Aarden en gronden is belangrijk | Paul Wezenbeek | Lichtwerkers Nederland

We hebben er vaak over gehoord. Bij elke cursus hadden ze het hierover. Bij elke oefening begonnen ze met aarden. Maar doe je dit nog steeds wel eens? Wist je dat dit ook bij het dagelijkse leven hoort…

Vooral als je hooggevoelig bent en doordat er steeds meer licht en energie vanuit de kosmos naar ons toe wordt gestuurd, is gronden en aarden nog steeds belangrijk om regelmatig te doen.

Naarmate wij ons verder ontwikkelen kunnen we meer licht en energie in ons lichaam dragen.

Energie is echter altijd in beweging en heeft dus een plaats nodig om naar toe te stromen.


De energie kan alleen je lichaam in komen, als er een juiste verbinding is met de aarde. Je bent dan een kanaal voor de energie, die vanuit de kosmos via jou naar de aarde stroomt.

Wat gebeurt er als je goed gegrond bent?


Een juiste gronding betekent dat je aanwezig bent in je lichaam en dat je een energetische verbinding hebt met de aarde, die goed doorstroomt. Dit gaat via je basischakra en je voetchakras. Het mooie van juist gronden is, dat je toegang hebt tot je eigen energie, kracht en je wijsheid. Je staat letterlijk stevig in je schoenen. Nu is het gemakkelijker om energieën en emoties van anderen, letterlijk langs je te laten afglijden. Je bent niet zo snel meer uit balans te brengen. Het maakt je stabiel, steviger en je zit goed in je vel.

Blokkades bij aarden en gronden


Soms zijn er blokkades die ons verhinderen om volledig aanwezig te zijn. Door ervaringen uit het verleden, bevinden sommige mensen zich vaak buiten hun lichaam. Of we willen juist niet graag op aarde zijn. Om ons volledig hier op aarde te ontplooien, is het echter noodzakelijk om volledig te gronden.

Wat zijn de symptomen van niet goed geaard zijn


Dit zijn symptomen die ook een andere oorzaak kunnen hebben natuurlijk, maar op zich wel vaak met slecht gronden en aarden te maken hebben.

 Dromerig zijn, met je hoofd in de wolken leven

 Gemakkelijk uit evenwicht te brengen (lichamelijk en/of mentaal)

 Verward spreken, dingen door elkaar halen.

 Afwezig zijn, niet luisteren.

 Duizelig zijn

 Bang, niet veilig voelen.

 Veel piekeren en nadenken.

 Niet goed ademen

 Ideeën niet kunnen omzetten in daden.

 Niet goed kunnen voelen, wat je lichaam aangeeft.

 Vaak twijfelen.

 Niet goed voor jezelf zorgen.

 Moeite met grenzen aangeven en voor jezelf opkomen.

Best wel een heftig rijtje van symptomen, waar veel mensen mee te maken hebben. Goed aarden en gronden, kan dus erg belangrijk zijn, om beter te functioneren in het leven. Het is dus best wel verstandig om hier aandacht aan te geven.

De gevolgen van slechte aarding kunnen ernstig zijn. Het kan leiden tot bepaalde ziektes, neiging tot verslavingen, eetstoornissen, paniekaanvallen, burn-out, aangaan van ongezonde relaties en eindeloos blijven hangen in situaties die niet bij je passen. Nogmaals, dit kan zo zijn. Dit geldt niet voor iedereen en verschilt erg per persoon, in mate van de gevoeligheid hiervoor.

Welke oefening om te aarden en gronden?


Er zijn vele oefeningen om dit te doen. Internet en YouTube staan er vol mee. Zoek het maar eens op en pik die oefeningen eruit die bij jou passen. Mijn favoriete oefening van gronden en aarden is simpel en krachtig. Probeer dit dagelijks (of zoveel als lukt) te doen.

De oefening:


Ga naar buiten. Het liefste in de natuur. Maar mag ook in je tuin of in een park. En anders gewoon op de straatstenen of binnen in je huis. Ga zitten op een stoel of bank of blijf op je benen staan. Zie vanuit je voetzolen twee buizen of wortels, de aarde in groeien. Zie deze buizen of wortels steeds verder de aarde in zakken. Helemaal tot het middelste van de aarde. Je zult de energie nu extra voelen stromen. Houdt dit vol zo lang je wilt. Doe dit regelmatig, het liefste elke dag. Visualiseren is een kwestie van proberen en doen. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het zal gaan!

Ook als je onderweg bent, als je bijvoorbeeld ergens naar toe loopt, kun je extra aarden en gronden. Maar ook bij het afwassen of stofzuigen. Voel je voeten extra de grond in zakken, voel de aarde. Visualiseer eventueel dat je bij elke voetstap, een wortel of buis de aarde in ziet verdwijnen. Zo kun je praktisch aarden en gronden bij dagelijkse bezigheden.

Vooral in de natuur lopen en bijvoorbeeld op het strand met blote voeten zijn ideale manieren om te aarden en gronden. Maak er bewust gebruik van, als je daar bent, door extra op je voetstappen te letten…

Ook bomen zijn een bijzondere bijdrage, bij aarden en gronden. Ga eens met je rug tegen een oude boom zitten en deze boom zal voor jou de energie opnemen die jij kwijt wilt….

Paul Wezenbeek
https://www.spiri-apps.com

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.

Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.