Uitkijken naar 2019 | Fran Tielemans | Lichtwerkers Nederland

Mooi om te zien hoeveel mensen er uitkijken naar 2019! Niet zozeer omdat ze zo snel mogelijk uit 2018 willen, maar vooral omdat ze er zin in hebben!

Het zijn die mensen die zoveel geleerd hebben afgelopen jaren, zoveel ingezien, zoveel losgelaten én hard hebben gewerkt om een nieuwe manier van denken, nieuwe gedragspatronen, nieuwe technieken, methoden en/of energieën te integreren in het dagelijks leefpatroon.

Nieuwsgierig blijven naar nieuwe ervaringen, bereid blijven om te leren, de goede elementen in je leven behouden en open staan voor verandering, geduld hebben omdat je wéét dat grote veranderingen (en daarmee is ieder van ons bezig) tijd vragen, beseffen dat er altijd uitdagingen zullen zijn én dat je die allemaal kan overwinnen, en moeite doen om je Zelf steeds meer te waarderen en toe te laten - dat alles samen vormt een gezonde fundering om te beginnen aan 2019. Met heel veel zin.

Prioriteiten


Op het einde van dit 11-jaar worden we toch nog even op de schouder getikt met de vragen: 'Wat (of wie) is nu écht belangrijk voor jou? Wat zijn je échte prioriteiten? Zijn er prioriteiten van anderen die jij als de jouwe beschouwt (en je dus veel energie kosten)? Welke veranderingen kan ik aanbrengen in de manier waarop ik mijn werk bekijk of aanpak, zodat het meer in harmonie gebracht wordt en het lichter en leuker wordt? Hoe kan ik meer verantwoordelijkheid opnemen naar mijn lichaam toe?' Goeie vragen als voorbereiding op de Volle Maan van eind deze week, en de antwoorden erop zijn een goede fundering voor de keuzes die je volgend jaar zal maken. Je weet, je bent je éigen healer, en alleen jij draagt verantwoordelijkheid over je eigen lichaam, keuzes en leven.

De energieshift van de Winterzonnewende 


Dit zijn 'de donkere dagen voor Kerstmis'. De natuur houdt even zijn adem in, tot 21/12, wanneer de dagen opnieuw beginnen langer te worden. En zo houden wij ook op een of andere manier onze adem in. Even stilstaan, het voorbije jaar overschouwen, kijken wat goed was, en de conclusies trekken die nodig zijn. Denk er ook aan dat de week voor een Zonnewende je energiesysteem wat onder druk staat. (al gemerkt hoe onrustig je slaap kan zijn, hoe vaak je kan wakker worden midden in de nacht, rare dromen...). De Zonnewendes (en Equinoxen) brengen een energieshift mee, die je best countert door niet te zware niet te vette voeding, veel drinken, veel rust en innerlijk werk, veel schoonmaak, om jezelf in de best mogelijke omstandigheden een nieuwe start te laten maken, de weken nadien. Past niet helemaal (of helemaal niet :) ) in het plaatje van kerstdrukte, wanhopig zoeken naar het juiste cadeau, teveel van alles. Kost dus wat moeite, om je schema zodanig te herschikken dat je toch wat tijd en ruimte voor je Zelf kan maken. Maar je weet, moeilijk gaat ook, en als je maar wil, kan je dat. Absoluut.

Je kan hyperactief zijn, of net heel moe, hongeraanvallen hebben, een onrustig hart, sterke stroming voelen in het zenuwstelsel, oren die piepen, spanning op de kaakgewrichten, dizzy,....Wat echt helpt is wat frisse lucht, beweging maar toch ook voldoende rust, 's morgens en 's avonds je aura opschonen (zorgt ervoor dat je je veel frisser en meer geaard voelt), veel water, en de enorme voorraad energie die vrijkomt aarden door extra fysiek werk dat je leuk vindt, bv je meubels eens een andere plek geven, je boeken- en platenkast eens opschonen, een rondje doen doorheen je huis om dingen die weg mogen te selecteren, of wat extra's koken of bakken, wie weet :). Probeer er het beste van te maken, dan passeert het veel sneller. Hoe meer weerzin je hebt naar die symptomen, hoe erger ze worden. It's all in the mind, weet je wel. Of je leven leuker wordt, dat creëer jij zélf, en jij alléén. Maak je denken lichter, en je hele leven wordt lichter.

Fran Tielemans
http://www.maitreya.be/

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.