Wat betekenen de feestdagen voor jou? | Ronald Smit | Lichtwerkers Nederland

De feestdagen… de één heeft er iets mee en de ander eigenlijk helemaal niets. Maar aan allen gedachten erover liggen zeker wel onderliggende redenen waarom men het wel of niet fijn vindt om deze maand als erg fijn ervaren…

Maar wat houden deze feestdagen nu eigenlijk in?

Waarom ervaren wij deze zoals we ze mogen ervaren?

En wat is het werkelijke betekenis en hoe zijn ze ontstaan?

 
Ik denk dat we de uitleg het best kunnen geven over de werkelijke betekenis ervan… dus laat ik beginnen met een uitleg te geven over deze dagen in de maand december…

 

We beginnen de feestmaand met Sinterklaas

Sinterklaas is van oudsher een kinderfeest dat hoofdzakelijk alleen in België en Nederland gevierd wordt, de oorsprong van dit feest ligt in het verre vroegere Turkije… lees voor meer informatie de voetnoot onderaan dit schrijven.

 

Nu is het Sinterklaasfeest onderhanden een heel heet onderwerp geworden vanwege zijn ‘vriend/in’ die altijd gelijk met Sinterklaas in één woord genoemd wordt… zwarte Piet. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand met deze zwarte Piet?

Zwarte Piet wordt genoemd in de onderstaande voetnoot als een bevrijde slaaf die vanuit zijn/haar dankbaarheid voor zijn/haar vrijlating Sinterklaas meehielp. Hieraan ligt dus totaal geen racisme ten grondslag… eerder een vorm van dankbaarheid dat ook deze liefdevolle vrienden van Sinterklaas de vrijheid mochten verkrijgen en vanuit hun vrije wil een keus mochten maken.

 

De reden waarom het nu ineens een probleem blijkt te zijn ligt op een geheel ander vlak… namelijk de regeringen


Ja je leest het goed… de regeringen hebben dit probleem tot creatie gebracht en wel om tweestrijd tot creatie te brengen! Het is een al heel oude techniek die al in het oude Romeinse rijk werd gehanteerd en het blijkt nog steeds te werken omdat de mensheid gek is om te oordelen.

 

Wat is er nu eigenlijk aan de hand en hoe werkt het:

Er wordt ergens door iemand of door een groep personen het idee geboren om tweestrijd te zaaien om de macht te behouden. Er wordt iemand uitgezocht om het voortouw te nemen om die tweestrijd te zaaien waarna deze persoon zich in veiligere haven weer terugtrekt (denk hier onder andere aan Sylvana Simons). Deze persoon steekt het zo genaamde vuur aan en het spel kan gaan beginnen.

Iedereen heeft een mening over hetgeen en iedereen oordeelt er lekker op los, er wordt tweestrijd tot creatie gebracht… het doel waarom het gaat… angst verspreiding. Dit spel gaat zover tot de regering (in dit geval) de volgende stap kan gaan zetten. Deze stap is de openbare orde, zodra de openbare orde in gevaar komt mag het overheidsapparaat gaan ingrijpen om de orde te herstellen… het gevolg, overal politie en arrestaties.

De regering, die het spel heeft opgezet wast zijn handen in onschuld en veroordeelt dus het hele gebeuren en zeggen dat het niet kan en mag… ze zeggen eigenlijk hiermee… Volg Mij, Wij gaan het Regelen voor Jullie.

De verdeel en heers techniek is compleet, de mensheid is weer lekker volgzaam… en wij hebben onze macht weggegeven aan de overheid!

 

Tot zover het Sinterklaasfeest. ☺

 

Dan komen wij bij het Kerstfeest

 

Het Kerstfeest, wat is dit nu eigenlijk en wat vieren we nu eigenlijk?

Het christelijke geloof koppelt de kerstdagen vast een de geboorte van Jezus. Je zou dus zeggen… de geboorte van Jezus, maar die is helemaal niet op die dag geboren en ook het tijdstip qua jaar klopt niet… lees voor meer informatie de voetnoot over Jezus onderaan dit schrijven. Dus wat vieren we eigenlijk dan wel?

Het Kerstfeest is afkomstig van de Romeinen. Vanaf ongeveer het jaar 354, toen het christendom de officiële godsdienst van de Romeinen was geworden, werden zonnefeest en Christusfeest in elkaar geschoven, en zo ontstond dus het Kerstfeest zoals we dit nu nog steeds vieren. Het heeft dus eigenlijk helemaal niet te maken met de geboorte van Jezus, maar het is een verzonnen feest oorspronkelijk afkomstig van de Romeinen en het christendom.

 

Vaak wordt het feest gebruikt om lekker samen te zijn met onze geliefden, om lekker te eten en om zelfs nog ‘ouderwetse’ gezelschapsspelletjes met elkaar te spelen.

Velen onder ons komen met grote groepen (familie) bij elkaar op deze dagen, vaak zitten daarom en daardoor velen in de stress… is het eten wel goed en is er voldoende te eten. Zou die en die wel samen kunnen aanzitten aan de tafel want ze leven in onmin met elkaar. Zou hij of hij weer niet te veel gaan drinken en daardoor de sfeer onder druk zetten!

Allemaal oordelen en verwachtingen en deze liefdevolle zielen zijn zich vaak niet bewust van de wet van aantrekking… de wet die mag zeggen dat alles wat we zeggen, doen en denken een creërende kracht is en bezit. Ze zijn zich er dus ook niet van bewust dat zij de energie tot mislukking uitzenden en dus ook weer terug mogen verwachten!

 

Daarnaast is het eigenlijk ook heel erg vreemd… waarom hebben wij deze twee dagen nodig om elkaar te ontmoeten, te delen met elkaar en de gezelligheid die wij elkaar mogen schenken? Er zijn toch echt nog 363 dagen in het jaar dat we dit kunnen doen, vaak nog op momenten die niet zo gedwongen hoeven te zijn, dagen waarin we vanuit onze rust iedereen kunnen uitnodigen die wij willen.

Wij moeten namelijk niets, als jij jezelf laat verplichten tot dergelijke dingen geef je zelf je autoriteit uit handen en laat je iemand anders de leiding nemen over jouw leven!

Wij hebben het recht om je eigen leven te leiden op de manier zoals jij denkt het goed te doen. Dit is je geboorterecht van waaruit jij vanuit jouw vrije wil de beschikking over mag hebben.

Wij mogen alles doen vanuit onze vrije wil en vanuit ons liefdevolle hart… totaal zonder enige verplichting. Al die stress is eigenlijk helemaal voor niets als we ons ervan bewust worden!

 

Het is een opgedrongen gewoonte geworden die vanuit het christelijke geloofsovertuiging ons eigenlijk is opgelegd! Wij mogen elke dag van elkaar houden! Wij mogen elke dag Jezus danken voor zijn leven! Wij mogen elke dag gelukkig zijn en niet alleen op deze twee dagen in het jaar!!!

 

Tot zover het Kerstfeest. ☺

 

Dan blijft nog over het oud en nieuw

 

Het oud en nieuw, ook alweer zo een vreemde periode waarin we alles uit de kast proberen te halen om maar mee te doen! Maar wat is dit oud en nieuw nu eigenlijk en waar komt dit nu eigenlijk vandaan?

 

Julius Caesar stelde in 46 voor Christus vast dat 1 januari voortaan het begin van elk nieuw jaar was, dus weer die Romeinen, daarnaast heeft de kerk dit verbonden aan de besnijdenis van Jezus omdat de kerk niets had met dit heidense feest en zo waren ze dus ook weer van een ‘probleem’ verlost…

Valt je nu niets op lieve vrienden? Valt het jullie niet op dat in al deze drie verhalen er iets genoemd wordt over de Romeinen of/en de geloofsovertuiging?

Dat deze twee iets gemeen hebben, dat deze twee eigenlijk al die dingen geregeld hebben en ons die overtuigingen hebben opgelegd!

 

Daarnaast lieve vriend, het is toch van de zotte om op 1 januari jezelf de belofte te doen om beter te gaan leven… om te gaan stoppen met roken, drinken of af te vallen… ect. Vaak zijn deze belofte ook loze beloften.

Waarom?

Omdat ze niet genomen worden vanuit het hart, omdat deze beslissingen genomen worden gericht op de toekomst… ze worden niet genomen in en op het pure moment van het NU, ze worden dus genomen puur vanuit het ego en dit ego wilt maar één ding met en van jouw en dat is je lekker bezighouden. Dit is dan ook de reden waarom het meestal tot een mislukking gedoemd is.

 

Lieve vrienden, wij zijn tot grootse dingen instaat, wij zijn creatos en kunnen eigenlijk alles doen en bereiken zolang wij dit maar doen vanuit de puurheid van ons eigen universele hart en vanuit het pure moment van het NU.

NU mogen wij de tegels plaatsen waarop we morgen mogen en kunnen gaan staan! Wij doen dit niet gisteren… die bladzijde van ons boek des levens is al beschreven. Niet morgen want die bladzijde in ons boek des levens is nog niet ingevuld en iedereen kan hierin iets aanvullen waardoor er niet meer van je plannen terecht komt

NU bepalen we wat we mogen en gaan ervaren!

 

Tot zover oud en nieuw. ☺

 

Lieve vrienden, uit mijn uitleg over de feestdagen mogen jullie misschien opmaken dat ik/wij niet zoveel hebben met deze dagen… dit komt mede misschien door een verruimd bewustzijn dat wij in de loop der jaren mochten ontwikkelen. Dit wilt echter niet zeggen dat wij er helemaal niets mee doen, ook wij hebben familieleden waarvan wij innig houden en waarvoor wij een diep respect tonen… ook qua gedachten die zij mogen hebben, onder andere over de feestdagen.

Zelf vieren wij elke dag feest, elke nieuwe dag is weer bijzonder en elke nieuwe dag heeft weer nieuwe aspecten waarvan wij mogen leren en feestvieren. Als wij iets willen… dan zetten wij onze pure intentie achter hetgeen wij wensen zodat het universum het tot creatie mag brengen op de manier die goed voor ons mag zijn, dit doen we elke dag weer opnieuw. Wij wachten dus niet op bepaalde omstandigheden waarop we dit zouden kunnen en mogen doen. Wij zijn de creators van ons eigen leven.

 

Lieve vrienden, kom tot het bewustzijn dat wij onze eigen authentieke kracht weer in onze eigen handen mogen gaan nemen. Kom tot het bewustzijn dat wij creators zijn en dat wij op elk moment onze eigen werkelijkheid tot creatie kunnen laten komen op de manier die wij wensen!

Leef je eigen leven zoals jij dit wilt en behandel een ander zoals jij wilt dat ze jou zouden behandelen.

Wij wensen alvast iedereen hele fijne en liefdevolle dagen toe, dagen die geboren mogen gaan worden vanuit de puurheid van jullie harten. ☺

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, 

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.