Kracht uit afwijzing? | Pim Smit | Lichtwerkers Nederland

Soms wil je iets graag, of misschien zelfs heel graag, maar wil de ander dat niet.

Een bepaalde reis maken, een vriendschap, een zakelijke samenwerking. Het kan van alles zijn. En als we er dan achter komen dat de ander dat niet wilt kunnen we dat ervaren als een afwijzing. Wat ik vaak zie gebeuren is dat mensen er dan kracht uit gaan halen.

Als je bijvoorbeeld een bepaalde droomreis wilt gaan maken en je had gedacht dat dat met je beste vriend zou zijn maar hij wilt niet, kun je daar kracht en energie uit putten en vanuit die kracht op zoek gaan naar iemand anders die met jou die reis wilt gaan maken.

Maar in hoeverre heb je die kracht daaruit nodig? En waarom kun je daar kracht uit putten?

 

Vaak is het zo dat als je ergens kracht uit put, dat je er al een bepaalde energie in hebt gestoken die anders 'verloren' zou gaan. En als je de kracht uit een afwijzing nodig hebt, heb je waarschijnlijk gehechtheid gehad op de in eerste instantie gewenste of verwachte uitkomst.

Anders gezegd, als jij je vriend zonder gehechtheid op een uitkomst had gevraagd of hij mee op reis zou willen, zou je het waarschijnlijk niet als een afwijzing hebben ervaren en zou je er ook geen kracht uit hoeven te putten voor het zoeken van een andere reisgenoot.

Heb je het gevoel dat je ergens kracht uit moet putten, vraag je dan af waarom die kracht daaruit nodig is. Waarom is er niet 'gewoon' kracht uit stroming, uit blijdschap en het volgen van je hart?

Openheid naar jezelf is een behulpzame tool hierin. Durf jezelf te zien, inclusief alle gehechtheid die er mogelijk is. Sta open voor de kracht van het hart die altijd in jou aanwezig is. Sta open voor stroming in speelsheid.

Je hebt altijd precies genoeg kracht om te doen wat het fijnste/beste/meest liefdevolle is voor jezelf. Het is aan jou om dat te voelen 

Pim Smit
https://www.pim-smit.com/


Pim's nieuwe website:
https://www.heartspacers.com


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland