Mannelijke energie is niet zo eng | Pim Smit | Lichtwerkers Nederland

Een wond zorgt vaak voor angst. Want de mens wilt (herhaling van) pijn voorkomen. Erg dienstbaar ook. Als je over de Serengetti loopt en je been wordt er afgebeten door een leeuw, is het misschien slimmer om de volgende keer een jeep in te stappen :)

Het vrouwelijke wil ook vrij zijn. In al haar kracht, sensualiteit en verbinding. En ergens zit daar nog angst. Angst voor de onderdrukking van het mannelijke.

Ratio boven voelen. 

Gaan boven zijn.

Zo is het lang geweest en vaak nog steeds.

Het mannelijke is dus regelmatig een beetje eng.

Begrijpelijk! Maar het is heel fijn dat we in een tijd zitten waar er nieuwe inzichten ontstaan. Waarbij er een verschuiving plaatsvindt in de balans.

En dat is oefenen. Oefenen in het voelen van veiligheid. En oefenen betekent een leerproces waarbij het soms gebeurt dat je later ziet dat het anders was dan dat je dacht.

Zo zie ik regelmatig dat mensen (zowel mannen als vrouwen) actief met dit onderwerp bezig zijn, maar soms nog vanuit angst een beeld creëren over wat het ware mannelijke zou zijn.

Het verlangen om zichzelf veilig te voelen bij het ware mannelijke is puur, maar de interpretatie vraagt nog om transformatie.

Er wordt soms een beeld geschetst van wat de man zou zijn die de ware mannelijke energie vertolkt. Wat ik dan regelmatig zie is dat dit vaak gaat om mannen die erg in contact zijn met hun innerlijke vrouwelijke energie. Prachtig dat dit contact er is! Maar niet per se een vertolking van ware mannelijke energie.

De veiligheid wordt hierin gevonden door de verbinding met het vrouwelijke deel van deze man(nen). Niet per se met de mannelijke energie.

De ware mannelijke energie is een rotsvaste oerkrachtige avonturier met een hoog Ik-bewustzijn. Een energie die over grenzen gaat ten dienste van het Al. De motor achter expansie van bewustzijn.

Wat er nu vaak gebeurt is dat mensen nog steeds bang zijn dat die mannelijke energie over hun grenzen gaat. Tegen de wil in. Maar dat is NIET wat de ware mannelijke energie doet. De ware mannelijke energie, de Yang, is niets zonder die oh zo belangrijke vrouwelijke kern van Yin. Daarin schuilt de verbinding. Daarin ligt de potentie om grenzen te overschrijden die overschreden willen worden.

Ik vind dit een heerlijk proces om in mezelf toe te laten. Steeds meer die kracht durven voelen. Uit durven dragen. Er over te delen zoals ik nu doe.

Want er is nog zoveel meer mogelijk

 

En dat begint met eerlijk naar jezelf kijken. Waar sta je? Wat is je relatie met de mannelijke energie? In hoeverre durf je in je huidige incarnatie te springen en een deel van het ik-bewustzijn uit te dragen? In hoeverre laat je je leiden door de angst van de ander voor ware mannelijke energie? (die waarschijnlijk iets van jou spiegelt)

Die angst is zo begrijpelijk. En die kant van het verhaal mag en moet er ook zijn. Maar mij gaat het nu even dit stuk, wat ik hier heb benoemd.

De Nieuwe Aarde roept. En dat vraagt om voelen, voelen, voelen. Maar zonder de daadkracht van de avonturier gaan we de Nieuwe Aarde niet realiseren.

Durf te voelen waar je staat en durf te kiezen voor meer openheid.

Je bent veilig nu. Echt waar.


Pim Smit
https://www.pim-smit.com/


Pim's nieuwe website:
https://www.heartspacers.com

Rijkdom en armoede vanuit spiritueel perspectief

 Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland