Hangen er geesten rond op bepaalde plaatsen? | Abraham Hicks | Annelie van Eijk

Gast: Zo'n twee jaar geleden ging ik in de stad een gebouw binnen waar ik op iemand moest wachten. En daar stonden brede zetels dus ging ik zitten, en toen ik zat zei ik tegen mijn vriend, "Ik zit op iemand." Ik beschreef de persoon als een gezette man die op WC Fields leek, met een sigaar, kaal hoofd en hij was niet echt gelukkig. Hij voelde wat als een knorrepot.

Abraham: Jij zat bovenop hem. 

Gast: Inderdaad. Hij was onzichtbaar maar ik kon hem helemaal beschrijven.

Nu hebben we een radioprogramma op de vrijdagochtend, dus de volgende morgen vermeldde ik dit in het programma en een luisteraar belde ons en zei dat het haar vriend was. Hij was omgekomen in een auto-ongeluk en hij werkte daar in dat gebouw en zat altijd op dezelfde plek. Waarom hing hij na zes weken nog rond en zat ik in hem of zoiets?

Abraham: Eens zien of we dit kunnen uitleggen. 

Ten eerste willen we benadrukken dat hij niet daar rondhing op de manier zoals jij het zei. Toen hij overleed, keerde hij terug in de Pure, Positieve, Niet-Fysieke Energie. Maar als mensen nog steeds aan hem denken.....het is wat moeilijk uit te leggen.

Met andere woorden, jij zit hier in deze kamer dus je kunt zeggen dat je hier bent en toch.... Kun je jezelf herinneren dat je in je huis bent geweest? Als je meestentijds thuis bent geweest, dan heb je je essentie of energie, daar overal achtergelaten. Je hebt overal Gedachten-Vormen geprojecteerd.

Hier is een vraag voor je. Ook al zit je nu hier en hebben we je aandacht en praten we over andere dingen, denk je dat jouw energie ook in je huis kan zijn op dit moment?

Gast: Ja.

Abraham: De meesten zouden nee zeggen maar je hebt gelijk als je ja zegt. 

Als de JIJ die dominant is terugkeert in het Niet-Fysieke...wil het feit dat jij teruggekeerd bent dan zeggen dat je energie nu niet meer in je huis rondhangt? 

Met andere woorden, je bent al zo lang een focuspunt van energie op die tijd en plaats dat de stroom doorgaat. Je projecteert gedachten.

Jerry zegt dat hij altijd de plek kan vinden waar indianen zijn geweest. Hij rijdt dan rond, krijgt een impuls daarover en gaat dan via een of andere weg naar een plek waar geen zichtbare aanwijzingen zijn. Hij heeft alleen dat gevoel. En als hij dan goed rondkijkt, vindt hij pijlpunten en ander bewijs. Vaak beklimt hij een rots en vindt dan overblijfselen van waar ze graan verwerkt hebben met hun stenen enzovoort. Maar wat hij eigenlijk oppikt, zijn de Gedachten-Vormen.

Niet omdat ze Niet-Fysiek zijn en het hem aanwijzen, maar omdat indianen daar lange tijd zijn verbleven op die plek. En als hij in dezelfde soort vibratie zit, dan wordt hij tot die plek aangetrokken om dezelfde reden dat zij tot die plek werden aangetrokken en de essentie voelden van wat er op die plek was.

Daarom is het dat als jullie naar een plek gaan waar veel leed is geweest zoals de gaskamers, of een plek met veel verdriet, dat je het dan echt kunt voelen. Monumenten zijn zeer sterke energieplekken, zowel positief als negatief, afhankelijk van hoe bezoekers zich daarover voelen. Er zijn altijd twee of meer versies aan ieder monument. Begrijp je wat we bedoelen?

Gast: En iedereen die op dezelfde plek zit...?

Abraham: Oh nee, alleen zij die er gevoelig voor zijn. 

Vanuit je radioprogramma en je interactie met mensen heb je kennis van dit soort zaken en een echte interesse. En als je interesse hebt daarin, maak je niet alleen dingen mee die het bevestigen maar die ook dingen voor je verduidelijken. En dan breng je het hier naartoe voor verdere verduidelijking voor anderen.

Jerry: Zouden anderen niet weten dat ze op hem zaten? Of zou hij er niet zijn voor anderen? Of creëerde zij mensen om op te zitten vanwege haar interesse?

Abraham: Het tweede deel van je vraag klopt beter. Met andere woorden, die energie was daar omdat er een ontvanger was die het zou kunnen herkennen.

Jerry en Esther waren eens in Washington DC en ze waren in het oude postkantoor waar nu winkeltjes in zitten. Ze hadden een hele leuke tijd samen. Ze gingen eten en als Jerry iets kan vinden om te lezen dan doet hij dat meestal, dus toen ze naar binnen liepen nam hij wat folders mee. Terwijl ze zaten te eten las hij over een man genaamd L'Enfant, de architect die de straten en huizen heeft ontworpen van de stad Washington. Heel interessant.

Toen hij ermee begon had hij een heel duidelijk beeld voor ogen en alles ging goed. En toen was er een of andere politicus die zijn eigen huis had gebouwd, precies daar waar de architect een ander gebouw voor ogen had.

Dus hij zorgde dat het huis werd afgebroken. De politicus had zoveel invloed dat hij de architect liet ontslaan. En ook al had deze al het werk gedaan, ze gebruikten zijn plannen toch om de stad op te bouwen maar gaven hem niet de eer.

En Jerry las dit voor aan Esther en zij voelde het verdriet omdat ze zich ermee identificeerde, en opeens werd ze vervuld met de energie van deze man. En Esther zei tegen Jerry, "Ik heb me nog nooit zo verdrietig gevoeld. Hou alsjeblieft op met lezen." De wanhoop die ze voelde was heel echt en pijnlijk. Maar Jerry zei, "Wacht, er is nog meer. Ook al stierf deze man zonder eerbetoon voor wat hij gedaan heeft, toch is er nu een monument voor hem op het L'Enfant Plaza." En Esther voelde de energie veranderen. De extase, het gevoel van wanhoop naar opgetogenheid was opmerkelijk.

En Esther sprong op en ging naar het plein met Jerry achter haar aan. Ze had een hele sterke impuls om het te willen zien. En na vele omzwervingen kwamen ze aan bij dat plaza en Esther voelde - ze sprong nog net geen gat in de lucht maar ze voelde dat als ze wat bereidwilliger was geweest, de energie het wel deed.

Maar wat gebeurde hier nu eigenlijk? 

Was er een Niet-Fysieke Energie die ze channelde? Nee!

Ze liepen een vortex in waar deze energie was achtergelaten. Duizenden mensen hadden dezelfde brochure gelezen en Esther is iemand die altijd iedereen wil helpen. Met andere woorden, alle vibrationele patronen waren aanwezig. Jerry las de brochure, bracht Esther naar dat focuspunt die de energie toeliet en ze hadden een echte ervaring samen.

Maar het was níet het Niet-Fysieke Wezen. Hij is allang weg. Hij is niet eens meer gefocust op die stad. Het was de Gedachten-Vorm die is achtergebleven en blijft bestaan door de gedachten van alle mensen die er hier en nu op gefocust zijn.

Jerry: En wij dachten dat we Esther gebruikten zodat hij met haar ogen dat plaza kon zien.

Abraham: Dat was ook zo, maar het waren de ogen van de Gedachten-Vorm, niet de ogen van zijn Innerlijk Wezen. En je liet de Gedachten-Vorm achter in een andere staat. Dat is goed om te vermelden. Dat deed je. Je liet deze Gedachten-Vorm achter in een verbeterde staat.

Het is aannemelijk dat deze Gedachten-Vorm niet meer hetzelfde is omdat er een bepaalde resolutie heeft plaatsgevonden, maar het was niet zijn Innerlijk Wezen....het was de Gedachten-Vorm. 

Zware kost, we weten het, maar wel verhelderend. 

Spookhuizen, zielen die vastzitten en verschijningen

 

Gast: Ik had nog een vraag over de vermoorde vrouw en dat een deel van die energie daar rondhangt. (note: Het verhaal van Nicole Simpson) 

Geldt dat ook voor zgn. spookhuizen en verschijningen?

Abraham: Ja.

Gast: Dus het is niet de persoon zelf?

Abraham: Nee. De Ziel / Entiteit / Energie is teruggekeerd in de Pure, Positieve Energie. Wat is achtergebleven is alleen een focuspunt (van gedachten) waar andere kwetsbare, gebrekkige vibratie naartoe wordt aangetrokken.

Gast: Maar er zijn mensen die er foto's van hebben kunnen maken. Mensen kunnen dat dus oppikken.

Abraham: Oh zeker, het is energie! Het is energie. 

Met andere woorden, we zeggen niet dat het niet bestaat. We zeggen alleen dat er mensen zijn die zich bijv. zorgen maken over zielen die vastzitten, alsof deze niet verder kunnen, maar we zeggen je, het zijn géén zielen die vastzitten. Wij noemen het gewoon Gedachten-Vormen.

Gast: Dus het is een soort restant?

Abraham: Dat is een mooie manier om het te zeggen, maar je moet de Wet van Aantrekking niet uitsluiten. Iedere gedachte die ooit is gedacht heeft van zichzelf de mogelijkheid om te blijven groeien en energie aan te blijven trekken. Als er dan een gedachte is over een moord of iets dergelijks, waar veel mensen aandacht aan schenken, waar soms mensen van over de hele planeet over praten.....geloof maar dat het dan zichtbaar is.

Gast: En hoe zit het dan met al die verschijningen van Maria ?

Abraham: Dat is een uitgebreid onderwerp omdat er onder hetzelfde label veel verschillende dingen ervaren worden door veel verschillende mensen. Voor het overgrote deel gaat het om een gebrekkige energie. Met andere woorden, mensen die zich niet goed genoeg voelen of ongeschikt, die anderen aan willen sporen om zich beter te gedragen. En dat is een gemakkelijke energie om op te pikken omdat veel mensen zich ervan overtuigd hebben dat dit zo is. Met andere woorden, het is bijna het tegenovergestelde van het Wel-Zijn.

Nu is het niet eerlijk om iedereen over dezelfde kam te scheren. Er zijn mensen die zich werkelijk verheft voelen door alleen al aan die energie te denken. En er zijn mensen die op de knieën gebracht worden door dat soort hunkerende, gebrekkige gevoel waar we eerder over spraken.

Abraham Hicks
www.abraham-hicks.com

Annelie van Eijk
www.mijnspirituelenatuur.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.