De neveneffecten van bewustwording tijdens het ascensieproces | Tamara van de Beek | Lichtwerkers Nederland

Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin vele de reis maken van hun hoofd naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. 

Dit proces is een versmelting van licht (ziel) en je fysieke lichaam. Je kunt het vergelijken met fotosynthese. Zoals bomen en planten dit doen met licht. Het verankeren en transmuteren van licht in materie. Dit resulteert in de activatie van het DNA in je lichaam.

Dit proces vraagt om een fysieke, emotionele, mentale en spirituele aanpassingen. Deze DNA activatie heeft een aantal “neveneffecten”. Ik gebruik het woordje symptomen liever niet. Je bent tenslotte niet ziek en het is ook niet iets wat bestreden dient te worden.

De sensitieve zielen, de lichtwerkers, de nieuwetijdskinderen, de gatekeepers, healers en wayshowers etc. zullen merken dat ze meer en intenser de neveneffecten van deze activaties ervaren. Zij zijn over het algemeen gevoeliger voor zonnevlammen en kosmische stralen/invloeden. Ook zijn zij vaak de eerste die last hebben van een bepaald neveneffect. Ze trekken als het ware energetisch de kar en lopen voorop. Maar ook huisdieren en kinderen zijn gevoelig voor deze energetische veranderingen.

Welke klachten kunnen samenhangen met DNA activatie?


 Een gevoel alsof je in een hogedrukpan zit, een gevoel van stress, onrust en veel energie waar je nog niets mee kunt. Oude patronen, gedrag en geloofsovertuigingen komen naar boven om te worden gezien en gevoeld.

 Een gevoel van desoriëntatie. Dit kan even erg vervelend zijn. Je “verhuist” van de ene dimensie naar de andere.

 Ongewone en onverklaarbare pijnen in je lichaam. Geblokkeerde energie die vastzit ergens in het lichaam komt vrij.

 Veranderend slaappatroon, wakker worden tussen 1 en 2 uur ‘s nachts, later evoluerend naar 4 of 5 uur.

 Korte termijn geheugen verlies. Moeite hebben met woorden, plotsklaps niet meer weten wat je nu eigenlijk wilde zeggen. Of je hoofd is ineens “blanco”. Je zit in verschillende dimensies tegelijk en gaat van de ene frequentie naar de andere. Je gaat leren om te niet vanuit het “intellectuele” te handelen en leven maar vanuit je intuïtie.

 Helder zien, helder weten, helder voelen, helder horen. Je gaat meer subtiele energieën oppikken. Dit is een teken van een toename in bewustwording.

 Identiteitscrisis. Het kan zijn dat je jezelf even niet meer herkent omdat je zoveel hebt losgelaten (oude zelf) wat je in feite niet echt was. Je moet wennen aan de nieuwe staat van zijn. Je ware zelf wordt geboren.

 Een gevoel niet volledig of goed in je lichaam te zitten. Het fysieke lichaam kan deze techniek gebruiken (uit het lichaam) om ons te beschermen tegen de stress van de verandering.

 Perioden van diepe slaap en veel behoefte aan slaap. Je lichaam werkt hard en moet de nieuwe frequenties en veranderingen verwerken.

 Verhoogde gevoeligheid voor geluid. Plotsklaps ga je anders “horen”. Achtergrondruis die je voorheen niet bewust oppikte, pik je nu wel op. Dit kan heel vervelend zijn. Ook dit gaat weer over.

 Draaiingen, verlies van evenwicht, rug- en nekpijn, oorsuizingen, troebel zicht; slapeloosheid, hartkloppingen, problemen met de ademhaling, hoofdpijn. Dikwijls voorkomend. Aanpassingen van je lichaam.

 Plotsklaps huilen, zowel van verdriet of van blijdschap. Je hart gaat open en je wordt gevoeliger, je wordt daardoor sneller geraakt.

 Geen zin in wat dan ook, niet vooruit te branden, lethargie. Je bent in een rustperiode, je systeem is aan het “rebooten”. Luister hiernaar.

 Behoefte aan alleen zijn en terugtrekken met momenten. Je tijd en rust nodig om alle aanpassingen te verwerken.

Minder zin om te eten of juist méér zin in ongewone zaken. Gewichtstoename, vooral rond de buik (Buddha belly), een behoefte aan suiker en proteïnen. Je verbruikt veel energie tijdens dit proces. Luister goed naar de veranderende behoefte van je lichaam.

 Relaties, vriendschappen gewoontes, banen die niet meer matchen met je nieuwe frequentie verdwijnen uit je leven. Zodat je er ruimte vrijkomt voor het “nieuwe”.

 Op sommige dagen voel je je totaal uitgeput. Je lichaam verliest zijn densiteit en herstructureert zich. De lever werkt harder en is bezig het lichaam te zuiveren. Ondersteun je lever tijdens dit proces. Kruiden die kunnen helpen zijn paardenbloem en melkdistel. Wandelingen in de buitenlucht helpen ook. Het lichaam verbruikt meer mineralen en aminozuren. Vooral tijdens een kundalini ontwaken.

 Emotionele ups en downs. Emoties die niet verwerkt en gezien zijn (uit je kindertijd en het verleden), komen in je bewustzijn om alsnog te helen. Vaak depressie en wanhoop. Deze gevoelens hoef je niet te bestrijden. Ze helpen je juist om weer thuis te komen bij jezelf. Een crisis is altijd een fantastische kans om je weer te verbinden met je ware zelf. Zie het als een wake-up call.

 Gevoel van heimwee, alsof je hier niet meer thuis hoort. Je bent onderweg naar je eigen authenticiteit, het verlangen naar je oorspronkelijke staat van zijn wordt heel duidelijk voelbaar. Het leven in de illusie van de afgescheidenheid wordt ondraaglijk nu. Tijd om thuis te komen bij jezelf.

 Een gevoel van gek worden. Je hersenen moeten wennen aan een herbedrading. Je hersenen gaan resoneren met diverse (hogere) dimensies. Dit kan even een akelig gevoel geven. Je bewustzijn verhoogt met grote passen nu. Heb vertrouwen in het proces.

 Angst, paniek en gevoelens van hysterie. Het ego begint zijn macht te verliezen en werpt blokkades op. Het wil controle behouden. Je bent onderweg van overleven naar echt leven. Het is de identificatie verbreken met het denken. Weg van je hoofd, terug naar je hart.

 Nachtzweten en hitte aanvallen. De nieuwe frequenties die je aan het downloaden bent zijn intens.

 Ernstige hartkloppingen. Aanpassingen aan je hartchakra. Dit gaat resoneren met de kosmische hartslag.

Veranderingen in de relatie met je partner (sterker worden of slechter worden van de relatie). Ook familie karma wordt pijnlijk zichtbaar en voelbaar.

 Negatieve acties en gedachten manifesteren zich sneller. Leer om je bewustzijn te richten.

 Merkwaardige sensaties (prikkelingen, elektriciteit) in de omgeving van je hartchakra, zonnevlecht keelchakra.

 Wazig zien en geïrriteerde oogzenuwen. Je ogen (en oogzenuwen) moeten wennen aan het nieuwe licht dat via de zon bij ons binnenkomt. Zenuwtrekjes van de oogzenuw komt vaak voor. Je ogen moeten “resetten”. Met name tijdens een zonnestorm kun je last hebben van gevoelige ogen.

 Niet tot activiteiten kunnen komen (zelfs dingen die je normaal gesproken routinematig deed). Onderzoek of deze activiteiten nog wel bij je passen. Onderzoek of jij hier wel plezier uit haalt en of het je energie geeft of juist energie ontneemt.

 Minder zin om je te begeven in activiteiten of gezelschap van mensen met een ander trillingsniveau. Je zoekt voortaan verbindingen die gebaseerd zijn op gelijkwaardigheid en verbindingen vanuit het hart. Oppervlakkig geklets en drama is niet meer zo aantrekkelijk als voorheen. Ook verbindingen ooit ontstaan vanuit behoeftigheid zullen verbroken worden.

 Hogere sensitiviteit voor kleur- en smaakstoffen en andere chemische toevoegingen in eten. Luister goed naar de veranderende behoeften van je lichaam. Plotselinge allergieën en intoleranties die je voorheen niet had.

Wat kan helpen?

Luister goed naar je lichaam. Niet alle fysieke en emotionele ongemakken kun je scharen onder de noemer “ascensie symptomen”. Gebruik je verstand. Als iets niet goed aanvoelt of langere tijd aanhoudt is het altijd verstandig om een arts te raadplegen.

Met stip op 1: zorg voor een goede aarding. Leer om aanwezig te zijn en blijven. Vooral voor hooggevoeligen van groot belang. Zij zijn meestal niet goed gegrond. Zorg dat je veel tijd doorbrengt buiten in de natuur.

Rust uit zoveel je kunt. Je lichaam moet grote aanpassingen ondergaan. Voor de hooggevoeligen met een zeer gevoelig zenuwstelsel is voldoende rust echt noodzakelijk om te herstellen. Erken en herken je grenzen en respecteer deze ook.

Drink veel water het liefst met een beetje Himalayazout (elektrolyten). Water is een goede geleider van energie en ontdoet je van gifstoffen. Water brengt je meteen in een staat van neutraliteit. Ga naar de sauna, neem een bad of douche en drink voldoende.

Bied geen weerstand aan het proces maar vertrouw het proces. Weerstand zorgt ervoor dat de neveneffecten versterkt worden en alleen maar nog meer toenemen. Het vertraagt en bemoeilijkt het proces. Leer om controle mechanismen te herkennen en kies bewust voor acceptatie en overgave.

Hou je gedachten in de gaten. Wees je ervan bewust dat een gedachte zich nu sneller dan ooit manifesteert. Je hoeft niet al je gedachten bij te sturen. Telkens wanneer je een gedachte veroordeelt, heb je een gedachte over een gedachte. Dat houdt je “gevangen” in je hoofd.

Leer om met je aandacht gecenterd te blijven in je hartruimte. Geef geen voeding aan het “denken” maar geef voeding aan het “voelen”, hier zijn. Je hoeft niet als een kip zonder kop door het leven te gaan, maar gebruik je denken waarvoor het bedoelt is (om te plannen, tijdens het werk etc.). Maak de reis van je hoofd naar je hart. Keer telkens naar binnen om stil te zijn en de verbinding te voelen en ervaren met jezelf. Telkens wanneer je merkt dat je met je aandacht bij het denken bent, verleg je bewust je focus. Geleidelijk aan ga je de identificatie met het denken verbreken.

Houd je aandacht in het hier en nu. Voel wat nodig is nu. Laat je leiden door je intuïtie. Leer om te luisteren naar je hart, vertrouw dat en volg dat. Handel er ook naar. Het is onmogelijk om meer bewustzijn te belichamen en niet te veranderen. Neem verantwoordelijkheid. Het gaat namelijk niet vanzelf. Dit vraagt om toewijding. Er wordt van je gevraagd dat je helder gaat zien (helder waarnemen), alles wat je voelt volledig de ruimte geeft en dat je handelt naar de inzichten die daardoor ontstaan. Dit laatste is voor velen erg lastig. Inzicht zonder handeling brengt geen verandering.

Blijf in beweging. Dit zorgt ervoor dat energie kan blijven stromen.

Zonlicht doet wonderen. De zon is drager van de nieuwe frequenties.

Voeding is ook frequentie. Let goed op je voeding. Eet alleen datgene waarvan je voelt dat het goed voor je is.

Ontgiften kan zeer ondersteunend zijn. Je lever moet hard werken nu. Ondersteun je lever met leverversterkende kruiden of supplementen. Ook verbruik je meer mineralen en aminozuren. Ben je erg uitgeput dan loont het de moeite om dit te laten controleren.

Besef dat beangstigende symptomen zoals hartkloppingen en benauwdheid van tijdelijke aard zijn. Vertrouw je het echt niet raadpleeg dan altijd een arts om uit te sluiten dat er iets op fysiek gebied niet in orde is.

Het is de bedoeling dat je de nieuwe frequenties verankert. Doorgeven is de snelste manier. Aarden, schrijven, communicatie en creativiteit zijn fantastische manieren om te verankeren. Zoek uit welke het beste bij je past.

Gebruik je ademhaling als anker naar het hier en nu. De adem is verbonden met je lichaam en ademen doe je altijd in het nu.

Lach veel, heb veel plezier en geniet. Dit is de snelste manier om je frequentie te verhogen. En de leukste!

Tamara van de Beek
www.dewijsheidvanhethart.nl

Rijkdom en armoede vanuit spiritueel perspectief

 Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland