Hoe merk je dat je een magnesium tekort hebt | Marjon Hornung | Lichtwerkers Nederland


In het 1e deel kon je al lezen dat in bijna alle cellen in ons lichaam kleine energiefabriekjes, mitochondriën, aan het werk zijn om energie te produceren. Een ontzettend belangrijke stof die ze nodig hebben om energie te produceren is magnesium. 

Deze energie maken doen ze door middel van de citroenzuurcyclus, waarin magnesium een cruciale rol speelt. Zonder magnesium is er dus geen energie. Maar magnesium doet nog veel meer. Het is namelijk betrokken bij wel meer dan 300 enzymatische reacties door ons hele lichaam:

 Onderhouden van een normale spier- en zenuwfunctie

 Hartritme stabiel houden

 Ondersteuning van een gezond immuunsysteem

 Botten sterk houden

 Reguleren van bloedsuikerspiegel

 Ondersteuning van het energiemetabolisme en de eiwitsynthese

Bij nog veel meer processen, daarom is het ontzettend belangrijk dus, om voldoende binnen te krijgen via je voedsel. Door het industrialisatie proces wat veel kant en klaar producten ondergaan, kan het magnesium wat van nature aanwezig is onbruikbaar worden voor ons lichaam. Magnesium kan namelijk binden aan fytaat uit granen, oxalaat uit o.a. rabarber en methylaminen (o.a. kleurstoffen, pesticiden, detergenten).

Granen wordt heel veel gebruikt in kant en klare voeding. Ook het gebruik van frisdrank, koffie, suiker, witte bloem en alcohol zorgen voor een verlaging van het magnesium in je lichaam. Sommige medicijnen kunnen ook je lichaam van het nodige magnesium ontdoen. Maar bijna de grootste factor in een te lage magnesium status in je lichaam is stress! Stress vreet alle magnesium weg. En zeg nu eerlijk, wie heeft er eigenlijk geen stress? Dat maakt bijna automatisch dat je een tekort hebt. Zeker wanneer je niet zelf je verse eten kookt en er geen witte meel producten, etc. bij eet.

Hoe merk je nu eigenlijk dat je een eventueel magnesium tekort hebt? Klachten zijn ontzettend divers, vanwege de vele processen waar magnesium bij betrokken is. Maar mocht je (meerdere) van de volgende klachten hebben, is de kans dat je een tekort hebt groot:

 gebrek aan eetlust,

 misselijkheid,

 (chronische) vermoeidheid,

 gebrek aan concentratie,

 nervositeit,

 geïrriteerdheid,

 toegenomen stressgevoeligheid,

 duizeligheid,

 (spannings)hoofdpijn,

 spierkrampen of trillende spieren/ooglid,

 gespannen spieren,

 spierzwakte,

 astma-achtige klachten dan wel afname van de longfunctie,

 kalkafzetting in gewrichtskraakbeen.

Uit welke voeding kun je voldoende magnesium halen om een tekort te voorkomen?

 Pure chocolade

 Avocado’s

 Noten

 Peulvruchten

 Tempe

 Zaden

 Volkoren granen, quinoa, spelt, boekweit, haver

 Vette vis

 Bananen

 Groene bladgroenten

Verminder ook de consumptie van koffie, frisdrank, alcohol, suiker, witte bloem of meel producten, maar ook zo veel mogelijk pesticiden (eet biologisch) en voedingskleurstoffen. Of te wel: kook zelf, met verse  en liefst biologische producten.

Mocht gezond(er) eten niet voldoende zijn om je klachten te verminderen, denk dan eens aan supplementen. Zeker wanneer er sprake is van veel stress, is eigenlijk niet voldoende magnesium uit je eten te halen. Er zijn alleen zo veel verschillende soorten supplementen te krijgen, welke zijn nu goed?! Daarvoor heb ik het volgende plaatje (bron: vitakruid):


Het beste is het dus om uit de 3 groene vakjes te kiezen. Dit is magnesium gebonden aan aminozuren en worden daardoor heel goed opgenomen in je lijf en gebruikt worden. De magnesium uit de rode vakjes zijn zo gebonden, dat na innemen deze verbindingen onder invloed van maagzuur uit elkaar vallen. Magnesium wil zo graag gebonden zijn aan iets, dat het daarna zal kunnen gaan binden aan (niet opneembare) stoffen uit het eten. Zeker bij de niet opneembare stoffen, gaat magnesium via je darmen zo weer naar buiten zonder werkzaam te zijn.

Een teveel aan magnesium innemen als supplement, of voeding, is bijna niet mogelijk. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 200-400 mg per dag. Pas bij 2000 mg/dag is er een kans op het krijgen van klachten.

Wil je meer weten dit onderwerp of heb je een andere voedings- of gezondheidsvraag, neem hierover gerust contact op.

Marjon Hornung
www.praktijkhornung.nl

Rijkdom en armoede vanuit spiritueel perspectief


Jeshua gaat in op de armoede in de wereld, hoe daarnaar te kijken vanuit een spiritueel perspectief en in welke richting de oplossingen liggen voor dit schrijnende probleem. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe jij je in je eigen individuele situatie verhoudt tot geld, tekort en/of overvloed en de stroom van ontvangen.

Elke eerste zondag van de maand worden de gechannelde boodschappen aangevuld door een inleidende meditatie van Gerrit die aansluit bij de informatie op dat moment.

 

Actuele boodschap voor lichtwerkers februari 2021

 

 Zondag 7 februari 2021 om 20:00 uur

❥ Inleidende meditatie van Gerrit Gielen

❥ Eén channeling van Pamela Kribbe
Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland