De energie van december | Fran Tielemans | Lichtwerkers Nederland

De kans is groot dat je december ervaart als een maand die makkelijker en/of aangenamer is dan alle vorige in 2018. Dit wanneer je zoveel als je kon kansen op loslaten, transformatie en healing hebt genomen die op je pad kwamen, ook al was dat heel intens, en ook al vroeg dat veel engagement en doorzettingsvermogen. De 23/5-trilling van december zal je dan een gevoel geven van tevredenheid. Een gevoel dat je er alles hebt uitgehaald wat erin zat, en dat je met gerust gemoed dit intense jaar kan afsluiten, en klaar bent voor het volgende.

 

Maar heb je nog vaak het gevoel dat het leven je zwaar valt, loop je nog steeds tegen dezelfde struikelblokken aan van in het begin van dit jaar, zijn er nog niet opgeloste conflicten die onbewust aan je blijven knagen en je vooruitgang remmen, dan is het goed daar eens even stil bij te staan in december. Dit is een tijd om heel eerlijk te zijn met jezelf, en op zeer diep level te kijken of jij zélf aan het stuur van je eigen leven staat, of dat je wacht tot anderen het stuur van je overnemen. Om te kijken of alles wat fout gaat in je leven nog altijd wijt aan iets in je omgeving, of dat nu personen zijn, of ‘de energieën’, of wat dan ook. Je weet immers dat alles begint én eindigt in je Zelf. Kijk naar je relaties, en je ziet hoe de relatie met jezelf is…

 

Deze tijd, op de vooravond van een nieuw jaar, kan voor jou een moment zijn om jouw kracht terug op te nemen. Om op de valreep nog los te laten wat te zwaar weegt, om jouw aandeel in bepaalde stukken te erkennen, en duidelijk proberen te verwoorden welke oude beperkende denkpatronen je nu echt wel moet loslaten, om jezelf te bevrijden van oude toxische energie. Om wat extra healingwerk te doen, of nieuwe informatie of methoden op te zoeken die je verfrissing en vernieuwing geven.

 

December kan door bepaalde planeetstanden een ietwat woelige start kennen, maar wanneer je gewend bent om je denken en gedrag te monitoren, en je spiegels durft te zien, kan je makkelijk projecties van anderen naast je neerleggen. We bevinden ons nu eenmaal in een afwerkingstijd, waarbij heel wat energieën, relaties, groepen, en de hele maatschappij stap voor stap herschikt worden, en dat dit niet zonder slag of stoot gebeurt weet je wel. Je kan alleen maar zorgen dat je zélf niet mee wordt gesleurd in woelige afwerkingen, dat je telkens weer in je centrum komt, en dat je voldoende tijd voorziet voor rust en healing, want dat is het hoofdthema van deze maand.

 

In het tweede deel van de maand lijkt er meer energie aanwezig te zijn die je helpt om aan te pakken, nieuw optimisme, frisheid, plannen, inspiratie. Mercurius loopt direct vanaf 6 december, en de Nieuwe Maan in Boogschutter kan je een boost geven, tenzij je nog wat woede hebt op te ruimen. Op 21 december is er de Winterzonnewende, ook een belangrijk keerpunt in het jaar. Vanaf dan worden de dagen weer wat langer, en worden aan wie tijd neemt voor spiritueel schoonmaakwerk en innerlijk kijken de bakens en lichtpunten voor het komende jaar getoond.

 

Denk er tijdig aan dat de energetische shift van deze Winterzonnewende kan maken dat je de dagen voor en na 21 december  de klassieke energiesymptomen kan voelen – probeer dus jouw mix te vinden in beweging, frisse lucht, rust, aangepaste voeding en innerlijk werk, om deze dagen op een makkelijke manier door te komen. Vlak erna is er dan ook nog de Volle Maan, die deze keer een positieve golf kan versterken, wanneer je op dat moment zélf die positieve golf in gang wil zetten.

 

Algemeen genomen zal december je een duidelijk gevoel en weten geven over waar je nu staat, van waar je bent gekomen, en waar je heen gaat. Wees open en eerlijk met jezelf, zoek hoe je jezelf nog wat extra healing kan schenken, en welk deel van jezelf het meeste aandacht nodig heeft: je fysieke lichaam, je emoties, je energieveld, je denken of je spirituele lagen. En vergeet vooral niet jezelf een stevige schouderklop te geven, en eens een heel mooi cadeautje voor jezelf te kopen. Zoek je maar eens iets moois uit. Je hebt enorm hard gewerkt dit jaar. Je bent verder gegaan dan je vermoedde te kunnen. Goed gedaan, gefeliciteerd! Misschien tijd om samen met anderen jouw vooruitgang en bevrijding te vieren en een feestje te bouwen? En op die manier meteen de toon te zetten voor 2019…

Fran Tielemans
www.maitreya.be

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.