Dierendag: het zou een nationale dag van rouw moeten zijn | Boele Ytsma | Lichtwerkers Nederland

Ik denk aan de 1.800.000 dieren die vandaag, op dierendag, in Nederland in koelen bloede worden vermoord.

Net als gisteren. En morgen. En overmorgen. Waarom? Omdat mensen dode dieren lekker vinden - een andere reden is er niet. Het is niet nodig, we worden er niet gezonder van, het geeft veel vervuiling... we doen het alleen omdat mensen het lekker vinden.

Ik voel verdriet om deze hulpeloze en onschuldige dieren die het slachtoffer zijn van een immorele samenleving van vraatzucht en gulzigheid.

Ik voel frustratie en onmacht omdat ik vandaag deze misstanden niet kan stoppen. Ik voel schaamte dat ik deel uitmaak van een cultuur die zichzelf beschaafd noemt maar deze gruwelijkheden effectief organiseert en onzichtbaar maakt. Ik voel boosheid dat zoveel mensen die zich liefdevol en wakker noemen deze misdaad gewoon blijven financieren door hun koopgedrag...

Dierendag is voorlopig een pijnlijke, gitzwarte dag. Het zou een nationale dag van rouw moeten zijn.


Boele Ytsma
www.boeleytsma.com