De energie van januari | Fran Tielemans | Lichtwerkers Nederland

Met de sterke 22/4-trilling en een Zon- en Maaneclips is januari een intense maand, waarin hoge frequenties (22) geankerd worden, in ons denken, voelen en lichaam (4). Het is dus goed om deze maand te zorgen voor voldoende aarding en ontlading, zodat je goed kan focussen op wat voor jou belangrijk is op dit moment, en je energie niet alle kanten op schiet.

 

Loop je al een hele tijd je hoogste weg, dan zal je deze maand het gevoel kunnen hebben dat je inderdaad goed op weg bent, en zal het proces zich vrij vlot verder ontwikkelen, stap voor stap. Heb dus gewoon wat geduld met het zich ontvouwen ervan. Loop je niét je hoogste weg, dan zal je dat deze maand ook zeer duidelijk zien, aan de hoeveelheid blokkades en moeilijkheden die opduiken.

 

De instromende frequenties zijn nu zo hoog, dat het bijna niet meer mogelijk is om lang een weg te lopen die niét je hoogste weg is, het wordt al snel onhoudbaar. 2019 is dan ook het jaar van het keerpunt – voor al die aspecten van jezelf en je leven die een keerpunt nodig hebben. Het is ook het jaar van het kiézen, van het ontdekken wat eerder afleiding is op je weg, en wat hoofdzaak is voor je.

 

Eigen aan maanden met twee eclipsen, is de hoeveelheid emoties die naar boven komt bij mensen. Ben je je spirituele weg écht toegewijd, dan kan je nu niet anders dan heel goed observeren welke emoties steeds getriggerd worden door gebeurtenissen of contacten. Dat zijn immers die stukken waar nog wat mag in losgelaten worden. Er wordt heel wat geprojecteerd deze maand. Door de sterke Mars-activatie wordt veel onopgeloste woede en frustratie in mensen aangewakkerd, en wanneer je toevallig in hun blikveld loopt, kan je een hele lading daarvan naar je toe krijgen. Zorg dus voor een dagelijkse auraschoonmaak.

 

Wat dit jaar – en dus zeker deze maand – sterk naar boven kan komen, zijn onopgeloste autoriteitsconflicten. Wanneer je vroeger te maken had met autoriteiten (ouders, leraren, baas) die jou hun waarheid opdrongen, die je moest aannemen omdat ze in een machtspositie naar jou toe stonden, of je voelde je niet krachtig genoeg om jouw waarheid te uiten en te leven, dan zal je de neiging hebben je sterk af te zetten tegen mensen rondom jou die hun mening of waarheid ventileren. Je zal jouw ladingen woede of frustratie of wrok projecteren op hen, en het is goed je ervan bewust te zijn dat je op die manier een karmische cyclus in stand houdt, én dat je op die manier de ander een stukje beschadigt, door energetisch afval in diens aura te dumpen.

 

Deze twee eclipsen nodigen je dus uit om een grondige emotionele schoonmaak te doen, maar ook om op dieper level de onderliggende denkpatronen te ontdekken die de oorzaak zijn van deze emoties. Door je denken te veranderen, stop je de cyclus van het creëren van negatieve emoties, én kan je ze veel sneller oplossen wanneer ze toch weer opduiken, ook al is dit een proces van vele jaren.

 

Op 6 januari is er niet alleen de Zon-eclips en Nieuwe Maan, maar loopt ook Uranus opnieuw direct, wat toch weer wat vaart kan geven aan je vernieuwingsproces. Net daarom kan januari ook intens zijn: jij gaat vooruit, je bevrijdt je steeds meer van oude emoties en denkpatronen en oude energielagen, je vernieuwt duidelijk zichtbaar, en dat kan hevige weerstand opwekken van anderen, die diep in zichzelf wel hetzelfde resultaat wensen, maar niet bereid zijn hun oude denken, methodes of zienswijze te veranderen.

 

Ben je dus een vernieuwer, train jezelf dan verder om steeds opnieuw in je centrum te komen en te blijven, wanneer je geconfronteerd wordt met grote of kleine uitingen van weerstand naar je toe. Weet dat je – telkens je energetisch uitgebreid bent en een stuk vernieuwing zicht- en voelbaar wordt – je weerstand zal ontmoeten. Je kan er dus best mee leren omgaan.

 

Mahatma Ghandi zei ooit: ‘Eerst negeren ze je. Dan spotten ze met je. Dan bevechten ze je. En uiteindelijk win jij.’ Het is een natuurlijke cyclus, die zich overal op Aarde in allerlei contexten voordoet, en dat mechanisme begrijpen, en in mededogen kunnen blijven voor zij die ‘hét’ nog niet zien, brengt rust en aanvaarding.

 

Omdat dit een 22/4-maand is, is je lichaam dubbel belangrijk deze maand. Er worden hoge frequenties geankerd, ook in je lichaam, dus veel frisse lucht, water, beweging en de nodige rust helpen je lichaam om dit Licht te assimileren. Voel je dat je lichaam het wat moeilijk heeft, geef het dan de rust en de voeding die het nodig heeft.

 

Je kan verder ook gebruik maken van de hoge trilling van deze maand, om te zien wat belangrijk is voor je, en je verdere stappen te zien en één en ander verder in beweging te brengen. Daarvoor zijn we dan ook hier gekomen. Onze levens in kloosters en tempels zijn voorbij, dit is nu onze realiteit, en het doén (4), daar komt het vooral op aan, dat is de laatste schakel van het Licht-integratieproces.

 

Keep the faith

 

Fran Tielemans
http://www.maitreya.be

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.