baan kan voor verhoging van het innerlijke vuur zorgen in de zin dat de vlam in de pan vliegt. Dus niet op een fijne manier. We raken daardoor agressief, korte lont, geërgerd en impulsief. Teveel luchtenergie (denken denken) blijft het vuur aanwakkeren waardoor zelfs een burn-out kan volgen.

Alles nét even teveel. Teveel passie waar we in doorslaan. We volgen alleen ons hart en gebruiken weinig ons verstand. Teveel discussies die we aangaan. We branden van binnen teveel en zijn daarom aan de buitenkant ontvlambaar. Onze buitenwereld is een directe afspiegeling van onze binnenwereld.

Veel van ons hebben een verlaagde vlam en een disbalans tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie. Vanuit vorige levens hebben we veel trauma’s in de vorm van oude energie meegenomen die de vrouwelijke energie blokkeren. We weerhouden onszelf ervan om te aarden als onze Ware Zelf en houden de emoties vast (bij onze 2e chakra). Doordat bij de onderste 2 chakra’s een blokkade is gevormd kan de energie - letterlijk - niet doorstromen naar onze kern. Naar de zonnevlecht. Waardoor wij maar op gedeeltelijke kracht varen.

Hoe meer aarding en water energie, hoe meer emoties er worden vrijgelaten, hoe meer delen van jouw ziel zich zullen herstellen en jij weer in verbinding met jezelf raakt (Spirit). Dit is het proces wat ik voor jou doe (middels Soul retrieval) tijdens trauma healing sessies. Ik voorzie jou van helende energie, van Liefde die jouw eigen kracht versterkt. Het vuur in jou. Meer lezen daarover kan hier: www.vindjouwspirit.nl/trauma-verwerking

Jij kunt zelf ook aarden door dagelijks in de natuur te zijn en je met de aarde te verbinden. Daarnaast is gezuiverd water drinken en douchen voor ons allemaal een must om onze energie te zuiveren die we dagelijks oppikken van alle mensen die we spreken, uitlaatgassen, tv programma’s, noem maar op. Alles wat “lagere” energie is.

Voeding

Koffie verergert het vuur. We denken dat het ons “versterkt”, maar in werkelijkheid houdt de cafeïne onze Geest afhankelijk. We leren op die manier niet op eigen kracht ons vuur op te bouwen en houden onszelf daardoor van onze ware zelf weg, van de goddelijke Liefde. Want God (of “prana”) is de enige Bron van Liefde/energie die we nodig hebben.

Wanneer je hoog in vuur bent helpt het letterlijk om kou toe te voegen. Stop je hoofd onder de koude kraan. Je hele lichaam kan ook onder de douche, maar je hoofd is het belangrijkste nu zich daar alle energie verzamelt wanneer je stress hebt of aan het overdenken bent (in jouw ratio - 3e oog - vormt zich een blokkade). Door kou toe te voegen zal de energie weer kunnen zakken naar de grond. We worden letterlijk wakker geblust waardoor de energie naar de grond zakt en weer langs jouw vuur kan stromen (3e chakra).

Verkoelende voeding helpt ook zoals komkommer, koud drinken, gezuiverd water, enz.

Wanneer je te laag in vuur bent, in kracht (vermoeidheid, veel snacken, lusteloos, liever binnen blijven), de Flow ontbreekt (te weinig water), je denkt veel na (te weinig frisse lucht), zoals velen van ons tijdens de winterperiode vanwege de kou buiten, het gebrek aan zon en we komen weinig buiten dus aarden niet goed en krijgen niet voldoende frisse lucht, dan kun je het vuur in jou op de volgende manieren opwekken:

 sporten (zweten!);

 chai thee;

 gember;

 warm eten;

 kaars branden;

 yin yoga (versterking vrouwelijke energie);

 warm douchen;

 dansen;

 zingen;

 instrument bespelen.

Het vuur is jouw kern. Jouw eigen kracht. Door jouw hart te activeren, door het Liefde te geven met passievolle dingen sta jij jezelf toe om plezier te hebben en plezier is de hoogste frequentie van jouw Ware Zelf.

Ik drink zelf elke ochtend een brouwseltje van warm water met kurkuma en Citroen erin én een stukje gember wat ik vooraf eet voordat ik het drink.

Boost gegarandeerd!!

Uiterlijke kenmerken disbalans

Je kunt gemakkelijk herkennen wanneer jouw vuur ontbreekt, jouw mannelijke energie van actie ondernemen. Niet alleen ben je vermoeid, maar ook passief. Je laat je leiden. Je twijfelt aan jezelf. Je maakt geen keuzes. Je gelooft niet in jezelf en je vertrouwt jezelf niet (gebrek aan aarding en dus aan verbinding met jouw Ware Zelf).

Misverstand

 

Voor kracht zou je denken dat we fysiek onze kracht moeten vergroten, waardoor we intensief naar de gym gaan om hieraan te werken. Fysiek jouw kracht vergroten helpt ook om de kracht van jouw geest te versterken en jouw gezondheid. Maar rust is net zo belangrijk anders ga je de man in jou activeren en nog sterker maken en vaar je op wilskracht en niet op intuïtie.

Rust is jouw vrouwelijke energie. De Liefde in jou. Die alles laat zijn zoals het is. De verbinding met de Bron. Juist door ontspanning versterkt de man in jou in positieve zin. Juist door ontspanning raak jij in verbinding met jouw ware zelf. Ontspanning is de sleutel voor activatie van jouw intuïtie (en oh zo moeilijk voor ons allen!). Ontspanning door niets te doen. Door te relaxen.

Zelfs een boek lezen activeert de geest en is geen échte ontspanning, wel voor je lichaam, niet voor je geest.

Overgave

 

Overgave is wat wij allen mogen leren om onszelf meer de ruimte te geven om te mogen zijn. Geheel onderdeel van ons pad en in lijn met de universele energie leren wij dit steeds beter. Alles op de eigen tijd.

Wees vriendelijk voor jouzelf lieve Ziel. Het is ons eigen oordeel dat ons vuur doet doven.

Een sessie boeken bij mij of meer weten over het Soul retrieval-pakket lees je op https://vindjouwspirit.nl/soul-retrieval

 

Liefs,

Avalon 💓
www.vindjouwspirit.nl www.gaia.com ❥ Klaar voor een volgende stap?Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland